Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Kruidenmagie: wildplukken in december
0
Hekserij

Kruidenmagie: wildplukken in december

Kruidenmagie: wildplukken in december

Wij zijn dól op kruidenmagie. Daarom vanaf nu ook iedere maand een artikel met wat je in die maand kunt wildplukken en wat de magische werking per kruid/plant is. In de natuur is zóveel te vinden: een schat aan prachtige kruiden en planten. Waar wij natuurlijk erg dankbaar voor zijn. In dit eerste artikel: wildplukken in december. Wat is er in de natuur te vinden deze maand? Lees maar mee!

Een nieuwe start maken? Je kunt élke dag beginnen. Haal jouw dagelijkse motivatie, bemoediging, coaching en inspiratie in huis met de NLP scheurkalender: 365 dagen persoonlijke groei. Tijdelijke actie: alléén via deze verborgen link €6,00 vriendenkorting & gratis verzending!

December begint nog in de herfst, maar op 21 december gaan we over naar de winter. De meeste bladeren zijn nu van de bomen gevallen en de natuur heeft zich teruggetrokken voor de ‘winterslaap’. Tóch is wildplukken in de winter – in december – zéker mogelijk. Onder de vele blaadjes die zijn losgelaten vind je (eetbare) kruiden en planten, die magische toepassingen hebben. De grond is juist onder het blad (vanwege dat blad en het vocht) erg vruchtbaar. En er zijn genoeg fijne rituelen te bedenken met al die mooie kruiden en planten.

Wildplukken in december

In dit overzicht vind je inspiratie over wat er in december in de natuur te vinden is en hoe je dit op magische manier kunt gebruiken. Op alfabetische volgorde:

 • Brandnetel
  • Brandnetel is een bekend (on)kruid. De magische krachten van brandnetel zijn op het gebied van bescherming, uitdrijving, heling en lust. Draag brandnetel bij je om kwade energie/spreuken af te weren en terug te sturen. Gooi brandnetel in het vuur om gevaar af te wenden, houd het in je hand om geesten te weren. Samen met Duizendblad (zie hieronder) vermindert het angst en geeft het moed. Een glazen pot met verse brandnetel naast het bed van een ziek iemand kan helpen bij de heling.
 • Duizendblad
  • Duizendblad versterkt magische krachten op het gebied van moed, liefde, bovennatuurlijke krachten en uitdrijving. Draag je Duizendblad bij je, dan ben je beschermd. Houd je het in de hand, dan maakt het een einde aan angst en geeft het moed. Dit is ook een goed kruid voor liefdesmagie. Het trekt niet alleen liefde aan, maar ook vrienden. Je kunt van de bloemen van Duizendblad thee drinken om je paranormale gaven te vergroten. Let op: deze plant lijkt op de giftige Jacobskruiskruid! Verwar deze niet – bij twijfel niet plukken/gebruiken.
 • Grote klit
  • Grote klit wordt ook wel Grote klis genoemd. Je vindt ‘m vooral langs de bermen. De magische kracht van Grote klit is dat het bescherming en heling biedt. Gebruik Grote klit om je huis en het weer negatieve krachten. De bladeren van Grote klit onder de zolen van je voet helpen tegen jicht.
 • Hondsdraf
  • Hondsdraf is een kruid dat een beetje ruikt en smaakt naar mint. Wat kun je doen met Hondsdraf? Magische krachten van Hondsdraf is op het gebied van waarzeggerij. Gebruik Hondsdraf om erachter te komen wie zwarte magie tegen jou bedrijft. Hoe je dit doet? Leg Hondsdraf rond een gele kaars en steek de kaars aan op een donderdag. Het antwoord zal tot je komen. Je kunt ook Hondsdraf thee maken door enkele gedroogde blaadjes te laten trekken in heet water (dit werkt goed bij verkoudheid of blaasproblemen – Hondsdraf altijd met mate innemen).
 • Jeneverbes
  • Jenever wordt gemaakt van (onder andere) de Jeneverbes, maar je kunt hier veel meer mee. Magische krachten van de Jeneverbes zijn op het gebied van bescherming, anti-diefstal, liefde, uitdrijving en gezondheid. Voeg Jeneverbes toe aan liefdesmengsels voor het vergroten van de potentie (eet nooit teveel Jeneverbes, let op de hoeveelheid). Een twijgje van de Jeneverbes bij je dragen beschermt tegen ongelukken en aanvallen van wilde dieren.
 • Kleefkruid
  • Kleefkruid blijft plakken (zoals de naam al doet vermoeden). Daarom is Kleefkruid geschikt voor spreuken en rituelen rondom relaties, toewijding, bescherming en vasthoudendheid. Kleefkruid hangt bijvoorbeeld vast aan stof, gebruik het om spreuken te laten hechten.
 • Mierikswortel
  • Mierikswortel heeft de magische krachten van reiniging en uitdrijving. Nadat je Mierikswortel hebt geplukt, moet je het laten drogen. Eenmaal gedroogd kun je de gedroogde en gemalen mierikswortel rondom je huis bij de hoeken, op drempels en op je tuinpad strooien. Dit zal kwade spreuken tegen jou oplossen.
 • Paardenbloem
  • De magische werking van de Paardenbloem is op het gebied van waarzeggerij, wensen en het oproepen van geesten. Van de gedroogde, geroosterde en gemalen wortel kun je thee zetten. Het drinken van verse Paardenbloem thee zal je bovennatuurlijke krachten laten toenemen. Zet je de thee naast je bed, dan kun je hiermee geesten uitnodigen.
 • Weegbree
  • Weegbree heeft magische krachten op het gebied van heling, kracht en bescherming. Daarnaast verjaagt het slangen en helpt het dragen van een stukje van de wortel van de Weegbree tegen slangenbeten. Hang gedroogde Weegbree in de auto om boze geesten te verjagen.
 • Zuring
  • De zaden van Zuring kun je gebruiken in geldmagie. De magische krachten van Zuring zijn namelijk op het gebied van heling, vruchtbaarheid en geld. Zuring helpt ook bij je business; trek er thee van en zet dit in je winkel neer om klanten aan te trekken.

Werken met kruidenmagie

Hoe je met kruiden kunt werken lees je in het boek Groene Magie. Een uitgebreid handboek voor iedereen die aan de slag wil met kruidenmagie!

Wildplukken is in Nederland officieel niet toegestaan; zorg er dus voor dat je het doet op een plek waar het wel mag. Let er bij wildplukken áltijd op of iets écht te gebruiken is, vooral als je er iets mee maakt dat je wil eten. Pluk veilig en ga bij voorkeur op pad met een professional. Bij twijfel geldt altijd: niet plukken/eten! Op VolleMaanKalender.nl vind je geen medisch advies. Dit artikel is enkel ter inspiratie over wat je met kruiden en planten uit de natuur kunt doen, gericht op kruidenmagie. Gebruik altijd je gezonde verstand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨