Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Chiron retrograde 2022: heel je innerlijk kind wond
1
Chiron Retrograde

Chiron retrograde 2022: heel je innerlijk kind wond

Chiron retrograde 2022: heel je innerlijk kind wond

Dinsdag 19 juli 2022 gaat Chiron retrograde. Deze energie gaan we merken: Chiron retrograde 2022 gaat over wie jij écht bent en wat je van vroeger al aan overtuigingen mee hebt genomen in je leven. Ga in gesprek met jezelf, met je innerlijk kind, en ontdek wat jij mag helen.

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Wat is een retrograde? Wanneer een planeet retrograde is, betekent dit dat het lijkt alsof hij achteruit beweegt in zijn baan vanuit ons perspectief op aarde. Je kunt hierbij ‘flashbacks’ krijgen of het gevoel dat je iets eerder hebt meegemaakt. Personen of situaties uit het verleden kunnen opnieuw voorbij komen.

Je leest hier al over de invloed van Chiron, ‘de gewonde heler’, en waarom je dit niet moet onderschatten. Met Chiron in Ram word je nóg meer ondersteunt om de kracht, het vertrouwen en de moed te vinden die kan ontstaan wanneer je oog in oog komt te staan met je wonden. En voor 2022 geldt dat met name met je innerlijk kind wond. Chiron geeft jou de kracht om deze pijnpunten niet als nadeel te zien, maar juist als levensles. Om er sterker van te worden.

Besef je dus eerst waar je pijnpunten liggen, of waar je last van hebt. Focus je op je identiteit. Wie ben je en wat heeft jou gemaakt? Probeer te ontdekken waar blokkades liggen. Erkenning is belangrijk. Alleen als je weet (en erkent) wat jou tegenhoudt om te zijn wie je bent, kun je veranderen in je ware jij.

Het kan soms lastig kan zijn om de daadwerkelijke pijn te herkennen, dus let ook op symptomen zoals ‘gejaagdheid’, ‘angstgevoelens’ en andere gevoelens van onveiligheid. Wanneer houd je je mond in plaats van dat je je uitspreekt? Wanneer maak je je kleiner voor iemand anders, of doe je dit misschien in een groep? Voel je je alleen, terwijl je in een kamer vol mensen zit? Of ben je bang om te falen, terwijl je feitelijk juist erg sterk bent ergens in?

Chiron retrograde: innerlijk kind oefening

  • Zoek een rustig moment en zorg dat je niet gestoord kan worden. Tijd om volledig om jezelf te focussen.
  • Zet een fijn muziekje op (of juist niet), zorg voor gemakkelijke kleding en de juiste temperatuur en ga zitten of liggen.
  • Je mag helemaal tot jezelf komen. Aarden. Voel hoe je lichaam door de zwaartekracht op de grond gedrukt wordt. Voel hoe je je schouders mag laten zakken. De spanning uit je lijf.
  • Waar ervaar jij blokkades of beperkende overtuigingen? Waar loop jij in je leven tegenaan? Begin met één iets dat je te binnen schiet. En neem jezelf vervolgens mee op reis, terug in de tijd.
  • Wanneer ervaarde je deze blokkade voor het eerst? En kan je dit ‘terughalen’ naar nu? Wat heb je gemist in je kindertijd? Wat wil je jezelf nu wél geven, wat je toen niet had?
  • Ga vooral uit van gevoel. Van emotie, en niet van rationeel denken. Helen is veel gevallen doorvoelen.
  • Misschien vind je het prettig om op te schrijven wat je voelt, denkt, merkt… Doe dat vooral! Uit je hoofd en op papier, dat schoont vaak al op.
  • Als je voor jouw gevoel klaar bent voor nu, bedank dan je innerlijk kind en zeg dat je, welgemeend, trots op haar bent. Je innerlijk kind bracht je waar je nu staat!
  • Hierna is het fijn om met een kop thee je hoofd leeg te maken. Misschien een korte wandeling hierna? Doe wat werkt voor jou.

De invloed op jou: Chiron in je geboortehoroscoop

Wil je weten wat de exacte impact van Chiron retrograde 2022 op jou is? Bekijk dan je geboortehoroscoop, en dan de plaatsing van Chiron in je geboortehoroscoop. Heb je Chiron in Ram, dan ga je extra veel merken van deze retrograde. Het is immers in jouw plaatsing… Bekijk op de pagina Chiron in Astrologie hoe je dit kunt ontdekken én wat de betekenis is van jouw plaatsing.

Chiron in Ram 2019 – 2027

Chiron blijft ongeveer acht jaar in een sterrenbeeld. Dit jaar, net als de afgelopen jaren, staat Chiron in Ram. Pas in 2027 gaat Chiron door naar Stier, het volgende teken uit de dierenriem. Tijd heelt je wonden (deels), maar je zult er zelf doorheen moeten. En hoe symbolisch: daar mag je best acht jaar (of langer) over doen. Jouw pad! Jij kiest.

Wanneer is Chiron retrograde 2022?

Chiron retrograde is van dinsdag 19 juli 2022 tot en met vrijdag 23 december 2022.

Last but not least: ik wil je meegeven dat je niet angstig hoeft te zijn voor wat Chiron retrograde 2022 jou gaat brengen. Het komt namelijk goed, écht. En het zit al in je. Juist door die ‘donkere’ en misschien wel weggestopte kant van jezelf te betreden, ga je daar ook het licht zien. Wees wie je al bent en break free!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨