Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Astrologie kalender mei 2023
0
Kalender

Astrologie kalender mei 2023

mei 2023 - Astrologie Kalender - VolleMaanKalender.nl

Wat staat jou mei 2023 te wachten op het gebied van astrologie en de maan? Dat lees je in de astrologie kalender mei 2023.

Een nieuwe start maken? Je kunt élke dag beginnen. Haal jouw dagelijkse motivatie, bemoediging, coaching en inspiratie in huis met de NLP scheurkalender: 365 dagen persoonlijke groei. Tijdelijke actie: alléén via deze verborgen link €6,00 vriendenkorting & gratis verzending!

Astrologie mei 2023

We beginnen deze maand met Beltaine op maandag 1 mei. Dit is één van de Keltische jaarfeesten. Tijdens Beltaine vier je het ontwaken van de natuur en het begin van de bloeiperiode. Wat het precies is en hoe je jaarfeest Beltaine kunt vieren, lees je in dit artikel!

Op dezelfde dag gaat Pluto retrograde 2023. Pluto in astrologie is de planeet van transformatie en macht. Planeet Pluto staat voor de donkere aspecten van de menselijke natuur, zoals obsessie, dwang en geheimhouding. Pluto staat ook voor taboes en verborgen waarheden, evenals de machtsstrijd die kan ontstaan in relaties en de samenleving. Pluto retrograde 2023 is dan ook een tijd voor diepe introspectie en zelfontdekking. Lees er alles over in dit artikel.

Vrijdag 5 mei is een bijzondere dag. Niet alleen omdat het Bevrijdingsdag is, maar het is ook een Engelenpoortdag (de 5/5 Engelenpoort) én deze dag is de volle maan in Schorpioen met maansverduistering.

Zondag 7 mei gaat Venus in Kreeft. Een gevoelige periode als ‘t gaat om de liefde. De komende weken maken je óf hard (een ‘schelp/schil’ om je hart) of juist heel zacht en teder. It’s up to you…

Zondag 14 mei is Mercurius retrograde voorbij. Heel fijn, maar let wel op de Mercurius retrograde schaduwperiode (van nog zo’n 14 dagen). Ook al kun je nu ‘ademhalen’; let nog steeds op kleine lettertjes, back-ups en miscommunicatie.

Dinsdag 16 mei gaat Jupiter in Stier. Dit betekent vertragen en stilstaan. Je mag genieten van het moment, zonder dat je na hoeft te denken over je einddoel. Stier houdt van luxe en van weelde; wat heb je als rijkdom om je heen wat je (nog) niet ziet?

Vrijdag 19 mei staat de nieuwe maan in Stier. Stier houdt van orde en structuur en met deze nieuwe maan in dit teken mag je je intenties zetten rondom orde in je leven. Privé of zakelijk, dat maakt niet uit. Wat mag jij beter op de rit krijgen? Plant de (figuurlijke) zaadjes, geef ze water/geef het aandacht en zie groeien wat jij wenst.

Zaterdag 20 mei gaat Mars in Leeuw. Fire energy! Leeuw is niet bang om iets nieuws te beginnen en om in de spotlight te staan. Met de planeet van actie nu in dit teken, is het gezegde ‘go big or go home’ helemaal jouw ding. Waarbij het enige antwoord natuurlijk ‘go big’ is. Let er wel op dat je niet te ver vooruit rent en te veel wil; de impuls is misschien wel daar, maar je moet ook de drive behouden om het af te maken.

Zondag 21 mei gaat de zon over naar Tweelingen en start het Tweelingen-seizoen 2023. Dit is een luchtige periode, waarin je vooral leuke dingen doet en geniet van heel veel zaken. Een prettige aanloop richting de zomer!

Spirituele boekentips mei 2023

Welke boeken komen er deze maand uit op het gebied van spiritualiteit, astrologie en zelfontwikkeling? Op alfabetische volgorde:

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨