Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Astrologie kalender maart 2020
0
Kalender

Astrologie kalender maart 2020

Astrologie kalender maart 2020

Wat staat ons in maart 2020 te wachten op ‘t gebied van maanstanden en astrologie? En welke numerologische energie geeft maart 2020? Dat lees je in deze voorspelling. 💖

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

In maart is er maandag 9 maart een volle supermaan in het teken van Maagd en op zaterdag 21 maart gaat de huidige Vissen-periode over op de Ram-periode. Dit is in de astrologie de start van een nieuw jaar en een nieuwe cyclus. Dinsdag 24 maart staat de nieuwe maan in het teken Ram. Daarnaast verandert planeet Saturnus, de planeet van discipline en verantwoordelijkheidsgevoel, van teken. Oh, en natuurlijk Mercurius retrograde – die in maart 2020 ein-de-lijk weer direct gaat.

Mercurius retrograde maart 2020

Begin maart is Mercurius (nog steeds!) retrograde. Deze planeet van communicatie staat al retrograde sinds zondag 16 februari en het duurt nog tot maandag 9 maart. En als we ‘t specifiek hebben over de maand maart: van zondag 1 tot en met woensdag 4 maart staat Mercurius retrograde in waterteken Vissen. Het staartje is van donderdag 5 maart tot en met maandag 9 maart en dan staat Mercurius retrograde in luchtteken Waterman.

Daarna volgt een schaduwperiode, waarin je nog wat van de energie van de retrograde kunt voelen. Lees ook ‘10 tips om Mercurius retrograde te overleven‘.

Aan het einde van de retrograde-periode kun je de geleerde lessen toepassen in de komende periode.

Volle supermaan in Maagd op 9 maart

De volle maan van maandag 9 maart is de tweede volle supermaan van ‘t jaar en deze staat in aardeteken Maagd. Deze maan gaat om betrouwbaarheid, nauwkeurigheid en ijverigheid. Eigenschappen die aardeteken Maagd met zich draagt. Maagden hebben alles graag op orde en met het voorjaar op komst is dit een uitgelezen periode om letterlijk eens op te schonen! De volle maan staat immers voor actie en het plukken van de vruchten. Pak je huis grondig aan (zei iemand daar Marie Kondo?), ruim je digitale bestanden eens op (denk aan je telefoon en je computer) en ga eens flink wandelen in de frisse buitenlucht. Dat laatste ruimt je hoofd zo fijn op. Je wordt er rustig van, krijgt orde in de chaos (van je hoofd) en het is natuurlijk gezond.

Vrijdag de 13e

Dagen zoals vrijdag de 13e zijn in numerologie altijd erg interessant, want wat is de energie van de getallen? Het komt er vrijdag 13-03-2020 op neer dat we gedwongen móeten innoveren op ‘t gebied van zelfstandigheid. Creativiteit is hierbij gewenst, en actie en hard werken ook! Lees hier meer over de numerologie achter vrijdag de 13e.

Ram-periode 2020 start 21 maart

Zaterdag 21 maart start de Ram-periode 2020. De zon verandert dan van het waterteken Vissen naar de vurige Ram. De Vissen-periode, waarin afsluiting en introspectie centraal stonden, is nu voorbij. Je hebt je lessen geleerd, je weet wat je wil en je bent klaar voor de volgende stap. Tijd om naar buiten te treden! Ram is het eerste sterrenbeeld uit de dierenriem en astrologisch gezien is dit de start van een nieuwe cyclus. Ram is een vuurteken, dus ontsteek jezelf en begin aan al dat nieuws. De energie van dit seizoen is vlammend! Leiderschap en naar voren stappen zijn kernwoorden in het Ram-seizoen 2020. 🔥

Saturnus verandert van traditioneel Steenbok naar disruptief Waterman

Saturnus, de planeet van discipline en verantwoordelijkheidsgevoel, verandert 21 maart van teken. De afgelopen 2,5 jaar stond Saturnus in aardeteken Steenbok, maar nu gaat ‘ie voor de komende 2,5 jaar naar luchtteken Waterman.

Saturnus in Steenbok, hét teken van discipline en ambitie, stond voor het handhaven van limieten (denk maar eens aan het inperken van de maximumsnelheid hier in Nederland). Waterman is een wat disruptiever teken, waarbij we de komende jaren dus op zoek gaan naar de buitengrenzen van de vastgestelde normen. Teken Waterman staat voor ‘t collectief, en dat maakt dat we gezamenlijk de schouders eronder moeten zetten.

Nieuwe maan in Ram op 24 maart

De nieuwe maan van dinsdag 24 maart staat in vuurteken Ram. Een nieuwe maan is een periode om intenties te zetten, dus denk na over wat je de komende 6 maanden – tot aan de volle maan in Ram van 2 oktober 2020 – wil manifesteren.

💡 Tip: je vindt hier simpele stappen om de Law of Attraction (Wet van de Aantrekkingskracht) te gebruiken om je droomleven te manifesteren.

Deze maan kan jou op het gebied van geluk nieuwe kansen bieden, maar om dat te laten slagen moet je het wel écht willen én zul je er zelf hard voor moeten werken. Er bestaat onder deze nieuwe maan geen korte (sluip)route naar succes. Gelukkig staat Ram voor aanpakken en doorpakken, dus alle ingrediënten voor het succesvol planten van een idee of intentie.

Numerologische voorspelling maart 2020

Dan over naar de numerologie en de numerologische voorspelling voor maart dit jaar. Numerologie draait om getallen en hun betekenis en energie. Maart is de derde maand van het jaar, en daarmee is getal ‘3’ belangrijk. Dit getal staat voor gevoel, expressie, creativiteit, schoonheid en muziek. 2020 is in de numerologie een 4-jaar en opgeteld maken die nummers (3+4) samen het getal 7.

De betekenis van getal 7 is in de basis rust, vertrouwen, innerlijke wijsheid (intuïtie) en bezinning. Dat lijkt me, vooral voor ‘t begin van maart, heel toepasselijk. Dan loopt de periode van Mercurius retrograde ten einde en zijn de onrust en (gevoelsmatige) innerlijke tegenstrijdigheden ten einde. Gebruik de kracht van getal 3 (maart is dus de derde maand van het jaar) en laat je creativiteit tot uiting komen. Luister naar goede muziek, vind de schoonheid van de natuur of laat je gevoel spreken in tekst.

Met de lente op komst (die start vrijdag 20 maart) en het actieve Ram-seizoen in aantocht is er niets mooier dan een frisse wind na een introverte periode.

Boek: Het staat in de sterren

Vind je astrologie ook zo leuk en wil je er – naast deze artikelen op VolleMaanKalender.nl – meer over leren? In het boek ‘Het staat in de sterren‘ legt Juliana Mccarthy op een leuke en moderne manier uit hoe astrologie werkt: van het interpreteren van de geboortehoroscoop tot de tekens, de planeten en de stand van de sterren. Alles komt aan bod. ✨

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨