Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Astrologie kalender februari 2023
0
Kalender

Astrologie kalender februari 2023

Astrologie kalender februari 2023

Wat staat jou februari 2023 te wachten op het gebied van astrologie en de maan? Dat lees je in de astrologie kalender februari 2023.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

De eerste maand van het jaar zit er al weer op! Het voelde soms wel als drie maanden in één; er was zóveel aan de hand. Februari is over het algemeen wat rustiger. Dat geeft tijd om te aarden en om bij te komen. Bekijk hier wat februari 2023 ons qua astrologie brengt!

Astrologie februari 2023

Woensdag 1 februari op donderdag 2 februari is jaarfeest Imbolc. Imbolc is één van de acht Wicca Jaarfeesten. Tijdens Imbolc vier je de terugkeer van het licht, zuivering en de komst van de lente.

Deze dag is er nog iets bijzonders. Of eigenlijk: deze nacht. Want dan raast de Groene Komeet ‘vlak’ langs de aarde. Een once in a lifetime event!

Donderdag 2 februari is de 2/2 Poortdag, oftewel: een datum met dubbele getallen (02-02). Deze 2/2 Engelenpoort is sterk gericht op het getal 2. In de numerologie staat getal 2 voor balans, harmonie, aanpassingsvermogen, diplomatie (vrede) en partnerschappen. En ook voor liefde en relaties. 

Vrijdag 3 februari 2023 gaat Ceres retrograde. Ceres – huh? Ja, dit mag misschien een ‘klein’ hemellichaam zijn; de energie is er niet minder om. Lees ook: Ceres retrograde 2023 in Weegschaal en Maagd

Zondag 5 februari staat de volle maan in Leeuw.  De volle maan in Leeuw is een tijd voor zelfexpressie en het omarmen van je individualiteit. De energie van Leeuw draait om zelfvertrouwen, creativiteit en leiderschap. Opzij met dat verlegen gedoe, toon jezelf! Lees hier over de energie van de volle maan in Leeuw voor tweelingzielen.

Zaterdag 11 februari gaat communicatieplaneet Mercurius in Waterman. Hoe kunnen we van de wereld een betere plek maken? Je hoofd stroomt vol met gedachten. Geen enkel idee is te bizar; durf groots te denken. Wees niet bang om de komende weken van gedachten te veranderen.

Maandag 13 februari 2023 is het Laatste kwartier in Schorpioen. Centraal tijdens deze maanfase staan herwaardering, evenwicht en vertrouwen. Het Laatste kwartier in Schorpioen kan een gevoel van innerlijke onrust geven, waardoor je gedwongen wordt om je angsten, onzekerheden en verborgen motivaties onder ogen te zien. Dit kan een moeilijk en ongemakkelijk proces zijn, maar onthoud: doormaken is noodzakelijk voor groei en transformatie.

Dinsdag 14 februari is het Valentijnsdag. De maan staat deze dag in Boogschutter. Met de maan in Boogschutter voel je je vurig. Boogschutter houdt van avontuur, dus wil je je (potentiële) date verrassen, doe dat dan met iets avontuurlijks. Iets nieuws. Iets prikkelends.

Zaterdag 18 februari gaat de zon in Vissen. Het is dan Vissen-periode 2023! De komende weken staan in het teken van compassie. Dit is een zachte, lieflijke energie. Het is tevens de periode waarin we langzaam van de winter naar de lente bewegen. Hierover later meer in een volgend artikel!

Maandag 20 februari staat de nieuwe maan in Vissen. Dit is de perfecte avond voor een (eerste) date, aangezien Vissen die dromerige vibe heeft. Diepe gesprekken, romantiek en zwoele blikken: met deze nieuwe maan hangt er liefde in de lucht! De nieuwe maan in Vissen brengt een meer introspectieve en gevoelige energie. Dit is een nieuwe supermaan, dus de energie is versterkt.

Op dezelfde dag, maandag 20 februari, gaat liefdesplaneet Venus in Ram. Ram is een vuurteken, dus verwacht passie op het gebied van liefde. De komende vier weken staan liefde en passie in the spotlight! Spicy ontmoetingen, opbloeiende relaties en definitieve verbintenissen voeren de toon.

Het Eerste kwartier in Tweelingen is maandag 27 februari 2023. Tijdens deze fase in de maancyclus kun je ineens gaan twijfelen over je dromen en doelen…

Lees ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨