Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Volle maan in Maagd – maart 2020
0
Maan Volle maan

Volle maan in Maagd – maart 2020

Volle maan 2021 - VolleMaanKalender.nl

De derde volle maan van 2020 staat maandag 9 maart in het teken Maagd. Dit is een volle supermaan. Wat is de betekenis van de volle maan van maart 2020 voor jou?

De volle maan van maandag 9 maart is de derde volle maan van het jaar en de tweede volle supermaan van ’t jaar. Hij staat ditmaal in aardeteken Maagd. Ook als je sterrenbeeld geen Maagd is, kun je de energie van deze maan flink voelen.

Nauwkeurig & ijverig – aan de slag!

Deze maan gaat om nauwkeurigheid en ijverigheid. Eigenschappen die Maagd met zich draagt. Maagden hebben namelijk alles graag op orde en met het voorjaar op komst is dit een uitgelezen periode om letterlijk eens op te schonen! Je voelt sterk de behoefte om alles te ordenen en dat mag nú gebeuren. De volle maan staat immers voor actie en het plukken van de vruchten.

Pak je huis grondig aan (zei iemand daar Marie Kondo?), ruim je digitale bestanden eens op (denk aan je telefoon en je computer) en ga eens flink wandelen in de frisse buitenlucht. Dat laatste ruimt je hoofd zo fijn op. Je wordt er rustig van, krijgt orde in de chaos (van je hoofd) en het is natuurlijk gezond.

Perfectionistisch en nauwkeurig als de Maagd is, kun je ineens het gevoel hebben dat alles beter kan. Daarbij moet je vooral opletten dat je jezelf – of het doel – niet voorbij loopt. Probeer dingen eens los te laten, accepteer andere mensen zoals ze zijn en laat verwachtingen gaan.

💡 De volle maan van maart heet ook wel de volle wormmaan. Die naam heeft ‘ie van oudsher meegekregen. De grond/aarde wordt dan namelijk weer zachter en de wormen komen weer omhoog.

Volle Supermaan maart 2020

De volle maan van maart 2020 is de tweede supermaan van dit jaar. De eerste volle supermaan was in februari (in teken Leeuw). De andere volle supermanen zijn in april (in teken Weegschaal) en in mei (in teken Schorpioen). Een supermaan wordt zo genoemd omdat de maan dan dichter bij de aarde staat en daardoor groter en feller lijkt dan gebruikelijk.

Volle manen 2020

Bekijk hier het overzicht van alle volle manen van 2020.

Wil je meer lezen over de maancyclus en hoe deze op jou van invloed is? Of wil je leren hoe je iedere nieuwe maan en iedere volle maan kunt interpreteren voor jezelf? Lees dan het boek ‘Leven met de maan‘. Een absolute must-have voor iedereen die zichzelf – en de maancyclus – beter wil leren kennen!

Volg VolleMaanKalender.nl via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan.

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan aan via onderstaande button.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨