Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Saturnus: van traditioneel Steenbok naar disruptief Waterman
0
Saturnus Transits

Saturnus: van traditioneel Steenbok naar disruptief Waterman

Saturnus: van traditioneel Steenbok naar disruptief Waterman

Saturnus, de planeet van discipline en verantwoordelijkheidsgevoel, verandert 21 maart van teken. Iedere 2,5 jaar wordt een nieuw teken de ‘ruler’, de heerser, over planeet Saturnus. De afgelopen jaren stond Saturnus in Steenbok, maar nu gaat ‘ie voor de komende jaren naar Waterman. Dit is wat het betekent.

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Wat ik eerder had willen weten over angst, zelfliefde en acceptatie.

Saturnus stond de afgelopen jaren dus in Steenbok (hét sterrenbeeld van discipline en ambitie). Aardetekens, zoals Steenbok, leggen alles vast. Er is weinig bewegingsruimte en dat betekende de afgelopen jaren onder andere het handhaven en instellen van limieten. Denk maar eens aan het inperken van de maximumsnelheid hier in Nederland.

Dat wordt nu wel even anders. Waterman is namelijk een disruptiever teken, waarbij we de komende jaren op zoek gaan naar de buitengrenzen van de vastgestelde normen. Veranderingen zijn op komst!

En als waar luchtteken zal Waterman als een geordende wervelwind kijken naar de huidige situatie én de gewenste situatie. Welke regels zijn onvolledig (en laten daardoor ruimte voor verandering), welke regels zijn verouderd en behoeven daardoor vernieuwing en welke regels zijn te breken?

Samen stappen zetten

Waterman staat voor ‘t collectief, en dat maakt dat we gezamenlijk de schouders eronder moeten zetten. Dat we samen moeten gaan voor de verbetering van de normen en waarden en dat we samen de leefbaarheid van onze wereld moeten verbeteren. Dat begint bij inventariseren en informeren. Kennis is macht bij de wijze Waterman.

Saturnus retrograde 2020

Saturnus gaat in 2020 retrograde van zondag 10 mei tot maandag 28 september. Eerst in het teken Waterman, en vanaf woensdag 1 juli in het teken Steenbok.

Wanneer een planeet retrograde is, betekent dit dat het lijkt alsof hij achteruit beweegt in zijn baan vanuit ons perspectief op aarde. De planeet Saturnus gaat over discipline en verantwoordelijkheidsgevoel. Tijdens een Saturnus retrograde kun je op deze gebieden conflicten of mis(op)vattingen ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨