Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Vissen-periode 2020: introspectie & intuïtie
0
Zon

Vissen-periode 2020: introspectie & intuïtie

Vissen-seizoen

Dinsdag 18 februari start de Vissen-periode 2020. Een tijd van introspectie, dromen en emoties met dit waterteken aan kop. Wat de impact is van Vissen-seizoen 2020? Lees het hier!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Wat ik eerder had willen weten over angst, zelfliefde en acceptatie.

Vissen is het laatste teken uit de dierenriem. De Vissen-periode is het einde van een heel jaar in de dierenriem. Tijd om terug te blikken. Wat heb je bereikt? Wat heb je geleerd? Waar ben je gegroeid en wat wil je verbeteren?

Alles dat al die tijd onder het oppervlakte zat, komt tijdens de Vissen-periode naar boven. De diepe wateren beginnen te kolken. Dromen worden deze weken heftiger, net als emoties. Mercurius is ook nog eens retrograde in deze periode. Dubbel feest.

Welke gevoelens zijn echt? Welke gevoelens zijn van jou? Wat zijn oude gevoelens en wat zijn nieuwe gevoelens? All the feels tijdens Vissen-periode. Je kunt het beste met de flow meegaan. Niet te hard reageren, laat het op je afkomen.

Planeet Neptunes: heerser over Vissen

Vissen-seizoen biedt gelukkig ook wat minder ‘zware’ zaken met zich mee. Creativiteit, bijvoorbeeld. Planeet Neptunes is de heerser over het teken Vissen en deze planeet gaat over de verbeelding en intuïtie. Gebruik de dromen en visioenen die je krijgt om iets moois te maken. Denk hierbij aan schilderijen, teksten of muziek. Dat kan meteen therapeutisch werken: denk maar eens aan de diepe wateren. Wat daar zit, kan jij nu verwerken.

Twaalfde huis in de astrologie

Neptunes is dus de planeet van waterteken Vissen. Deze heerst over het 12e – en laatste – huis in de astrologie. Dit is het huis van de afsluiting, afzondering en – ja ook – eenzaamheid. Ik interpreteer dat als solitude: zonder jezelf af en kijk naar binnen: wat wil jíj? Waar wil je afscheid van nemen? Het is zoals gezegd het laatste teken van de dierenriem en dus het einde van een cyclus, dus gebruik die energie hier ook voor.

Heb jij in je geboortehoroscoop een planeet in het 12e huis staan? Dan zul je dat deze Vissen-periode extra gaan merken.

Astrologische agenda voor de Vissen-periode

In de Vissen-periode 2020 is er zondag 23 februari een nieuwe maan in teken Vissen en maandag 9 maart een volle maan in teken Maagd. Ook is Mercurius retrograde gegaan op zondag 16 februari en blijft de planeet zo tot maandag 9 maart, wanneer hij weer stationair gaat.

De zon gaat iedere 30 dagen over in een nieuw sterrenbeeld. Tijdens elke periode voel je de invloed van de heersende astrologische energie. De Vissen-periode van 2020 begint dinsdag 18 februari en eindigt vrijdag 20 maart. Hierna dient vuurteken Ram zich aan. Daarover later meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨