Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Handlezen: Wat je vingers je vertellen
0
Spiritualiteit

Handlezen: Wat je vingers je vertellen

Handlezen: Wat je vingers je vertellen

Ben je nieuwsgierig naar het uitlezen van je vingers en je handen? Je handen en vingers kunnen veel over jezelf en je toekomst onthullen. Ze vertellen je wat voor soort persoon je bent en wat voor karakter je hebt. Soms is dit nieuw voor je, maar vaak is het een bevestiging van je zelfkennis. In dit artikel neem ik je mee in een stukje handlezen voor beginners: wat je vingers je vertellen.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Wat is handlezen?

Handlezen wordt ook wel handlijnkunde genoemd. Het valt onder de noemer waarzeggerij. Handlijnkunde is een eeuwenoude bezigheid. Een succesvolle bezigheid zelfs, want er zijn veel mensen handlezer van beroep.

Je kunt handlijnkunde zelf doen, vanuit huis. Daar heb je geen professionele handlezer voor nodig (hoewel dat soms wel erg leuk en vooral interessant kan zijn). Of je nu een beginnende handlezer bent of al gevorderd: handlezen is leuk voor iedereen. En met de juiste tools heb je ‘t zo onder de knie!

Onder handlezen valt het uitlezen van de vorm, grootte en structuur van je hand. En natuurlijk het uitlezen van de handpalmlijnen; daar staat handlezen met name om bekend. Wat er ook bij hoort, is het uitlezen van je vingers. En daar staan we in dit artikel uitgebreid bij stil.

Waarom vingers belangrijk zijn bij het handlezen

Waarom vingers belangrijk zijn bij het handlezen

Je vingers vertellen je namelijk meer dan je denkt. Ze geven aan hoe jij uitdrukking geeft aan je ideeën en waar jij energie voor hebt, maar ook wat je karakter is. En als de ene vinger langer of korter is dan de ander, dan wijst dat weer op bepaalde persoonlijkheden.

Elke vinger staat voor andere eigenschappen. En elke vinger heeft een eigen planeet. In het overzicht hieronder, afkomstig uit Wat je handen je vertellen, vind je per vinger de planeet en de eigenschap(pen).

VingerPlaneetEigenschap
DuimMarsEnergie, wilskracht
WijsvingerJupiterZelfvertrouwen, trots
MiddelvingerSaturnusVerantwoordelijkheid
RingvingerZon, VenusCreativiteit
PinkMercuriusCommunicatie

Vingers lezen: zo doe je dat

  • Schud als eerste je handen los. Maak ze vrij van eventuele spanningen.
  • Leg je hand op een plat oppervlak. Ga je voor de linkerhand of voor de rechterhand? Lees ook: Welke hand moet je lezen?
  • Bekijk je vingers (verplaats ze niet, maak desnoods een foto!) en ga met de informatie hieronder aan de slag.

Ruimte tussen je vingers

Je hebt je hand ontspannen neergelegd, dus als het goed is heb je daar niet bij stilgestaan en is het neerleggen ‘als vanzelf’ gegaan. Je zult als eerste zien dat bepaalde vingers dichter bij elkaar liggen dan anderen. Daarom kijk je bij het uitlezen van je vingers als eerste naar de ruimte tussen je vingers van de hand die je zojuist hebt neergelegd.

Als je je vingers dicht bij elkaar hebt, geeft dit aan dat je conformistisch of conservatief bent. Als tussen ál je vingers ruimte is, heb je de neiging om je af te zetten tegen regels en ‘het systeem’.

Als de ruimte tussen je duim en handpalm groot is, ben je gemakkelijk benaderbaar. Als de ruimte klein is, of je duim zit dicht tegen je handpalm aan, dan heb je een voorkeur voor geheimhouding en privacy.

De duim

Heb je een grote duim of een kleine duim? Een grote duim staat voor een sterk karakter, vastberadenheid en standvastigheid. Een kleine duim wijst erop dat je snel opgeeft en verantwoordelijke posities vermijdt. Een knuppelvormige duim wijst op intensiteit, perfectionisme en een explosief karakter.

De wijsvinger

Is je wijsvinger langer dan je ringvinger, dan heb je een bazig karakter dat altijd op zoek is naar waarheid en zelfbegrip. Je hecht, met name op het gebied van werk, een groot belang aan controle. Je verliest je idealen niet snel uit het oog. Is je wijsvinger korter dan je ringvinger, dan kan dit duiden op een gebrek aan zelfvertrouwen.

De middelvinger

Steekt je middelvinger duidelijk boven je wijsvinger en ringvinger uit, dan staat dit voor een sterk gevoel van deugdzaamheid, terughoudendheid en toewijding. Je hebt mogelijk veel tijd voor jezelf nodig. Steekt je middelvinger nét boven je wijsvinger en ringvinger uit, dan vind je maatschappelijke regels lastig en wil je je het liefst aansluiten bij een organisatie die een structuur biedt die je denkt te missen.

De ringvinger

Is je ringvinger langer dan je wijsvinger, dan heb je een grote behoefte (en talent) voor acteren, expressie, opvallen, risico’s nemen en werken in een sector vol creativiteit. Als je ringvinger korter is dan de wijsvinger, dan ben je bang om risico’s te nemen. Mogelijk ben je een teruggetrokken persoon, dat niet veel over ‘t persoonlijke leven loslaat.

De pink

Het hebben van een lange pink betekent dat je overtuigend bent. Je bezit een flinke portie overtuigingskracht. Een korte of dunne pink wijst erop dat je goed met kinderen overweg kan, omdat je zelf nog veel kinderlijke eigenschappen bezit. Een scheve pink wijst op scherpzinnigheid.

Dit, én meer, lees je in het boek Wat je handen je vertellen. Een praktische gids, voor beginnende handlezers.

Lees ook: Review: Wat je handen je vertellen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨