Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Het Orakel van de Keltische bomen uitleg en voorbeelden
1
Orakel

Het Orakel van de Keltische bomen uitleg en voorbeelden

Het orakel van de Keltische bomen

Het Orakel van de Keltische bomen is één van de favo kaartensets van gastredacteur Tanje. Ze neemt je in dit artikel mee in de schoonheid van het deck!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Wat ik eerder had willen weten over angst, zelfliefde en acceptatie.

De Kelten zagen bomen als levende, spirituele wezens die ons niet alleen troosten, steunen en gezelschap houden, maar ons ook diepgewortelde, verregaande wijsheid geven. Bomen zijn de longen van onze planeet. Zonder hen kunnen wij niet leven. Ze zorgen voor de zuurstof die we inademen en filteren giftige stoffen uit onze lucht. Deze kaartenset met bijbehorend boekje helpen je in contact te komen met de wijsheid van deze aloude leraren.

Het orakel van de Keltische bomen is een set van 25 kaarten: elke kaart staat voor een letter uit het Ogham. Elke kaart heeft een specifieke boodschap en kan je antwoorden geven over de toekomst, je toegang verschaffen tot je onderbewuste of je een oplossing bieden voor een concreet probleem.

Kies de juiste legging en kom via het Keltische bomenalfabet in contact met de wijsheid van het universum.

Het deck is gemaakt door Sharlyn Hidalgo, met artwork van Jimmy Manton.

  • Het orakel van de Keltische bomen
  • Het orakel van de Keltische bomen
  • Het orakel van de Keltische bomen

Keltische bomen alfabet: Ogham

Het Keltische bomenalfabet bestaat uit 25 letters en op die letters zijn de kaarten van Het orakel van de Keltische bomen gemaakt. De letters uit het Ogham kennen allemaal een specifieke, eigen betekenis. Ogham wordt ook wel het beith-luis-nuin alfabet genoemd, naar de eerste letters. Iedere letter van het alfabet word geschreven als 1 tot 5 horizontale of diagonale strepen over een lange verticale lijn.

Volgens de legende zijn de letters geïnspireerd op Ogmu, de god van de welsprekendheid, die banden heeft met Thoth of Hermes of Mercurius, de goden van de communicatie en het schrijven. Ogmu staat voor onze hogere wijsheid en het intellect.

Het Ogham is onderverdeeld in vijf groepen van vijf letters. De eerste twintig letters worden de Feda genoemd. Dit zijn de oorspronkelijke letters. De laatste vijf letters worden de Forfeda genoemd.

Bekijk in de foto’s hieronder een voorbeeld van het Ogham. De foto’s zijn gemaakt van het boekje, dat bij het deck zit. In deze uitgave van maar liefst 112 pagina’s vind je alle uitleg over het Ogham, als ook over de kaarten van het deck.

  • Het orakel van de Keltische bomen - Ogham
  • Het orakel van de Keltische bomen - Ogham
  • Het orakel van de Keltische bomen - Ogham

Voorbeelden

Berk

De Berk (B, Beith) hoort bij 24 juni. Deze boom staat symbool voor de rots in de branding.

Wilg

De Wilg (S, Saille) hoort bij 3 september tot en met 12 september. Deze boom (ook wel Treurwilg) staat voor de flexibele durfal.

Het orakel van de Keltische bomen

Ga de natuur in en zoek contact met de bomen. Het maakt niet uit of het nu een wandeling in het park in de buurt is of dat je de ongerepte natuur in gaat.

Ik zou Het orakel van de Keltische bomen deck gebruiken als je, net zoals ik, geïnteresseerd bent in je horoscoop. En dan niet alleen in je reguliere horoscoop, maar ook in de Keltische. Ook vind ik het deck prettig om te gebruiken omdat ik door mijn ‘heks zijn’ veel te maken heb met het Keltische via bijvoorbeeld de acht jaarfeesten.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨