Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Nieuwe maan in Maagd september 2023: wat betekent dit voor jou?
0
Nieuwe maan

Nieuwe maan in Maagd september 2023: wat betekent dit voor jou?

Nieuwe maan in Maagd

Vrijdag 15 september 2023 is de nieuwe maan in Maagd. Wat betekent dit in de energie? Waar staat een nieuwe maan voor, wat is de energie van sterrenbeeld Maagd en wat kun je verwachten tijdens deze nieuwe maan? Ook goed om te weten: communicatieplaneet Mercurius gaat vanaf deze zelfde dag weer direct na een Mercurius retrograde periode (in Maagd). De Zon staat ook nog in Maagd (dus de zon en de maan beiden in Maagd). Er is dus weer veel gaande… Je leest er alles over in dit artikel!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Wat ik eerder had willen weten over angst, zelfliefde en acceptatie.

Wat betekent een nieuwe maan eigenlijk?

Een nieuwe maan staat altijd voor het begin van een nieuwe cyclus. Het is de tijd van nieuwe kansen en het zetten van nieuwe intenties. Dit is de maanfase waarin de maan en de zon vanuit de aarde gezien op dezelfde lijn staan, waardoor de maan niet zichtbaar is in de nachtelijke hemel. Een nieuwe maan is een (letterlijk) moment van duisternis, maar ook van potentieel; een kans om opnieuw te beginnen of je focus te heroriënteren.

De energie van sterrenbeeld Maagd

Maagd is een aardeteken en wordt geregeerd door Mercurius, de planeet van communicatie. Maagd-energie is sterk geassocieerd met details, organiseren en een praktische benadering van het leven. Dit is dus dé tijd om je zaken op orde te krijgen, plannen te maken en ze daadwerkelijk uit te voeren. En ook om je leven op de meest efficiënte manier in te richten, trouwens. Het is alsof het universum je een kosmische ‘schop onder je kont’ geeft om actie te ondernemen en je dagelijkse routines te verbeteren.

Mercurius, die direct gaat vanaf dezelfde dag als de nieuwe maan, versterkt de Maagd-energie nóg meer. Na een periode van Mercurius retrograde, waarin communicatie, technologie en reisplannen vaak vertraging oplopen of verwarrend kunnen zijn, is de directe beweging van Mercurius nu een opluchting. Verwacht dat zaken soepeler verlopen, vooral als het gaat om communicatie en logistiek!

Wat kun je verwachten tijdens deze nieuwe maan in Maagd?

Met zowel de zon als de maan in Maagd op 15 september 2023, is de energie om je heen sterk geconcentreerd op orde, duidelijkheid en verbetering. Dit is een uitstekend moment om je levensdoelen te heroverwegen, je dagelijkse routine te verbeteren en je innerlijke wereld in balans te brengen. Door het direct gaan van communicatieplaneet Mercurius kunnen gesprekken die eerder stagneerden nu eindelijk vlot getrokken worden. Dit kan zowel betrekking hebben op persoonlijke relaties als op professionele aangelegenheden.

Je kunt de energie van deze nieuwe maan ook gebruiken om gezondheids- en welzijnsdoelen te stellen. Misschien wil je een nieuw dieet of fitnessregime starten, of gewoon wat meer tijd besteden aan zelfzorg? Maagd houdt van details en routine, dus maak een gedetailleerd plan dat je kunt volgen. En maak het realistisch.

Wat betekent deze nieuwe maan van september 2023 voor elk sterrenbeeld?

Wat ga jíj merken van deze nieuwe maan? Scroll gauw door naar jouw sterrenbeeld en ontdek wat de energie/boodschap voor jou is.

Ram (21 maart – 19 april) ♈

Deze nieuwe maan belicht je zesde huis van werk en welzijn. Nu is de tijd om je werkplek op orde te krijgen en je gezondheid serieus te nemen. De directe beweging van Mercurius kan problemen op werkvlak oplossen die de afgelopen weken hebben gespeeld.

Stier (20 april – 20 mei) ♉

Voor jou valt deze nieuwe maan in je vijfde huis van creativiteit en romantiek. De energie nodigt je uit om te spelen, te daten en je artistieke projecten een boost te geven. Mercurius direct zorgt ervoor dat de communicatie in liefdesrelaties verbetert.

Tweelingen (21 mei – 20 juni) ♊

Deze nieuwe maan vestigt de aandacht op je vierde huis van huis en familie. Het is een uitstekend moment om je leefruimte op te frissen of familiare banden aan te halen. Dankzij Mercurius direct worden gesprekken met familieleden veel gemakkelijker.

Kreeft (21 juni – 22 juli) ♋

De nieuwe maan valt in je derde huis van communicatie en denken. Je zult merken dat je efficiënter kunt communiceren, vooral met Mercurius die nu direct gaat. Overweeg om een blog te starten of meer sociaal actief te zijn.

Leeuw (23 juli – 22 augustus) ♌

De focus voor jou ligt op het tweede huis van financiën en zelfwaarde. Deze nieuwe maan is ideaal voor het opzetten van een spaarplan of het overwegen van investeringen. Misverstanden over geld kunnen worden opgelost nu Mercurius direct gaat.

Maagd (23 augustus – 22 september) ♍

Deze nieuwe maan vindt plaats in jouw sterrenbeeld, wat een sterke persoonlijke energieboost geeft. Dit is jouw moment om je persoonlijke doelen te herdefiniëren en uit te voeren. Met Mercurius direct in je teken wordt je communicatie helderder dan ooit.

Weegschaal (23 september – 22 oktober) ♎

Voor jou schijnt de nieuwe maan in je twaalfde huis van spiritualiteit en het onderbewuste. Dit is een tijd van introspectie en wellicht zelfs van spirituele openbaring. Mercurius direct helpt je om innerlijke conflicten op te lossen.

Schorpioen (23 oktober – 21 november) ♏

Deze nieuwe maan activeert je elfde huis van vriendschappen en sociale netwerken. Nieuwe verbindingen en samenwerkingen kunnen op je pad komen. Dankzij Mercurius direct worden sociale misverstanden opgehelderd.

Boogschutter (22 november – 21 december) ♐

Je tiende huis van carrière en publieke leven wordt benadrukt door deze nieuwe maan. Verwacht professionele groeimogelijkheden en misschien zelfs een promotie. Mercurius direct zal helpen bij het aanscherpen van zakelijke communicatie.

Steenbok (22 december – 19 januari) ♑

De nieuwe maan valt in je negende huis van onderwijs en reizen. Dit is het moment om een nieuwe studie te overwegen of reisplannen te maken. Mercurius direct maakt het gemakkelijker om reizen en studies te coördineren.

Waterman (20 januari – 18 februari) ♒

Je achtste huis van transformatie en gezamenlijke middelen wordt benadrukt. Dit is een uitstekende tijd om te praten over gezamenlijke financiën en diepe emotionele kwesties. Mercurius direct kan hierbij helpen door het verhelderen van gesprekken.

Vissen (19 februari – 20 maart) ♓

De nieuwe maan valt in je zevende huis van relaties. Dit kan het begin zijn van een nieuwe relatie of het naar een hoger niveau tillen van een bestaande. De directe beweging van Mercurius zal eventuele communicatieproblemen in de relatie oplossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨