Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Nieuwe maan in Maagd & Mercurius direct; wat betekent dit voor tweelingzielen en zielsconnecties?
0
Tweelingzielen

Nieuwe maan in Maagd & Mercurius direct; wat betekent dit voor tweelingzielen en zielsconnecties?

Nieuwe maan in Maagd & Mercurius direct; wat betekent dit voor tweelingzielen en zielsconnecties?

Vrijdag 15 september 2023 is er in de nacht om 03:40 uur een nieuwe maan in Maagd. Op dezelfde dag gaat Mercurius weer direct lopen. Wat betekent dit voor tweelingzielen, lichtwerkers en zielsconnecties? Je leest ‘t in dit artikel van Natasja van Twinflame Rollercoaster Life!

Mercurius direct

Dat Mercurius weer direct gaat lopen onder de invloed van de nieuwe maan op deze dag zo precies midden in de maand, is een voelbaar keerpunt. Waarin de eerste twee weken van september konden voelen alsof je niet vooruit kwam (terwijl de maand september normaal gesproken echt wel staat voor ontvangen en oogsten en stroming), zal dit vanaf deze nieuwe maan weer vooruit gaan bewegen. Ook gevoelsmatig.

Op liefdesgebied (voor tweelingzielen en zielsconnecties) komt er weer meer ruimte ook hier al het weer stromen. De afgelopen periode kan het in de communicatie tussen jullie nogal stroef zijn verlopen en was het vooral de bedoeling dat je de communicatie met jezelf aanging. In mijn artikel van september schrijf ik over dat september de doorgang of overgang is naar de herfst, maar op de een of andere manier is dat dit jaar (waarschijnlijk door de retrogrades) extra pittig.

Op alle vlakken kan het zijn dat je aangewezen bent (of bijna gedwongen wordt) je te richten op jezelf. Retrogrades staan voor een periode van zelfreflectie en eigenlijk ook voor een transformatie of reset periode. In mijn september artikel heb ik het al uitgebreid over de retrogrades gehad. Lees hier het artikel over Tweelingzielen september 2023.

En wat heeft dit dan met de nieuwe maan te maken?

Nou, eigenlijk best wel veel.

Met deze nieuwe maan wordt er door het universum weer op de ‘play’ knop gedrukt…

Nieuwe maan in Maagd 2023

Maagd is perfectionistisch, dienstbaar en gestructureerd, maar staat ook bekend om ‘reinheid’. Deze nieuwe maan is dan ook ontzettend mooi om met een ‘schone lei’ opnieuw te beginnen, op echt op álle vlakken. Denk aan werk, studie, je woning en op relatiegebied. En ook: jezelf ‘reinigen’ of ontdoen van wat niet meer bij je hoort past bij deze nieuwe maan in Maagd. Voor sommigen betekent dit ook een keerpunt in hun tweelingzielenproces

Neptunus

Er zijn wel meer astrologische gebeurtenissen, maar ik haal voor nu alleen Neptunus eruit omdat dit voor mij het meest naar voren komt waar jullie als lezer ook iets aan hebben, en ik het niet te ingewikkeld wil maken. De energie en periode waar we in zitten zijn al ingewikkeld genoeg 😉.

De Maan maakt (onder andere) een oppositie met Neptunus. Dit betekent dat deze twee hemellichamen lijnrecht tegenover elkaar staan. En dat tegenovergestelde gevoel is eigenlijk ook direct de uitwerking die het op jou kan hebben.

De blik die je op bepaalde zaken helder leek te hebben kan ineens vertroebeld aanvoelen. Het tegenovergestelde teken van de Maagd is namelijk Vissen en de heersende planeet die daarbij hoort is… je raadt het al… Neptunus.

Neptunus doet eigenlijk helemaal het omgekeerde van wat de Maagd wil. Neptunus kan alles vertroebelen en je doen laten twijfelen. Laat dat er gewoon zijn… Na de nieuwe maan gaan we richting de herfstequinox. Ook gaat de zon dan in Weegschaal. Met deze overgang naar Weegschaal zal de energie weer gaan stromen, en zo voelt het tweede deel van september 2023 juist heel magisch aan. Vooral voor tweelingzielen en zielsconnecties komt er na deze nieuwe maan een mooie periode aan, vooral omdat alles er helder uit ziet en je misschien ook beter weet waar je/jullie aan toe zijn.

Schoon schip maken

Omdat het teken van de Maagd bekend staat om ‘reinheid’ is het een prachtige maan voor een grote schoonmaak. Dit kan energetisch zijn, maar vooral ook letterlijk in je huis. De drang om op te ruimen en schoon te maken kan nog groter zijn. Misschien zijn er ook spullen (zoals kleren) die jou (ook in de energie) nog tegenhouden verder te gaan. Voor diegene die te maken hebben met een tweelingziel/zielsconnectie is dit een goede manier en een mooi moment om (voor zover dat kan) schoon schip te maken en meer in je eigen kracht te komen.

De verbinding met je tweelingziel/zielsconnectie zal altijd blijven bestaan, daar hoef je niet bang voor te zijn, maar er is niks mee om een bepaald hoofdstuk af te sluiten en daarbij dus ook op aards vlak te ontspullen en op te ruimen. Alles is energie.

Zomerliefdes

Sinds 5 juni loopt Venus retrograde in het vurige teken van Leeuw. Deze retrograde-periode duurt nog tot en met 8 oktober 2023. In deze periode in combinatie met de Leeuwenpoort 2023 hebben er veel tweelingziel ontmoetingen plaatsgevonden. Maar niet alleen voor tweelingzielen was dit een bijzondere periode. Op liefdesgebied heb je nieuwe ontdekkingen gedaan, nieuwe mensen ontmoet, ben je misschien anders tegen relaties gaan aankijken en was de passie en de harstocht voor jou deze zomer nadrukkelijk aanwezig. 🔥 😍

De verhitte en passionele energie is misschien door de retrograde van Venus (die begon op 24 juli en eindigde op 4 september) wat meer getemperd. Met deze nieuwe maan in Maagd (de Maagd die heel concreet en aards is) zal de liefdesenergie nog wat meer temperen en je met beide beentjes op de grond laten zakken. Dit hoeft niet perse heel negatief of slecht te zijn. Maar je kijkt wat realistischer naar jezelf toe of dit (je relatie) voor je werkt, of dat het een bevlogen zomerliefde was en je deze met de nieuwe maan wilt gaan loslaten.

Keerpunt

Voor tweelingzielen en zielsconnecties kan dit het begin zijn van een keerpunt. Zo eentje die je niet perse direct terug ziet in je buitenwereld, maar waarbij de verschuiving vooral diep binnen in jezelf zal zijn (energetisch). En zo eentje waarin tweelingzielen op liefdesgebied ‘schoon schip’ willen maken, waarbij jullie (later dit jaar) misschien meer je eigen weg zullen gaan en energetisch dichter tot elkaar zullen komen. Dan zul je je juist gaan richten op de spirituele verbinding in plaats van de de fysieke verbinding.

Ik wens jullie allemaal een fijne en nieuwe maan!

Liefs Natasja

Wil je een persoonlijke reading over jouw tweelingzielenproces? Boek dan bijvoorbeeld een Twinflame Love reading of Twinflame Akasha reading! Bekijk hier het gehele aanbod twinflame readingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨