Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Nieuwe maan april 2020 in Stier: verzorging & zachtheid
2
Nieuwe maan

Nieuwe maan april 2020 in Stier: verzorging & zachtheid

Nieuwe maan in Stier

Donderdag 23 april 2020 is er een nieuwe maan, ditmaal in aardeteken Stier. Wat ga je van deze nieuwe maan april 2020 merken?

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Wat ik eerder had willen weten over angst, zelfliefde en acceptatie.

Omdat de maan in dit teken staat en de maan draait om jouw instincten en emoties, krijgen we allemaal deze nieuwe maan allemaal een ‘snufje Stier’ in onze energie. En misschien ben je Stier als sterrenbeeld of heb je Stier zelfs in je volledige geboortehoroscoop staan. Als dat zo is, dan wordt de energie op die terreinen wat intenser.

Wees lief en zacht

Deze nieuwe maan in Stier draait om vastberadenheid, betrouwbaarheid en wilskracht, maar vooral ook om gevoelens, verzorging en emotionele stabiliteit. En dat laatste, (emotionele) stabiliteit, is nu erg belangrijk. Zacht en lief zijn voor elkaar, maar ook zeker zacht en lief zijn voor jezelf. We hebben onze motor de afgelopen weken flink laten draaien. En dat werd ons ‘nieuwe normaal‘. Valkuil hierbij is dat aardeteken Stier zich te makkelijk kan hechten aan gewoontes (de huidige situatie in de wereld is dus ‘het nieuwe normaal’).

Uitdagende aspecten

Stieren willen eerst zekerheid, ze zijn wat conservatiever ingesteld en dus reageren ze slecht op veranderingen. En dat kan uitdagend zijn, want de nieuwe maan van april 2020 staat conjuct met Uranus, de planeet van (onverwachtse) veranderingen. En nu zijn veranderingen niet per definitie slecht natuurlijk, maar Stier is niet van de veranderingen en wijzigingen en Uranus is bringing it. Gelukkig staat deze planeet ook voor exciting times (die komen natuurlijk wel met de veranderingen) en rebellie. Here’s to doen wat je wil doen! Naast het aspect dat de maan met Uranus maakt, staat de maan ook in een aspect met Saturnus (die nu in teken Waterman staat) – oef. Nóg meer abrupte wijzigingen, maar dan op ‘t gebied van (opgelegde) beperkingen en vertragingen.

Aarden is de oplossing

De energie van bovenstaande aspecten is onontkoombaar, maar je kunt er wel op een goede manier mee omgaan. Bijvoorbeeld door (opnieuw) te aarden. Ga naar buiten (je achtertuin of balkon is een prima plek!), geniet van de natuur 🌱 (het geluid van vogeltjes, de wind in je gezicht en de zon op je huid) en pak deze week eventjes geen nieuwe uitdagingen op.

Wees in het moment. Vernieuwing hoeft niet elke dag. De Stier staat – als aardeteken – met beide benen op de grond. Geen haast, dus en echt even aarden. Dit is ook voor de andere tekens (vuurtekens, luchttekens en watertekens) wel even goed. Tot jezelf komen en gronden. Finding your roots: voor sommigen misschien wel letterlijk.

Manifesteer met de nieuwe maan van april 2020

Een nieuwe maan is ook wel de start van een nieuwe maanfase. Dit staat vrijwel altijd voor het einde van het één, en het begin van het ander. Gebruik deze kracht van de nieuwe maan dan ook in je voordeel: laat los wat niet meer bij je past en start iets nieuws. Je vindt hier wat tips voor nieuwe maan rituelen.

De nieuwe maan van april 2020 is een periode om intenties te zettenen nieuwe maan rituelen uit te voeren, dus denk na over wat je de komende 6 maanden – tot aan de volle maan in Stier van 31 oktober 2020 – dit is een bijzondere blauwe maan! – wil manifesteren.

💡 Tip: je vindt hier simpele stappen om de Law of Attraction (Wet van de Aantrekkingskracht) te gebruiken om je droomleven te manifesteren.

Het thema van je intenties voor deze periode? Die zijn gelinkt aan de energie van aardeteken Stier. Dus zet je intenties rondom stabiliteit, geduld en koppigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨