Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Jaarfeest Mabon vieren: zo doe je dat
0
Hekserij

Jaarfeest Mabon vieren: zo doe je dat

Jaarfeest Mabon vieren

Wat is Mabon, hoe kun je dit jaarfeest vieren en wanneer is het? Dat én meer lees je in dit artikel over Mabon!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Wat ik eerder had willen weten over angst, zelfliefde en acceptatie.

Jaarfeest Mabon een moment om te reflecteren op de oogst van het jaar en om dankbaarheid te tonen voor alles wat je hebt ontvangen. In dit artikel laten we je zien hoe je Mabon kunt vieren en welke rituelen je kunt doen om deze speciale dag te eren.

Wat is Mabon?

Voordat je het jaarfeest van Mabon gaat vieren, is het belangrijk om stil te staan bij de betekenis van deze dag. Neem een moment om na te denken over wat je hebt geoogst in het afgelopen jaar, zowel letterlijk als figuurlijk. Wat zijn de dingen waar je dankbaar voor bent? Welke uitdagingen heb je overwonnen en welke lessen heb je geleerd? Schrijf deze gedachten op in een dagboek of notitieboekje, zodat je ze later kunt gebruiken tijdens de viering van Mabon.

Jaarfeest Mabon vieren

Bij het vieren van Mabon draait alles om de kleuren en de sfeer van de herfst. Versier je huis met herfstbladeren, pompoenen, kastanjes en andere herfstdecoraties. Maak een herfstkrans voor aan de deur of hang slingers met dennenappels en eikels op. Steek kaarsen aan in herfstkleuren zoals rood, oranje, geel en bruin. Dit zorgt voor een gezellige en warme sfeer.

Ook gaat het tijdens jaarfeest Mabon om de oogst, dus zorg ervoor dat je geniet van het eten van seizoensgebonden voedsel. Denk hierbij aan pompoensoep, appeltaart, stoofschotels en warme cider. Je kunt ook een picknick organiseren in het park (mits het weer het toelaat) en genieten van de mooie herfstkleuren. Zorg voor een warme drank, zoals thee of warme chocolademelk, om jezelf op te warmen op een koude herfstdag.

Lees ook: Déze verzwaringsdeken van de Action wil je hebben dit najaar

Mabon is een jaarfeest dat wordt gevierd tijdens de herfstequinox, wanneer dag en nacht even lang zijn. Het valt daarom vaak rond 21 – 23 september. Dit jaar valt Mabon op 23 september 2023.

Vond je dit leuk? Lees dan ook Handboek voor moderne heksen. Wil je meer leren over hekserij en hoe je de magie van de natuur kunt gebruiken, dan raden wij dit boek van harte aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨