Hierbij een overzicht van alle volle manen en bijbehorende sterrenbeelden van 2020. Wat is de betekenis van de volle maan? Wanneer is de volgende volle maan? Check hier de volle maan kalender 2020!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Klik hier om de volle maan kalender 2021 of de volledige maan kalender 2021 te zien.

Bij een volle maan staat de maan, vanaf de zon gezien, aan de andere zijde van de aarde. We zien de maan dan maximaal verlicht. Dit heeft een flinke impact op ons.

De energie van de volle maan

Al vanaf twee dagen vóór de volle maan tot en met twee dagen ná de volle maan is de energie merkbaar. En die energie, die verschilt per keer. Afhankelijk van het teken waar de volle maan in staat, maar ook de aspecten die de maan op dat moment maakt ten opzichte van andere planeten. Ook als de volle maan niet in jouw zonneteken staat, kun je de energie ervan merken. Mogelijk heb je dat teken in je geboortehoroscoop staan of heb je veel gerelateerde invloeden (vuur-, lucht-, water– of aardetekens) in je geboortehoroscoop.

Tijdens de volle maan kun je je volle maan rituelen uitvoeren. Pluk de vruchten van je eerder gemaakte intenties en sta stil bij je successen.

💡 In 2020 zijn er dertien volle manen. Dat is één volle maan meer dan vorig jaar. En zoals je kan zien, zijn de eerste én de laatste volle maan in het teken van Kreeft. Vorig jaar kwam het teken Kreeft niet aan bod, en dit jaar dus twee keer. In oktober zijn er twee volle manen: de tweede noem je dan ook wel Blauwe Maan. In 2020 valt de Blauwe Maan dus op 31 oktober.

Volle maan kalender 2020

Wil je meer lezen over de energie van de maan? Ga dan naar de volledige maan kalender 2021. Je kunt ook de nieuwe maan kalender 2021 of de volle maan kalender 2021 bekijken.

Moon Calendar 2023 scheurkalender

Wil je weten hoe je in 2023 van dag tot dag kan leven in harmonie met de maan? Bestel dan nu de Moon Calendar 2023, een prachtige (en praktische!) scheurkalender vol weetjes en tips rondom iedere maanfase.

Leven met de maan

Nieuwsbrief: meld je nu aan voor astro-updates in je inbox!