Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Volle maan juni 2020 in Boogschutter
1
Volle maan

Volle maan juni 2020 in Boogschutter

Volle maan in Boogschutter - VolleMaanKalender.nl

Vrijdag 5 juni 2020 staat de volle maan in teken Boogschutter. ♐ De maan staat voor je instinctieve zelf. Wat ga je van deze volle maan van juni 2020 merken? 🌕

De maan in vuurteken Boogschutter staat nu recht tegenover de zon in luchtteken Tweelingen. Met de maan in Boogschutter voel je je optimistisch. Je kunt de hele wereld aan, je kunt al je doelen bereiken en niks is te gek! Je bent enthousiast en voelt je krachtig. Een prachtige energie!

Het is de perfecte tijd om grote, lopende zaken en projecten af te ronden. Wat heb je nog openstaan? Maak de balans op en werk aan een actieplan. Doe je ‘t nu niet, dan werkt het ook niet (en laat je het nog heel lang liggen).

Welke stappen zijn noodzakelijk om je lopende zaken/project tot een goed einde te laten komen? Schrijf ze op in je (bullet) journal. Opschrijven? Ja, opschrijven. Zodra je met een pen je doelen op papier zet, staan ze er. Ze staan ‘vast’, en je geeft er al meteen een boel energie aan mee. Gebruik hierom dus ook geen potlood en kies voor een (bullet) journal waar jij je prettig bij voelt.

Antwoorden op oude vragen…

Daarnaast krijg je deze volle maan antwoorden op je oude vragen en dat komt door alle planeten die momenteel retrograde zijn. Exen, oude vriendschappen en vorige collega’s… wat is er nog gaande tussen jullie en waarom zijn de banden nog niet volledig verbroken? Deze volle maan zet je aan het denken. Ook met de komst van Mercurius retrograde in Kreeft is heimwee, of een mooier woord ‘Saudade’ – heimwee naar liefde van vroeger, gegarandeerd voelbaar. Muziek, geurtjes en andere zaken kunnen je zintuigen op scherp zetten en je terugbrengen naar toen. Kijk ook vooral naar ‘t gevoel dat je er nu bij krijgt. Is het warm en liefdevol, voel je dat je mag loslaten? Of is er nog onverwerkte pijn? Pluto is momenteel retrograde en dat brengt geheimen aan ‘t licht. Dingen die je nog niet wist – goed of kwaad – komen nu tot je. En of dat nog niet genoeg was, doet Venus retrograde daar een schepje bovenop door impact te hebben op je huidige relaties.

🌹 De volle maan van juni wordt ook wel ‘Rozenmaan’ genoemd. Een andere naam voor deze volle maan is de ‘Strawberry moon’, of ook wel de ‘Aardbeien maan’. 🍓 Deze namen komen nog van vroeger, toen de maan een naam kreeg die gebaseerd was op een natuurfenomeen. De naam ‘Rozenmaan’ wordt vooral ‘bij ons’ in Europa gebruikt en heeft te maken met rozen: rozenstruiken staan volop in bloei. De ‘Aardbeien maan’ wordt vooral gebruikt in Amerika. Deze naam slaat op de wilde aardbeien die in deze periode, de vroege zomer, rijp worden.

De energie van Boogschutter

Boogschutters zijn avontuurlijk, filosofisch en ambitieus. Dit vuurteken kan alles aan en is gul en wijs. Of je nu Boogschutter bent of niet – deze energie raakt ons allemaal tijdens de volle maan van juni 2020. Vandaar dat ook juist nu de tijd is om je lopende zaken en projecten (zie hierboven) af te ronden. Go for it! 🔥

De Boogschutter doet dit met hartstocht. Let er tijdens dat proces wel op dat het niet onrealistisch, onbetrouwbaar of nonchalant wordt. Ook kun je ‘t lastig vinden als je in ‘t nauw wordt gedreven. Laat je vooral niet opjagen en beweeg op je eigen ritme.

Of je nu Boogschutter bent of Boogschutter in je geboortehoroscoop hebt, voor iedereen geldt tijdens deze volle maan in juni 2020 in ieder geval:

  • Verwacht ‘licht op donkere plekken’ (geheimen die ontdekt worden) en ’t gevoel ‘te willen veranderen’, op allerlei gebieden (dit heeft met de Pluto retrograde te maken);
  • Verwacht connecties, vriendschappen of relaties die verbreken (dit heeft te maken met Venus retrograde 2020);
  • Verwacht een boost in je werkleven, meer plezier en meer optimisme. Projecten gaan je gemakkelijk af!;
  • Verwacht communicatie-issues, ‘heimwee’ of een ex die je ineens tegenkomt (dit heeft alles te maken met Mercurius retrograde in Kreeft, die nu in schaduwperiode zit);

💡 Wist je trouwens dat het symbool van Boogschutter de Centaur – half mens, half paard – is? Dit is een fabeldier uit de oude, Griekse mythologie. Het symbool moedigt ons aan om meer begrip te tonen voor onze innerlijke, dierlijke instincten. Geef je dus wat vaker over aan dat oer-gevoel in jezelf of probeer meer te aarden in de natuur.

Gedeeltelijke maansverduistering volle maan juni 2020

Er is een gedeeltelijke maansverduistering tijdens de volle maan van juni 2020. De maan maakt een vierkant aspect met Mars en dit maakt ons deels impulsief en ‘boos’. Mars is een vurige planeet, de planeet van ‘strijdlust’ en ‘actie’. Wees echter niet impulsief en houd je stil en geduldig, het is maar een tijdelijk gevoel.

Kun je de gedeeltelijke maansverduistering van juni 2020 zien?

In onze locatie, Nederland, kun je ‘t einde van deze gedeeltelijke maansverduistering zien. De vraag is alleen of je de verduistering an sich wel kunt zien, dit is namelijk geen volledige maansverduistering. Sterker nog, de maan blijft deels nog heel goed verlicht door de zon. Zoiets noem je een ‘gedeeltelijke maansverduistering in de bijschaduw’. Geen reden dus om wakker te blijven om ‘t fenomeen te kunnen zien. Er is in 2020 vier keer een gedeeltelijke maansverduistering.

Volle maan juni 2020 en de liefde

De maan staat tegenover Venus retrograde in Tweelingen. Dat is geen goed voorteken voor liefdesrelaties, maar sterke relaties zullen alle testen doorstaan door geduld en onvoorwaardelijke liefde. Communicatie is deze periode extra belangrijk. Kunnen jullie je nog goed verwoorden tegen elkaar? Of verval je misschien wel in oude patronen, waarvan je dacht dat je ze had losgelaten? Venus retrograde duurt nog tot 25 juni 2020. Lees hier meer over de impact van Venus retrograde 2020.

Volle maan rituelen

Pluk de vruchten van de intenties die je met de nieuwe maan in Boogschutter hebt gezet. Het draait bij een volle maan allemaal om voltooiingen en een volle maan ritueel kan je helpen om in de juiste energie te komen en deze ten volste te gebruiken. Hoe? Lees hier 5 praktische volle maan rituelen om uit te voeren.

Wil je direct aan de slag met de Law of Attraction, of ook wel de Wet van Aantrekkingskracht? Volg dan deze dagelijkse routine.

Intenties voor de volle maan van juni 2020

  • Ik ben avontuurlijk; ik durf er op uit te gaan en probeer graag iets nieuws uit.
  • Ik ben optimistisch; het komt goed en ik kan alles aan wat op mijn pad komt. Dit zie ik als levenslessen.
  • Ik ben ambitieus; ik heb plezier in mijn werk en heb ontdekt wat mijn kracht is. Hierdoor sta ik sterker in mijn werk.
  • Ik kan verwachtingen (h)erkennen en loslaten; hierdoor blijf ik dicht bij mezelf en kan ik mijn grenzen beter aangeven.

Schaduwperiode Mercurius retrograde

Mercurius retrograde is ook in aantocht en tijdens de volle maan van juni bevinden we ons al in de zogeheten ‘schaduwperiode’. De energie van Mercurius retrograde komt dan al op ons af, en aangezien ‘ie in teken Kreeft is is het emotionele vibes en heimwee/sweet memories all over the place. Lees hier meer over de impact van deze retrograde en waarom de Mercurius retrograde zoveel met ons doet.

Gebruik de energie van de volle maan van juni 2020 en zet je intenties rondom de onderwerpen die deze volle maan belichten: avontuur, optimisme en ambitie. En vergeet niet: zet je intenties alsof ze al bestaan, alsof je zo al leeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨