Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Volle maan in Weegschaal – 8 april 2020
0
Volle maan

Volle maan in Weegschaal – 8 april 2020

Volle maan in Weegschaal - VolleMaanKalender.nl

De volgende volle maan van 2020 staat woensdag 8 april in het teken Weegschaal. ♎ Wat is de betekenis van de volle maan van april 2020 voor jou?

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

De volle maan van woensdag 8 april 2020 staat om 04:35 uur ‘s ochtends in luchtteken Weegschaal, recht tegenover de zon in vuurteken Ram. Dit is dus in de nacht van dinsdag 7 april op woensdag 8 april. Het is ook nog eens de eerste volle maan in de lente. Voel je die vibe al? Spring is here!

De huidige Ram-periode is er eentje om (figuurlijk) naar buiten te treden, uit je comfortzone te gaan en je dromen te volgen. Nu de maan – het hemellichaam van emoties en gevoel – daar dus recht tegenover in Weegschaal staat betekent dat vooral balans en harmonie aanbrengen in je dagelijkse leven.

💡 De volle maan van april wordt ook wel de ‘roze maan‘ genoemd. Helaas niet omdat ‘ie dan roze is – dat zou natuurlijk extra gaaf zijn -, maar omdat deze periode de bloemen in bloei staan en de bomen vol bloesem komen (hallo, lente!). 🌸

Volle supermaan van april 2020

En was ‘t je al opgevallen dat de maan flink zichtbaar is? De volle maan van april is namelijk een volle supermaan. Dat betekent dat ‘ie optisch groter is – en daardoor dus beter zichtbaar voor ons – en dat de energie nog meer voelbaar is.

‘Mooie dingen’

Aangezien luchtteken Weegschaal het teken is van ‘mooie dingen‘, is dat ook het eerste waar ik aan dacht bij het schrijven van dit artikel. Want de lente brengt ons mooie dingen. Vogels fluiten, bloemen komen tot bloei en de dagen worden weer wat warmer en langer. Kleding wordt fleuriger, sandalen kunnen zo nu en dan al uit de kast en de zonnebril mag weer standaard in de tas. Let the sun shine!

Balans

En wees eerlijk, moon child... De maan is natuurlijk je favoriet, maar ook jij houdt van de zon en de warmte ervan. En trouwens: zonder de zon zouden we de maan ook niet kunnen zien ‘s nachts. Weegschaal is duaal: denk aan yin en yang. ☯️ Alles draait om balans!

Nu we vanwege de coronacrisis allemaal thuiszitten vervagen de lijnen tussen werk en privé. Dat merk je de eerste week misschien nog niet zo, maar nu we al langer thuiswerken en het vooruitzicht is dat we dat tot sowieso 28 april nog doen, is het goed om een betere balans te gaan vinden. Je leeft niet voor je werk, dus pak ook die middagpauze en sluit na werktijd ook die computer af.

Ook is balans tussen jou en je naasten belangrijk. Nu je vooral op elkaar bent aangewezen, kunnen spanning oplopen. En dat geeft niets, dat is normaal. Maar omdat balans in het gezinsleven vooral nu ontzettend belangrijk is, kun je eens kijken bij deze mindfulness boeken voor kinderen. Wellicht is ‘t wat voor je!

Harmonie

Terug naar de verdere impact van Weegschaal op de volle maan van april 2020. Weegschaal is ook een teken dat harmonie belangrijk vindt. Vrede en rust onder de mensheid, harmonie in knusse gezelschappen en esthetisch ogende uitingen.

En met dat esthetisch ogende uitingen bedoel ik bijvoorbeeld een Instagram-feed. Als ‘ie esthetisch – dus mooi en pleasing to the eye – is, dan is een Weegschaal zeer tevreden. Aangezien de invloed van deze volle supermaan extra heftig doorwerkt, ook als je zelf geen Weegschaal of luchtteken bent, ga je alles vanuit de ogen van een Weegschaal zien. Daarom kun je de neiging hebben om je volledige Insta-feed overhoop te gooien. Weg met de oude plaatjes en op naar een nieuw, uniform filter voor de rest van je posts. Daar is ‘ie weer hoor: ‘mooie dingen’.

Dat werkt trouwens ook door in je huis. Dat ene hoekje dat je ‘altijd al wilde opknappen’, die tuin die een goede beurt kan gebruiken of die rommel op zolder. Weg ermee! Gebruik deze periode ook om een schoonmaak te houden.

Kijk uit met perfectionisme

Had ik al gezegd dat een Weegschaal perfectionistisch is? Nee hè. Nou, dat zijn ze. En da’s een prima eigenschap, zolang je er niet in doorslaat. Let daar tijdens deze volle supermaan van april wel eventjes op. Voor je ‘t weet sla je veel te ver door in perfectionisme. Je wil ten slotte niet dat je project – of andere mensen – hieronder lijden.

Dat geldt trouwens ook voor kritiek en kritisch zijn. Wees alert dat je door het perfectionisme té kritisch bent op een ander. Je mag niet jouw eigen verwachtingen projecteren op die ander, want daarmee doe je de ander tekort. Laat iedereen in zijn of haar waarde. 💖

💡 Tip: ik deel hier volle maan rituelen om direct in de praktijk toe te passen.

De volle maan van april 2020 en de liefde

Ik wilde nog wat delen over de volle maan van april 2020 en de energie rondom de liefde. Want deze volle maan is dé volle maan van de liefde. En dat komt door Weegschaal, dit is namelijk het teken van de relaties.

Weegschalen zijn ware romanticussen. Gedichtjes, liedjes en bloemen. You name it en de Weegschaal is er gek op. En om dit in het huidige perspectief te zetten: verwen je lief even iets extra, nu. Je zit al zoveel bij elkaar op de lip, je hebt mogelijk een gezinsleven dat veel van je vergt én je werk loopt vaak ook nog even door – ondanks die razende kids in huis. Dat geeft spanningen onderling – begrijpelijk -, maar vergeet ook in deze periode niet waarom je ooit verliefd bent geworden op elkaar.

Venus, de liefdesplaneet, staat nu ook in Tweelingen. Dit betekent dat je op liefdesgebied een boost krijgt 😍. Wil je hier meer over lezen, ga dan naar Venus in Tweelingen 2020. En ben je in een romantische bui, dan wil je wellicht wel iets lezen over de ‘Red thread of fate’ (of ook wel ‘Red string of fate’): een eeuwenoud Oosters concept rondom ware liefde.

Intenties voor de volle maan van april 2020

Gebruik de energie van de volle maan van april 2020 en zet je intenties rondom de onderwerpen die deze volle maan belichten: balans, harmonie en perfectionisme. En vergeet niet: zet je intenties alsof ze al bestaan, alsof je zo al leeft. Bijvoorbeeld:

  • Ik heb mijn werk/privé-leven volledig in balans.
  • Thuis verloopt alles harmonieus: mijn gezin/partner en ik leven erg prettig met elkaar.
  • Ik beschik over perfectionistische trekjes, maar sla daar niet in door. Ik gebruik en verdeel mijn energie op een goede manier.

💡 Tip: je vindt hier simpele stappen om de Law of Attraction (Wet van de Aantrekkingskracht) te gebruiken om je droomleven te manifesteren.

Volle manen 2020

Wil je weten wanneer de volgende volle maan is? Bekijk in de volle maan kalender het overzicht van alle volle manen van 2020.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.