Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Volle maan in Stier tijdens Halloween – 31 oktober 2020
3
Volle maan

Volle maan in Stier tijdens Halloween – 31 oktober 2020

Volle maan in Stier - VolleMaanKalender.nl

Zaterdag 31 oktober 2020 staat de volle maan in Stier. ♉ Een bijzondere dag; want dit valt tegelijk met Halloween. 🎃 Dit is de betekenis van deze volle maan!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

De energie van de volle maan in Stier – oktober 2020

De volle maan in Stier draait om vastberadenheid, betrouwbaarheid en wilskracht, maar vooral ook om gevoelens, verzorging en emotionele stabiliteit. En dat laatste, (emotionele) stabiliteit, is nu erg belangrijk. Zacht en lief zijn voor elkaar, maar ook zeker zacht en lief zijn voor jezelf. Heel belangrijk in deze donkere dagen van ‘t najaar.

Daarnaast hebben we onze motor het afgelopen half jaar flink laten draaien. En dat werd ons ‘nieuwe normaal‘. Valkuil hierbij is dat Stier zich te makkelijk kan hechten aan gewoontes. De huidige situatie in de wereld is dus ‘het nieuwe normaal’, en iedere verandering is even lastig. Maar met de volle maan in Stier, zijn we voor nu even stabiel.

Wees in het moment. Vernieuwing hoeft niet elke dag. De Stier staat – als aardeteken – met beide benen op de grond. Geen haast, dus en echt even aarden. Dit is ook voor de andere tekens (vuurtekensluchttekens en watertekens) wel even goed. Tot jezelf komen en gronden. Finding your roots: voor sommigen misschien wel letterlijk.

De invloed van de volle maan op jou: check je geboortehoroscoop

Omdat de maan in aardeteken Stier staat en de maan draait om jouw instincten en emoties, krijgen we allemaal deze nieuwe maan allemaal een ‘snufje Stier’ in onze energie. En misschien ben je Stier als sterrenbeeld of heb je Stier zelfs in je volledige geboortehoroscoop staan. Als dat zo is, dan wordt de energie op die terreinen wat intenser voelbaar.

Al vanaf twee dagen vóór de volle maan tot en met twee dagen ná de volle maan is de energie merkbaar.

Het is trouwens ook heel normaal dat je slecht slaapt tijdens de volle maan. Woelen, onrustige nachten en intense dromen… Je leest hier meer over je nachtrust tijdens de volle maan.

Een bijzondere samenkomst: volle maan tijdens Halloween 2020 én een blauwe maan

Als je ‘n plaatje zoekt van Halloween, dan valt de ‘grote volle maan’ je vast altijd op. Weerwolven die huilen naar de maan of andere monsters die worden afgebeeld in de donkere nacht… Maar zo heel gebruikelijk is het niet dat de volle maan precies samenvalt met Halloween.

Een volle maan tijdens Halloween is zelfs heel bijzonder te noemen. Het komt slechts éénmaal in de -grofweg- 20 jaar voor dat de volle maan exact samenvalt met deze feestdag. De volgende volle maan tijdens Halloween is pas in 2039, dus geniet er dit jaar maar extra van.

De volle maan van 31 oktober 2020 is ook nog eens een blauwe maan. Dit is namelijk de tweede volle maan van de maand. De eerste volle maan van oktober was donderdag 1 oktober in vuurteken Ram. De term ‘blauwe maan’ komt vooral uit de volksmond: “Once in a blue moon”. De vrije vertaling en betekenis daarvan is ook wel: zo nu en dan / ooit.

Volle maan rituelen

Pluk de vruchten van de intenties die je in april met de nieuwe maan in Stier hebt gezet. Het draait bij een volle maan allemaal om voltooiingen en een volle maan ritueel kan je helpen om in de juiste energie te komen en deze ten volste te gebruiken. Hoe? Geef je lichaam en geest bijvoorbeeld een boost door een zoutbad te nemen, laad je kristallen op onder het maanlicht en schrijf je successen op in je bullet journal.

💡 Tip: je vindt hier simpele stappen om de Law of Attraction (Wet van de Aantrekkingskracht) te gebruiken om je droomleven te manifesteren.

Planeten in retrograde tijdens de volle maan in Stier 2020?

Ugh, merk je het al? Dat je veel vermoeider – zowel lichamelijk als mentaal – bent dan normaal? Dat is heel normaal. Mercurius staat sinds dinsdag 13 oktober retrograde in waterteken Schorpioen en dat maakt ons emotioneel, overprikkelt en vermoeid. Mercurius retrograde kan je moe maken.

Ook Mars retrograde in Ram en Chiron retrograde in Ram geven hun energie af. Ze staan beiden in een vuurteken en dit vraagt ons om na te denken over hoe we reflecteren en reageren op de wereld om ons heen.

‘Droom’-planeet Neptunus is nog steeds retrograde en dat zorgt voor een sluier over onze hersenen, waardoor we minder creatief zijn dan we eigenlijk zouden willen en met ‘gewonde heler’Chiron retrograde zijn we onze trauma’s aan het (h)erkennen en helen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨