Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Wat zijn ascentiesymptomen?
0
Spiritualiteit

Wat zijn ascentiesymptomen?

Wat zijn ascentiesymptomen?

De één heeft er meer last van dan de ander. Ascentiesymptomen. Wat zijn ascentiesymptomen nou eigenlijk en hoe kun je ascentiesymptomen herkennen? We nemen je graag mee in dit artikel. Doe er je voordeel mee!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Alles is en heeft energie. Jij, je omgeving en alles wat er maar bestaat. Spiritueel ontwaken, meer bewustzijn… hoe je het ook wil noemen: ascentiesymptomen zijn een groot onderdeel van het maken van een shift in de energie.

Door dit spirituele proces wordt jouw energie lichter. Je bewustzijn breidt zich uit en je gedachten en overtuigingen over het leven krijgen een nieuwe betekenis. Je ontdekt nieuwe werelden, er gaan deuren voor je open, je emoties gaan dieper en je voelt alles intens goed aan.

Jouw lichaam moet zich opnieuw afstemmen op de frequentie van alles om zich heen. En dat kan gepaard gaan met bepaalde symptomen, die ascentiesymptomen worden genoemd. Denk bij ascentiesymptomen aan hoofdpijn, oorsuizen, vermoeidheid, duizeligheid of warrig zijn.

In dit artikel leg ik een aantal veelvoorkomende ascentiesymptomen aan je uit. Maar voordat ik dat doen, ga ik eerst in op ascentiesymptomen tijdens de volle maan. Deze shift in energie, de energie van de krachtige volle maan, is altijd erg goed te voelen. Slapeloosheid, vermoeidheid… misschien herken je het wel.

Ascentiesymptomen volle maan

Tijdens volle maan kun je last krijgen van ascentiesymptomen. Met name slapeloosheid, vermoeidheid en hoofdpijn zijn veelvoorkomend als de maan vol aan de hemel staat.

Dat is gelukkig heel normaal.

De maan heeft namelijk een sterke invloed op water, kijk maar naar eb en vloed. Het getij wordt geregeld door de kracht van de maan. Ons lichaam bestaat voornamelijk uit water, dus dat de maan zo aan ons ‘trekt’ is helemaal niet vreemd. Om die reden kun je last krijgen van ascentiesymptomen tijdens volle maan, wanneer de maan het meest zichtbaar is.

Het lastige van ascentiesymptomen tijdens volle maan is dat ze tegenstrijdig kunnen zijn. Je bent hartstikke moe, maar slapen lukt je niet. Of je slaapt uiteindelijk wel, maar doet dat heel onrustig. Denk aan nachtmerries, veel wakker worden, zweten… Misschien heb je tijdens de volle maan zelfs meer last van slaapverlamming. Gelukkig zijn al deze symptomen een dag of drie na de volle maan wel verdwenen.

Nu je dit weet, kun je misschien beter met de ascentiesymptomen van de volle maan werken. Denk bijvoorbeeld aan het nemen van een bad tijdens volle maan. Dit is goed om je lichaam te ontladen van energie én om vervolgens de energie te neutraliseren. Je gebruikt hiervoor bijvoorbeeld dode zeezoutmagnesium zout of epsom zout. Optioneel – en voor het relaxte gevoel – kun je nog oliën of kruiden toevoegen, zoals (gedroogde) lavendel. Lavendel zorgt voor ontspanning en helpt bij een lage bloeddruk. Als je geen bad hebt, kun je denken aan een Tubble (een opblaasbaar, luxe bad voor in je badkamer) of een voetenbadje.

Een andere manier is het opschrijven van je dromen en gedachten. Maak je hoofd zo leeg mogelijk (wellicht krijg je juist inspiratie tijdens de volle maan!) door te noteren wat er in je opkomt. Dit kun je bijvoorbeeld doen in een bullet journal of een dromendagboek.

Duizeligheid

Duizeligheigheid is een ascentiesymptoom dat regelmatig voorkomt, vooral in combinatie met hoofdpijn en oorsuizen. Omdat de energie in je lichaam niet overeenkomt met de energie om je heen, kan je dat duizelig (en wankel) maken. Drink vooral goed veel water en neem wat meer rust.

Hoofdpijn

Net als duizeligheid is ook hoofdpijn iets dat regelmatig voorkomt. Sterker nog: dit ascentiesymptoom komt misschien wel het snelste opzetten, samen met vermoeidheid. De chakra’s in je hoofd gaan meer openstaan en je ontvangt energetisch erg veel.

Ook bij het ascentiesymptoom hoofdpijn is het goed om veel water te blijven te drinken en goed je rust te pakken. Wat ook nog kan helpen, is om te wandelen in de natuur of te werken in de tuin. Aarden: zorg ervoor dat de oude energie uit je lichaam weg kan en dat er ruimte komt voor de nieuwe energie.

Vermoeidheid

Vermoeidheid kun je aan veel dingen wijten, maar soms is het niet duidelijk waar het nu vandaan komt. Stel je slaapt elke nacht een prettig aantal uren en je doet niet heel veel overdag. Je pakt voldoende rust, hebt ritme en regelmaat, maar toch… toch ben je ontzettend moe. Dat is je lijf dat aangeeft dat het aan het veranderen is. Het kost enorm veel energie om beter af te kunnen stemmen op jouw nieuwe frequentie.

Lijst met ascentiesymptomen

 • Duizeligheid
 • Vermoeidheid
 • Oorsuizen
 • Wakker worden tijdens je slaap
 • Futloos / weinig energie
 • Hoofdpijn of druk in je hoofd
 • Hartkloppingen
 • Plotselinge verandering van je lichaamstemperatuur
 • Het gevoel hebben dat de wereld om je heen even niet goed bij je past
 • Toegetrokken worden tot de natuur
 • Een plotselinge toename in synchroniciteit (‘toevalligheden’)
 • Meer introvert worden en naar binnen keren

Ga met klachten die je niet vertrouwt altijd naar een dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨