Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Beter slapen tijdens de volle maan? Probeer ‘t eens met white noise!
2
Health & happiness

Beter slapen tijdens de volle maan? Probeer ‘t eens met white noise!

Beter slapen tijdens de volle maan? Probeer 't eens met white noise!

Slecht slapen tijdens de volle maan: menigeen heeft er last van. Woelen, dromen of slecht in slaap komen: zomaar drie kwaaltjes die dan voorkomen. Wil je beter slapen? Probeer dan eens ‘white noise’ (witte ruis) uit. Wellicht helpt het je!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Je leest in dit artikel nog eens waarom slecht slapen tijdens de volle maan zo veelvoorkomend is. Het is dus helemaal niet gek dat je er last van hebt. Gelukkig zijn er tal van oplossingen te bedenken, waaronder het luisteren naar white noise geluiden.

Wat is White noise?

White noise is letterlijk vertaald witte ruis. Het is het geluid dat de televisie vroeger maakte. Misschien vond je ‘t toen wel heel vervelend, maar… het is wetenschappelijk bewezen dat white noise je kan helpen met een betere nachtrust. Dit monotone geluid zorgt voor vermindering van prikkels, waardoor je beter en dieper zal slapen. Het blokkeert namelijk achtergrondgeluiden en dat zorgt ervoor dat je hersenen zich alleen focussen op het geluid van de witte ruis.

White noise: hoe af te spelen?

Er zijn allerlei Spotify playlists en YouTube video’s te vinden die witte ruis afspelen. Echter, daarmee ben je je telefoon ‘kwijt’ voor andere zaken. Je batterij zal snel leeglopen en je hebt mogelijk reclame tussendoor (als je geen betaalde versie van Spotify of YouTube hebt). En in ‘t geval van een playlist ga je dus elke keer over naar een andere versie van een white noise-geluid, waardoor je slaap eigenlijk verstoord wordt.

De oplossing is een white noise gadget dat continu hetzelfde geluid uitzendt, zonder reclames of onderbrekingen. Het bedrijf Numsy verkoopt deze white noise apparaatjes. Kleine, draadloze gadgets die voorzien zijn van diverse geluiden: van white noise tot aan kabbelende beekjes en het geluid van een hartslag. Dat laatste is afhankelijk van welk model je kiest. In de Numsy Original zit alleen het white noise geluid, en dat is voldoende om lekker te slapen. In een uitgebreidere variant, zoals de Numsy Paradise, zitten dus ook geluiden vanuit de natuur.

PS. wist je trouwens dat je baby ook lekker zal slapen op white noise geluiden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨