Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Volle bloedmaan in Stier november 2022: een krachtige eclips
0
Volle maan

Volle bloedmaan in Stier november 2022: een krachtige eclips

Volle bloedmaan in Stier november 2022: een krachtige eclips

Dinsdag 8 november 2022 staat de volle bloedmaan om 12:02 uur in Stier. ♉ Dit is een totale maansverduistering: een krachtige eclips. Welke boodschap mag jij horen rondom deze bloedmaan? Je vindt het in dit artikel!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Al vanaf twee dagen vóór de volle bloedmaan tot en met twee dagen ná de volle maan is de energie merkbaar. Maar wát precies kun je ervaren? We sommen het voor je op. Eerst lees je over de plaatsing van de volle maan in Stier versus de zon in Schorpioen. Daarna lees je iets over de bloedmaan (want wat is dat eigenlijk; een bloedmaan?) en vervolgens krijg je van ons praktische tips mee om te doen tijdens deze volle bloedmaan.

Maan in Stier versus Zon in Schorpioen

Als de volle maan in aardeteken Stier staat, dan is dit een krachtige plaatsing. Maan in Stier gaat om vastberadenheid, betrouwbaarheid en wilskracht, maar ook om gevoelens, verzorging en emotionele stabiliteit. En dat laatste, (emotionele) stabiliteit, is nu erg belangrijk. Zacht en lief zijn voor elkaar, maar ook zeker zacht en lief zijn voor jezelf. Heel belangrijk in deze donkere dagen van ‘t najaar.

Een Stier kan zich (te?) makkelijk hechten aan gewoontes en selfcare sluipt er dan bij in. Maar júist nu de dagen donkerder zijn, nu de dagen korter zijn en nu we weer wat meer thuis zijn en op onszelf zijn aangewezen… Juist nú moet je écht aan jezelf denken. Vernieuwing hoeft niet elke dag. De Stier staat – als aardeteken – met beide benen op de grond. Geen haast; echt even aarden. In het moment zijn en stilstaan bij wat je hebt.

Tegenover de maan staat de zon in Schorpioen. Met de zon in Schorpioen wordt je intuïtie versterkt. Schorpioen weet alle geheimen – ook (of júist) als ze niet worden uitgesproken. Ze prikken overal doorheen. Door elk laagje en door iedere façade. De komende weken nodigen jou dan ook uit om een ​​dieper bewustzijn te krijgen van je emotionele en psychologische kant. Dit geeft je de kans om bepaalde gedragspatronen te ontdekken en bloot te leggen. Het kan maar zo dat je erachter komt dat deze gedragspatronen je een vals gevoel van veiligheid en vertrouwen geven…

Bloedmaan eclips november 2022

Een maansverduistering wordt ook wel een eclips genoemd. Bij een maansverduistering valt de schaduw van de aarde over het zichtbare oppervlakte van de maan. De maan is niet écht rood; het lijkt alleen zo vanaf de aarde door de schaduw.

Eclipsen zijn voorbodes van verandering – ze luiden transformatie in. De maan gaat over gevoelens en emoties, en daarom zal een maansverduistering onbewuste gevoelens bij je naar boven brengen. De verduistering zorgt ervoor dat dat wat in de schaduw leeft, onthult gaat worden. Er komen zaken aan het licht die tot dan in het duister zaten.

Een maansverduistering is ontzettend krachtig in haar energie. Het zorgt ervoor dat je een energetische reiniging krijgt van alle overtollige emotionele ballast. Soms op een harde manier, soms heel abrupt. Maar altijd vanuit wat het beste is voor jou. Emoties en (materiële) zaken die jou niet meer dienen mag je nu loslaten. En als je dat niet zelf (bewust) doet, dan zal het universum je een steuntje in de rug geven…

Een eclips komt nooit alleen. Vandaar dat we spreken van eclipsseizoen. De gedeeltelijke zonsverduistering van 25 oktober startte dit eclipsseizoen en de volle bloedmaan van 8 november zal deze sluiten.

Lees ook: Dit is de energie van de volle bloedmaan van november 2022 op Tweelingzielen

Doen tijdens de bloedmaan in Stier

  • Wees dankbaar – Schrijf in je dankbaarheidsjournal (of ander fysiek notitieboekje) op waar jij dankbaar voor bent. Dat kan al (of júist) voor de kleine dingen zijn: een warme douche in de ochtend, het ochtendzonnetje op weg naar school/werk of de geur van verse koffie.
  • Zet kleine stappen – Je kunt je doel alleen maar bereiken door er voor te gaan. En dat hoeft niet in één keer. Maar begin wel. Zet het eerste kleine stapje in de juiste richting.Doe je dit consequent, dan worden die kleine stapjes samen een hele reis.
  • Vergeef – Wrok koesteren is als het drinken van vergif en verwachten dat de andere persoon hier ziek van wordt. Kortom: het heeft geen zin om wrok te (blijven) voelen. Vergeten hoeft niet, maar vergeven werkt verlossend. Tip: gebruik deze ademwerk-oefening.
  • Kom in balans – Bedenk voor jezelf wat uit balans is. Werk versus privé? Gezin versus jijzelf? Beloof jezelf tenminste één iets anders te doen om hier verandering in te brengen.
  • Ga de natuur in – Zorg goed voor jezelf, blijf aarden. Wandelen en een frisse neus zijn belangrijk tijdens de dagen rondom de bloedmaan. Zo kun je negatieve energie afvoeren en zorg je voor gelukshormonen in je lijf.

Bekijk hier meer volle maan rituelen of maansverduistering rituelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.