Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Volle maan in Ram 9 oktober 2022: dit is de energie
0
Volle maan

Volle maan in Ram 9 oktober 2022: dit is de energie

Volle maan in Ram - VolleMaanKalender.nl

Zondag 9 oktober 2022 staat de volle maan om 22.54 uur in Ram. ♈ Ram is een vuurteken dat graag initiatief neemt. Deze volle maan draait om relaties, actie en balans. Lees hier over de betekenis en energie van de volle maan in Ram voor jou!

Tijdens deze volle maan is de energie erg sterk en voelbaar. Je kunt slecht slapen, je emoties zijn heftiger dan gebruikelijk en je kunt last krijgen van volle maan ascentiesymptomen. De kracht van de volle maan is een energie die alles versterkt, positief en negatief.

Wat heb je sinds de corresponderende nieuwe maan in Ram van dit voorjaar (precies zes maanden terug) allemaal gedaan en geleerd? Welke mijlpalen heb je bereikt? Deze volle maan van oktober 2022 is een tijd van dankbaarheid. Stilstaan bij het afgelopen half jaar en de vruchten plukken van je successen.

Leuk om te weten: de volle maan van oktober wordt ook wel de Jagersmaan genoemd. Dit was traditioneel gezien de maand om te jagen en een voorraad proviand in te slaan voor de lange (winter)maanden die voor ons liggen, vandaar de bijnaam.

De energie van maan Ram versus zon in Weegschaal

Nu de zon in Weegschaal staat ben je je meer bewust van relaties en hoe je wel (of niet) in balans bent. Het samen zijn, samen leven, samen delen. Niet alleen op liefdesvlak, ook bijvoorbeeld op werk of op school. Minder op jou als individu, meer op jullie als stel. Met de volle maan in Ram komt juist jouw assertieve, leidende en eigen energie naar voren. Waar je met de zon in Weegschaal nadenkt, wikt en weegt om echt samen te doen, zul je met de maan in Ram juist nadenken over hoe het voor jezelf beter wordt.

Deze volle maan van oktober 2022 spoort je aan om een balans te vinden tussen het voldoen aan je persoonlijke behoeften en het voorzien van de behoeften van je partner/de mensen om je heen.

Je kunt deze dagen trouwens een vurig temperament hebben – iets dat je normaal misschien niet hebt of wat meer onderdrukt. Ram spreekt zich namelijk erg graag uit, gaat ervoor en laat zich niet kennen. Gezag? Daar reageert Ram slecht op. En jij ook dit weekend. Ze kunnen je maar beter even met rust laten ;-).

Ram is een speelse energie. Dat speelse, dat hoort bij het ‘kind zijn’. Een heel belangrijke fase in je leven. Mocht je vroeger wel kind zijn? Of kreeg je teveel verantwoordelijkheden? Misschien merk je het niet direct of lijkt het voor jou normaal gedrag. Toch kun je er in je dagelijks leven erg veel last van ervaren. Het boek Het helen van je innerlijke kind neemt je mee op reis door alle delen van je innerlijke kind die aandacht mogen ontvangen.

Volle maan intenties & rituelen

Zet je intenties voor deze volle maan en manifesteer je droomleven. Stapje voor stapje, beetje bij beetje. Het thema van je intenties voor deze periode? Die zijn gelinkt aan de energie van Ram, dus zet je intenties op het gebied van assertiviteit, strijdlust en onafhankelijk.

Tijdens de volle maan kun je volle maan rituelen uitvoeren. Loslaten wat niet meer bij je past en ruimte maken voor iets nieuws. Gebruik vuur in je rituelen (door iets op een briefje te schrijven en te verbranden), laad je kristallen op onder het maanlicht en schrijf je successen/dankbaarheid op in je moon journal. Je kunt ook maanwater maken

Met nog een aantal maanden te gaan is deze volle maan echt een go go go moment. Twijfel niet, ga aan de slag met jezelf! Draag iets roods (om je innerlijke vuur nóg meer aan te wakkeren) en ga ervoor.

Tip: het Manifestatie Dagboek van Willemijn Welten helpt je om op de rit te blijven met je dromen, doelen en wensen.

Volle maan in Ram oktober 2022 voor tweelingzielen

Twinflame expert Natasja praat je graag bij over de energie van deze volle maan voor tweelingzielen en zielsconnecties.

Zoals ik in de tweelingzielen-update voor oktober al heb geschreven is er een volle maan in Ram op zondag 9 oktober, met de dag erna op maandag 10 oktober de 10/10 Engelenpoortdag. Dit zal voor veel tweelingzielen energetisch up-lifting zijn. 

De volle maan in Ram maakt deze dagen een conjunctie met Chiron (de gewonde heler) en Venus (de liefdesplaneet), terwijl de zon in het teken van Weegschaal staat. Dit kan voor veel wrijving zorgen (ja, nog meer), want Weegschaal is een het compleet tegenovergestelde teken van de Ram. Opposities attract? Soms wel, maar niet altijd… Het push & pull effect is sterk!

Actie

Ram wil het liefst vernieuwen, ideeën meteen uitwerken en tot actie over gaan. Weegschaal is een luchtteken en overweegt bepaalde inzichten, ideeën of processen vaak wat langer dan een vuurteken, in dit geval Ram. Rondom deze volle maan kan je geduld rondom je tweelingzielenproces misschien een beetje op raken. En de aantrekkingskracht tussen jou en je tweelingziel ontzettend – maar dan ook echt ontzettend – groot zijn. Vooral fysiek… Je wilt alle voelbare veranderingen die eraan zitten te komen liever vandaag dan morgen op een presenteerblaadje en het liefst nog van je tweelingziel zelf uitgereikt. Kortom: is veel ongeduld tussen tweelingzielen en zielsconnecties.

Ongeduldig

Probeer je ongeduld (het vuur) te temperen. Ben jij een vuurteken (Ram, Leeuw en Boogschutter)? Of is je tweelingziel een vuurteken? Dan zal de energie tussen jullie niet te houden zijn. Een volle maan vergroot álles uit. En alles wat dus al speelt tussen tweelingzielen zal zichtbaar zijn – vooral bij vuurtekens. En dat voelt onhoudbaar…

Heb jij in je geboortehoroscoop geen vuur in je zon, maan of ascendant? Gebruik deze vurige energie dan om stappen te ondernemen rondom jouw zielsmissie. Dat kan deze volle maan jou en je tweelingziel een boost geven, omdat er een en ander wordt aangewakkerd (kan ook alleen energetisch zijn of doormiddel van dromen).

De 10/10 Engelenpoort zal hierbij gaan helpen.

Engelenpoort 10 oktober

Deze volle maan is natuurlijk niet alleen maar ‘kommer en kwel’, deze volle maan is door haar vuur ontzettend krachtig in combinatie met de 10/10 Engelenpoortdag. Ontzettend mooi om te manifesteren waar jij zo naar verlangt. Deze manifestaties werken (alvast) door voor 2023, alle energie bouwt zich op met deze en de komende poortdagen. Hierdoor komen jij en je tweelingziel wellicht in een nieuw stuk te zitten, waarin jullie veel oude ballast en oud zeer achter jullie kunnen laten (lees: oude schepen verbranden).

Door de 10/10 Engelenpoort zul je nog meer verrassende, nieuwe inzichten kunnen krijgen. Denk aan dromen over je tweelingziel of andere bijzondere boodschappen, let goed op tekens van het universum! Je kan voor verrassingen komen te staan en misschien loopt jouw dag hierdoor heel anders dan dat je in eerste instantie dacht, omdat de energie van de engelen heel zacht en liefdevol aanwezig is op deze maandagdag. 

Meer weten over de energie voor jou en je tweelingziel? Boek nu jouw volle maan reading voor tweelingzielen bij Twinflame Rollercoaster Life!

Leestips rondom tweelingzielen

In welke mate de volle maan van oktober 2022 van invloed is op jou, ligt aan je geboortehoroscoop. Heb jij bijvoorbeeld Ram in je geboortehoroscoop, met name in Zon of Maan, dan wordt de energie op die vlakken wat intenser. Dat versterkt alle punten van de volle maan. Lees hier hoe je gratis een geboortehoroscoop kunt maken en hoe je ‘m uit kunt lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨