Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Volle maan in Kreeft (januari 2022)
5
Volle maan

Volle maan in Kreeft (januari 2022)

Volle maan in Kreeft (januari 2022)

De nacht van maandag 17 januari op dinsdag 18 januari staat de volle maan in Kreeft. Het is de eerste volle maan van het jaar en het is meteen een emotionele. Je leest hier over de energie van de volle maan van januari 2022!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

De maan in Kreeft staat dinsdag 18 januari om 00.51 uur recht tegenover de zon in Steenbok. Deze volle maan wordt ook wel Wolfmaan genoemd. Het is een gunstige volle maan voor alle watertekens en alle aardetekens: Stier, Kreeft, Maagd, Schorpioen, Steenbok en Vissen. De vuurtekens en luchttekens (Ram, Tweelingen, Leeuw, Weegschaal, Boogschutter en Waterman) kunnen deze volle maan als uitdagender zien.

De energie van volle maan in Kreeft: emotioneel en hooggevoelig

Als de volle maan in waterteken Kreeft staat, dan kun je een paar emotionele dagen verwachten. Je voelt je melancholiek en nostalgisch. Kreeft is hét teken van huis, thuis en familie. Watertekens zijn de stroom van het leven. Want: zonder water is er immers geen leven (zoals wij het kennen) mogelijk. Ze zijn vaak hooggevoelig (HSP?) en kunnen zich als geen ander in iemand anders verplaatsen. Het lastige hiervan is dat ze moeite hebben met de scheidingslijn: welke gevoelens zijn van hen en welke gevoelens nemen zij van anderen waar? En die energie kunnen we rondom de volle maan in Kreeft allemaal verwachten.

Je kunt je verschuilen in jezelf, als een ware Kreeft in je ‘huisje’. Je bent zachter van binnen, maar hard van buiten. Het vertonen van je emoties is deze dagen lastig voor je en je houdt ze liever voor jezelf. Dit zijn mooie dagen om rust in de chaos te krijgen. Voor jezelf, maar ook voor je omgeving.

Maansteen & volle maan in Kreeft

Wil je stilstaan bij de energie van deze volle maan? Beantwoord dan onderstaande vragen, die te maken hebben met de energie van maan in Kreeft. Je kunt eventueel werken met Kreeft-gerelateerde edelstenen of een maansteen. Maansteen staat symbool voor intuïtie, opmerkzaamheid, alertheid en inzicht. Ook staan ze voor vrouwelijkheid en vruchtbaarheid. Een prachtige steen om in je buurt te hebben!

  • Welke emoties voel ik opkomen rondom deze volle maan en welke les kan ik hieruit trekken?
  • Voel ik me deze maand onzeker en zo ja, waar komt dit vandaan?
  • Wat betekent veiligheid en geborgenheid voor mij?
  • Wat maakt mijn huis mijn thuis?
    • Optioneel: Wat kan ik in mijn huis veranderen, zodat dit wél mijn thuis is?

Wat deze volle maan voor tweelingzielen doet, lees je in het artikel Tweelingzielen januari 2022 energie.

Intenties voor de volle maan van januari 2022

Zet je intenties voor deze volle maan en manifesteer je droomleven. Stapje voor stapje. Het thema van je intenties voor deze periode? Die zijn gelinkt aan de energie van Kreeft, maar ook aan Steenbok. Vooral het vinden van balans tussen hard werken en carrière (Steenbok) en huis en thuis (Kreeft). Schrijf het op in je Moon Journal of bullet journal. Je kunt er ook een speciaal dankbaarheidsdagboekje voor gebruiken.

💡 Tip: je vindt hier simpele stappen om de Law of Attraction (Wet van de Aantrekkingskracht) te gebruiken om je droomleven te manifesteren.

Rituelen voor de volle maan in Kreeft

Tijdens de volle maan kun je speciale volle maan rituelen uitvoeren. Het doel hiervan is stilstaan bij wat je hebt bereikt en vooruit kijken naar wat je in de toekomst nog wil bereiken. Geef je lichaam en geest een boost door een ontgiftend zoutbad te nemen, laad je kristallen en stenen op onder het maanlicht en schrijf je successen op in je (Bullet) Journal.

Wil je tijdens volle maan een tarot spread leggen? Je vindt hier inspiratie voor een volle maan tarot spread. Dit kan je helpen om je dromen helder te krijgen en de voortgang te bewaken.

  • Volle maan in Kreeft (januari 2022)
  • Volle maan in Kreeft (januari 2022) Tarot Spread
  • Volle maan in Kreeft (januari 2022) Shoptips

✨ Ben je op zoek naar affirmaties voor bij de volle maan? Het uitspreken van affirmaties, en daar ook in geloven, helpt mee in het manifesteren van je droomleven. Je kunt ook je maan affirmaties journallen.

De invloed op jou: check je geboortehoroscoop

In welke mate de volle maan van januari 2022 van invloed is op jou, ligt aan je geboortehoroscoop. Heb jij bijvoorbeeld Kreeft in je geboortehoroscoop, met name in Zon of Maan, dan wordt de energie op die vlakken wat intenser. Dat versterkt alle punten van de volle maan. Lees hier hoe je gratis een geboortehoroscoop kunt maken en hoe je ‘m uit kunt lezen!

Op naar een prachtig 2022!

Moon Calendar 2022 scheurkalender

Wil je weten hoe je in 2022 van dag tot dag kan leven in harmonie met de maan? Bestel dan nu de Nederlandstalige Moon Calendar 2022, een handige scheurkalender vol weetjes en tips rondom iedere maanfase.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨