Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Volle bloedmaan in Schorpioen mei 2022
4
Volle maan

Volle bloedmaan in Schorpioen mei 2022

Volle bloedmaan in Schorpioen mei 2022

Maandag 16 mei 2022 staat de volle maan in Schorpioen. Schorpioen is hét teken van geheimen, mysterie en transformatie. En dat ga je merken, want dit is niet zomaar een volle maan… Dit is een krachtige bloedmaan. Een totale maansverduistering! Lees hier over de betekenis van de volle bloedmaan in Schorpioen.

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

De maan gaat over emoties en gevoelens. Het is hoe jij reageert op de wereld om je heen. Je gevoel, je (innerlijke) reactie en wat je erbij merkt. De volle maan in Schorpioen (06:15 uur) schijnt op donkere gebieden en onthult geheimen en mysteries. En met deze bloedmaan blijft niks ongezien…

De volle maan van mei heet ook wel de bloemenmaan of bloemmaan. In mei bloeien er volop bloemen, vandaar deze naam. Bekijk hier alle volle maan namen.

Volle maan in Schorpioen

Schorpioen is een pittig teken, dat je het beste kunt beschrijven als strategisch (lees: geheimzinnig), gepassioneerd (lees: controlerend) en doorzettend (lees: obsessief) ;-). Ook transformatie is een belangrijk element voor de Schorpioen. Verwacht veranderingen in je leven (of verwacht minstens de energie om ze in werking te zetten).

Traditioneel gezien wordt de volle maan in Schorpioen daarom ook beschouwd als een van de krachtigste volle manen voor het loslaten, opschonen en veranderen van je leven.

En dit is ook nog eens een bloedmaan. Een bloedmaan is een totale maansverduistering. De maan staat dan volledig in de schaduw van de aarde en dat geeft een rode gloed.

Are you willing to lose everything to gain everything – and more?

Je kan het zien als loslaten. Ben je bereid om alles te verliezen om er meer voor terug te krijgen? Je maakt iedere dag opnieuw weer een beslissing hoe jij je leven indeelt. De volle maan in Schorpioen zorgt ervoor dat jij jouw true calling ontdekt. Dat wat jou gelukkig maakt. Dat wat onvervangbaar is. Dat waar jij van nature een passie voor hebt.

Luister naar je hart en volg je intuïtie om de transformatie van rups tot vlinder te starten. En bedenk: het gaat er niet om hoe snel je ergens komt, maar hoe je er komt.

Ondanks de (emotionele) zwaarte van deze volle maan in mei, is het een juist een mooie kans om goed naar jezelf te luisteren. Zie het als een ui, die je laagje voor laagje afpelt voordat je bij de sterke kern komt.

 • Verwacht ‘ongeduld’, zowel bij jezelf als bij anderen. Situaties beginnen lang te duren;
 • Verwacht moed. Moed om verandering teweeg te brengen. Moed om te zeggen wat je wil zeggen en moed om je leven in te richten zoals JIJ het wil;
 • Verwacht copycats, mensen die jou nadoen en kopiëren;
 • Verwacht een verandering in je standvastigheid – op een positieve manier: waar je de controle over kunt loslaten;
 • Verwacht achterbaksheid (jep – sorry) en passieve agressiviteit uit hoeken waarvan je ’t niet had verwacht;
 • Verwacht meer van je intuïtie en beslissingen die je hierdoor intuïtief kunt maken – volg dat gevoel in je onderbuik! Jij weet wat klopt.
 • Verwacht transformatie en ’t gevoel ‘te willen veranderen’, op allerlei gebieden (dit heeft ook met de Pluto retrograde te maken);

Volle maan voor tweelingzielen mei 2022

Twinflame expert Natasja heeft een mooi stuk getypt én gefilmd voor lichtwerkers, tweelingzielen en andere zielsconnecties.

Een maansverduistering staat voor grote veranderingen of verschuivingen binnen in jezelf (de maan staat voor je gevoelsleven). Een zonsverduistering staat voor grote en drastische veranderingen in de buitenwereld. Met deze volle maan is het tijd dat je aan de hand van de inzichten die je tijdens de zonsverduistering van 30 april hebt gekregen over je tweelingziel of zielsconnectie (drastische) keuzes gaat nemen.

Dit kan natuurlijk ook andersom zijn en dat je tweelingziel een drastische beslissing neemt vanuit zijn gevoelsleven en zielsmissie. We zitten immers in de 11-trilling maand, dus voor veel tweelingzielen betekent dit dat ze vanaf deze volle maan hun spirituele ontwakingsproces zullen gaan voortzetten.

De maan staat dit keer in het teken van de Schorpioen; een waterteken. Schorpioen zal je triggeren en prikken om nog dieper naar je gevoelsleven te gaan. De zon staat nog steeds in het teken Stier. Dit zijn compleet tegenovergestelde tekens en dit maakt dat jij heen-en-weer geslingerd wordt in je emoties. Met een tweelingziel of zielsconnectie erbij kan dit zorgen voor grote veranderingen in jezelf, omdat je hierdoor gaat loslaten en keuzes maakt die onomkeerbaar zijn. Dit is wat de maansverduistering immers van jou vraagt…

Tijdens deze volle bloedmaan kun je je erg sterk verbonden voelen met je voorouders. Sterker nog: je zult kunnen voelen welke voorouderlijke lijnen en daarmee blokkades jij nog bij je draagt. Jouw tweelingziel triggert dit (onbewust). Oude overtuigingen worden naar boven gehaald tijdens deze bloedmaan.

Een bloedmaan werd werd vroeger gebruikt om ‘negatieve energieën’ te weren. In het hier en nu kun je de energie van deze volle maan gebruiken om alle oude overtuigingen, negativiteit en negatieve gedachtes te transformeren en los te laten. Het kan zijn dat je tweelingziel (op wat voor manier dan ook) jou hier op dit stuk gaat triggeren. Dit zorgt ervoor dat jullie allebei door een hele diepe transformatie zullen gaan. En dat is ook de bedoeling, want hiermee kom je dichter bij je zielsmissie en heelwording.

Wil je horen wat deze bloedmaan voor jou betekent, kies dan een reading uit de video hieronder en luister naar de boodschap.

Rituelen voor de volle bloedmaan

 • Bekijk blokkades: wat is er in je leven of om je heen dat jou blokkeert? De maansverduistering kan symbool staan voor een verduistering van iets in je leven. Mis je informatie, houden anderen je tegen of houd je jezelf tegen? Waar stroomt de energie even niet? Wat voelt geblokkeerd? Probeer dit te herkennen en op te lossen. 
 • Onderzoek je passies: rood staat voor passie. Voor vuur. Voor vlammen, vonken en liefde. En dat mag jij tijdens de bloedmaan voor jezelf gaan onderzoeken! What makes you tick? Waar wordt jij blij van? Wat maakt jou gelukkig? Waar houd je van? Do what you lovega achter je dromen aan!
 • Offers: bloed staat vanuit oudsher symbool voor offers en aangezien we hier praten over een bloedmaan wil ik dit graag benoemen. Een offer kan spannend zijn. Om je dromen te volgen, zul je misschien iets los moeten laten. Een offer brengen. Je hebt 24 uur in een dag en die kun je maar één keer besteden. Wat doe jij met die 24 uur? En hoe richt jij de andere dagen in? Denk na over wat jij kan ‘offeren’ om achter je daadwerkelijke passies aan te gaan.
 • Rituelen: doe volle maan rituelen tijdens de bloedmaan of spreek volle maan affirmaties uit.
 • Zoek gelijkgestemden op: de bloedmaan is natuurlijk een prachtig en krachtig fenomeen. Trommel like-minded people op: vrienden en mensen in je omgeving die de volle bloedmaan met jou willen ervaren. Maak er een een viewing party van in de natuur of in je achtertuin (als het vanuit daar zichtbaar is).
 • Leg een volle maan tarot spread: Je vindt in dit artikel inspiratie voor een volle maan tarot spread. Dit kan je helpen om je dromen helder te krijgen, blokkades te ontdekken en voortgang te bewaken.
 • Wees dankbaar: tijdens de volle bloedmaan mag je dankbaarheid uiten voor alles wat je hebt in je leven. Ook dit is natuurlijk goed om dagelijks te doen (bijvoorbeeld in een dankbaarheidsdagboek), maar bekijk tijdens een bloedmaan niet alleen de details, maar juist het totale plaatje. Wie ben je en wat heb je bereikt? Waar sta je in je leven en hoe ben je hier gekomen?

Let op: normaal gesproken kun je je edelstenen en kristallen opladen onder de volle maan. Doe dit bij voorkeur niet tijdens een maansverduistering! De energie kan te zwaar zijn om ze goed te reinigen.

Volle bloedmaan op de foto zetten: zo doe je dat

Wil je dit mooie natuurfenomeen vastleggen? Bij ons in Nederland (en ook in de omliggende landen) is alleen het begin van de eclips zichtbaar, maar toch is het zeker leuk om dit te proberen. En anders maak je een foto van de prachtige volle maan!

Hierbij wat tips;

 • Zoek een geschikte locatie. Een locatie in de natuur, bij voorkeur. Ergens waar het minste ‘lichtvervuiling’ is, zodat je de volle supermaan goed kunt vastleggen.
 • Gebruik een statief, zoals deze voor je camera of deze voor je telefoon. Met het gebruik van een statief voorkom je wazige en onscherpe foto’s.
 • Ga je de foto maken met je spiegelreflexcamera, gebruik dan een telelens als je die hebt. Heb je die niet, probeer dan een objectief van 200mm om zo dicht mogelijk in de buurt te komen.
 • Zet de timer in! Stel in dat je foto wordt gemaakt met de timerfunctie. Waarom? Nou, zo kun je de camera niet per ongeluk (al is ‘t maar een klein beetje) bewegen tijdens ‘t indrukken van de sluiterknop.
 • In dit artikel van CameraNu.nl lees je over sluitertijd, ISO, etc. voor het fotograferen van de bloedmaan.

Deel je je foto via Instagram? Vergeet dan niet om ons te taggen @vollemaankalender in je stories/feed, zodat wij je foto/video kunnen delen met alle volgers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨