Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Volle maan september 2022 betekenis: de energie van Vissen
0
Volle maan

Volle maan september 2022 betekenis: de energie van Vissen

Volle maan in Vissen - VolleMaanKalender.nl

Zaterdag 10 september is het weer zover. Deze dag staat de prachtige volle maan aan de hemel. Naast genieten van dit mooie verschijnsel, kun je veel merken van de energie. Dit is een heftige volle maan in teken Vissen… Wil je weten wat de betekenis is van de volle maan van september 2022 en hoe jij dit kunt ervaren? Lees dan gauw verder!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

De maan gaat over emoties en gevoelens. Het is hoe jij reageert op de wereld om je heen. Je gevoel, je (innerlijke) reactie en wat je erbij merkt. De maan gaat diep, net als het gevoel dat daarbij hoort. Ze schijnt op donkere gebieden en onthult geheimen.

De maan in Vissen staat in september 2022 recht tegenover de zon in Maagd. Vissen is intuïtief en dromerig en Maagd is het teken dat graag alles over-analyseert en let op de kleinste details. Dit zijn tegenovergestelde tekens en krachten en dat kan zorgen voor veel (innerlijke) spanningen. Wat is het wat je ziel wil versus wat is het wat je ziel nodig heeft? Dat kost je veel energie, dus wees extra lief voor jezelf dit weekend.

Volle maan in Vissen

Vissen is een intuïtief teken dat graag dagdroomt. Er zit veel fantasie en creativiteit in, maar ook veel emotie. En dat ga je met deze volle maan allemaal merken. Je kunt in je hoofd afdwalen naar fantasierijke ideeën en verhalen. Verwacht de meest levendige dromen ‘s nachts (als je al kunt slapen)….

Omdat Vissen het teken is dat met de stroom meegaat, is dat de boodschap voor jou deze volle maan: go with the flow. Neem dingen zoals ze komen en laat los wat niet meer bij jou past. Als het niet natuurlijk voelt, dan is het niet voor jou. Als je er teveel moeite en energie in moet stoppen en je krijgt dit niet terug, dan is dit niet voor jou.

Deze maan kan er ook voor zorgen dat je nog verder kan ontwikkelen op spiritueel gebied. Je zintuigen staan op scherp, je voelsprieten staan uit en je levendige dromen zorgen voor veel informatie. Leven met de maanfasen, astrologie, numerologie of human design. Er valt zoveel te ontdekken! Spiritualiteit is niet zweverig. Het is juist een praktische tool om jezelf beter te leren kennen én ontwikkelen.

Vooral Vissen, Kreeft, Schorpioen en Maagd gaan de energie van de volle maan van september 2022 merken.

Lees ook: Volle maan september 2022 voor tweelingzielen

De volle maan in Vissen is een tijd van wedergeboorte: of het nu gaat om relaties, thuis, werk of spirituele ontwikkeling. Door onder de oppervlakte van het (spreekwoordelijke!) water te gaan, word je gevoeliger en sta je open voor nieuwe gevoelens. Daar is de go with the flow weer. De maan in Vissen is een goed moment om te verdiepen of om los te laten. Het is tijd om met slechte gewoonten te breken, serieuze beslissingen te nemen of misschien zelfs wel een volgende stap in je leven te zetten.

Dus ga eropuit en ontdek de energie van de volle maan in Vissen van 10 september 2022. Onder haar fijne, liefdevolle licht kun je opnieuw verbinding maken met je diepste intuïtie. Doe wat goed voor je voelt!

De volle maan van september 2022 staat ook wel bekend als de Oogstmaan (‘Harvest Moon’). Die naam wordt meegegeven door de naderende herfstequinox. De maan die het dichtste bij deze equinox valt, mag de naam Oogstmaan dragen.

Volle maan & Mercurius retrograde

De derde Mercurius retrograde van 2022 is begonnen (tegelijk met de 9/9 Engelenpoort) en valt samen met de volle maan. Oh my. Alsof we nog niet genoeg om handen hadden met de emotionele volle maan. Mercurius retrograde in Weegschaal kan zorgen voor spanningen rondom communicatie. Een disbalans. Ergens is iets te zwaar. Misverstanden hangen in de lucht. Zie het als een kans om te kijken wat niet in balans is. Wat kost jou teveel energie, waar lever jij (ongewenst) op in? Of zeg jij te weinig in situaties waarin je wel iets moet zeggen? Als je dit ontdekt én je gaat er mee aan de slag, zul je zien dat Mercurius retrograde juist een fijne periode is om dit te herstellen.

Rituelen, intenties en affirmaties

Tijdens de volle maan kun je speciale volle maan rituelen uitvoeren. Het doel hiervan is stilstaan bij wat je hebt bereikt en vooruit kijken naar wat je in de toekomst nog wil bereiken. Geef je lichaam en geest een boost door een zoutbad te nemen, laad je kristallen op onder het maanlicht en schrijf je successen op in je bullet journal. 

Zet je intenties voor deze volle maan en manifesteer je droomleven. Stapje voor stapje, beetje bij beetje. Het belangrijkste is: begin ergens. Het thema van je intenties voor deze periode zijn gelinkt aan de energie van Vissen, dus denk aan intenties op het gebied van inlevingsvermogen en fantasie, maar ook rondom het ontwikkelen van je intuïtie.

✨ Ben je op zoek naar affirmaties voor bij de volle maan? Het uitspreken van affirmaties, en daar ook in geloven, helpt mee in het manifesteren van je droomleven. Je kunt ook je maan affirmaties journallen.

Volle maan september 2022 en de invloed op jou: check je geboortehoroscoop

In welke mate de volle maan van september 2022 van invloed is op jou, ligt aan je geboortehoroscoop. Heb jij bijvoorbeeld Vissen in je geboortehoroscoop, met name in Zon of Maan, dan wordt de energie op die vlakken wat intenser. Dat versterkt alle punten van de volle maan. Lees hier hoe je gratis een geboortehoroscoop kunt maken en hoe je ‘m uit kunt lezen!

Tips om beter te kunnen slapen

Een volle maan kan zorgen voor lange, slapeloze nachten. Slaap je slecht tijdens de volle maan? Lig je te woelen? Na te denken? Of gewoon ‘te wachten op je slaap’? Je bent zeker niet de enige!

Lees hier hoe witte ruis kan helpen om je slaap te verbeteren. Ook een verzwaringsdeken kan helpen bij een betere nachtrust. Zo’n deken voelt namelijk als een stevige knuffel, en dat werkt weer ontspannend. Het vermindert ook nog angstgevoelens en rusteloosheid. En dat is wetenschappelijk bewezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.