Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Volle maan in Maagd maart 2022: opruimen en loslaten
0
Volle maan

Volle maan in Maagd maart 2022: opruimen en loslaten

Volle maan in Maagd - VolleMaanKalender.nl

Vrijdag 18 maart 2022 staat de volle maan om 08:20 uur in Maagd. De volle maan in Maagd wil jou vertellen dat je goed genoeg bent. Een belangrijke boodschap! Je leest hier over de betekenis van de volle maan maart 2022.

De volle maan van maart 2022 staat in de nacht van donderdag 17 maart op vrijdag 18 maart in Maagd: hét opgeruimde en perfectionistische teken. Je mag je leven, je huis en je kantoor opruimen. Wat is zinvol in je leven en wat mag weg? Spullen maken niet gelukkig (uitzonderingen daargelaten, natuurlijk), dus Marie Kondo er op los.

Vergeet ook niet je hoofd op te ruimen. Je energie te zuiveren en mentaal fris te beginnen dit voorjaar. Neem een zoutbad, wandel in de natuur en mediteer. Met de lente in de lucht mag álles nieuwe energie krijgen, dus ook (vooral!) jijzelf. Gezonder leven? Nu is de tijd om (opnieuw) te beginnen!

Het is tijd om aan jezelf te denken. Als je jezelf de afgelopen weken hebt weggecijferd, dan wil deze volle maan jou vertellen dat je dat téveel hebt gedaan. Je onderschat jezelf en je bent te bescheiden. Waarom laat jij anderen eer krijgen van jouw werk? Kijk naar jezelf in de spiegel. Wat zie je? Een eerlijk en hardwerkend iemand, dát is wat je ziet. Twijfel niet aan jezelf. Wees trots. Rug recht en gaan met die banaan. Je bent goed genoeg!

De energie begint al zo’n twee dagen voordat de volle maan op haar hoogtepunt is. Ook houdt de energie daarna nog een dag of twee aan.

Volle maan in Maagd versus zon in Vissen

De zon staat in Vissen, recht tegenover de maan in Maagd. Met deze energie weet je het soms even niet meer. Vissen is een emotioneel teken en Maagd houdt ‘t liefst een glad gezicht. Foutjes? Dat zal een Maagd niet gauw toegeven. Het kan dus zijn dat je je verward voelt rondom deze volle maan.

Vissen-seizoen 2022 is een tijd van introspectie, dromen en emoties… Met dit waterteken aan kop mag jij voelen en loslaten. Vissen is het laatste teken van de dierenriem. De hekkensluiter. Tijd om terug te blikken. Pak je dagboek of journal erbij:

 • Wat heb je het afgelopen jaar bereikt?
 • Wat heb je het afgelopen jaar geleerd?
 • Waar ben je in gegroeid?
 • Wat voel je (en zijn dit daadwerkelijk je eigen emoties, of die van een ander)?
 • Wat mag jij loslaten?

Alles dat al die tijd onder het oppervlakte zat, komt tijdens nu naar boven. De diepe wateren beginnen te kolken. Dromen worden deze weken heftiger, net als emoties. 

Volle maan rituelen voor maart 2022

Tijdens de volle maan kun je je volle maan rituelen uitvoeren. Pluk de vruchten van je eerder gemaakte intenties en sta stil bij je successen. Inspiratie nodig?

 • Wat heb jij de afgelopen weken succesvol afgerond? – Sta stil bij je successen en voel wat het met je doet. Ben je trots? Opgelucht? Blij? Of voel je juist frustratie? Emoties kunnen een goed kompas zijn voor de komende periode.
 • Schrijf een vergevingslijst – Wie (of welke situatie) wil jij vergeven? Schrijf op papier een lijst. Klaar met de lijst? Blaas de negatieve energie van de lijst af en visualiseer dat ‘t lichter wordt. De ballast valt van je schouders. Je kunt de lijst eventueel nog verbranden.
 • Schrijf een dankbaarheidslijst – Waar ben jij dankbaar voor? Je ochtenddouche, de glimlach van je kind, het zonnetje dat schijnt of de bloemen die bloeien? Van klein tot groot: maak een lijst en wees je bewust van de omgeving om je heen.

Je leest hier handige volle maan affirmaties om in te zetten.

Volle maan in Maagd 2022 voor tweelingzielen

Twinflame expert Natasja heeft een stukje geschreven over de specifieke energie van deze volle maan voor tweelingzielen. Want deze volle maan is weer een uitzuiveringsmaan en valt dus twee dagen voor de lente-equinox (Ostara)…

Het is de laatste volle maan van het astrologische jaar. De afgelopen periode hebben tweelingzielen en zielsconnecties al veel inzichten gehad of doorbraken ervaren in hun verbinding. Voor jou en je tweelingziel kan deze volle maan in Maagd ervoor zorgen dat er nog het een en ander boven water komt drijven. Iets dat nog (steeds) verborgen lag. Emoties kunnen bij jezelf of tussen jou en je tweelingziel ontzettend diep gaan.

Het is een prachtige volle maan om alles de deur uit te doen wat jou of jullie niet meer dient. Die ruimte is nodig voor de lente-equinox, om de zaadjes die jij geplant hebt te laten ontkiemen. Doordat de maan tegenover de zon in het emotionele teken Vissen staat, zorgt dit voor verwarring tussen tweelingzielen en zielsconnecties.

 • Wat heb jij de afgelopen periode voor jezelf neergezet?
 • Welke inzichten heb jij ontvangen rondom jouw tweelingziel of zielsconnectie?

Ineens kunnen deze stukken door de energie van de volle maan in Maagd je hierover doen twijfelen. De kunst is om in je eigen kracht te komen en te blijven staan en tegelijkertijd deze stukken te helen. Schoon schip maken voor de lente en zomer, voor jezelf maar ook voor jou en je tweelingziel.

Veel tweelingzielen heb een zielsmissie hier op aarde en alles is ontzettend in beweging. Jij bent als tweelingziel of lichtwerker nodig voor the greater good. Het grote plaatje.

It’s now or never… Tweelingzielen die elkaar net ontmoet hebben en aan het begin staan van hun proces zullen door deze volle maan in Maagd versneld door hun stukken heen gaan. Door de energie van Maagd wil je het liefst het overzicht bewaren, maar omdat de zon Vissen staat zul je worden gedwongen de controle los te laten. Tijd om dus ook echt ‘schoon schip’ te gaan maken.

Wil je meer zien? Bekijk hieronder de pick your reading video van Natasja voor wat deze volle maan voor jou kan betekenen!

Lees ook
* Volle maan in Maagd tarot spread
* Hoogsensitiviteit en spiritualiteit
* Tweelingzielen maart 2022
* Veertje gevonden? Dit is wat het betekent!
* Gratis geboortehoroscoop bereken & uitgebreide uitleg

(1) Comment

 1. Hey Nadi, wat leuk meid!
  wist niet dat dit jou site is. Ben zelf al heel lang gefascineerd door de volle maan en de familie weet dit omdat ik vaak de volle maan fotografeer en op de app zet.
  En heel frappant is mijn sterrebeeld is Maagd. Groetjes, ook aan Joep en Jae!
  Rene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨