Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Jupiter retrograde juni 2021
1
Jupiter Retrograde

Jupiter retrograde juni 2021

Jupiter retrograde juni 2021

Jupiter, de planeet van ‘geluk’, gaat zondag 20 juni 2021 retrograde in Vissen. Jupiter retrograde staat voor jezelf – een tijd van introspectie, intuïtie en filosofie – ben je klaar voor nieuw geluk?

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Mercurius retrograde juni 2021 is nog niet eens ten einde (en dan komt er nog een schaduwperiode achteraan!) of de volgende retrograde dient zich alweer aan. Die van Jupiter. Jupiter is dus de geluks-planeet. Een fijne planeet, waarbij plezier, blijheid en vreugde voorop staan. Het is de planeet van de kansen en groei. Nu Jupiter voor vier maanden retrograde gaat, zijn dat ook punten waar je mee mag werken. Dat doe je – kort gezegd – door in jezelf te keren en te luisteren naar je intuïtie.

Vertrouw op jezelf en je innerlijke kracht. Dat stemmetje dat zachtjes tegen je fluistert: je kunt dit. Jupiter retrograde nodigt je uit om op ontdekkingstocht te gaan naar nieuwe grenzen. Tijd om nieuwe kansen te vinden en bestaande mogelijkheden te benutten. Waarom twijfel je nog? Ga bij jezelf ten rade. Noteer de punten. Wat houdt jou tegen? Misschien is ‘t een idee om er met iemand over te praten. Dat alleen al zal jou een stapje dichter bij innerlijke groei brengen.

Wat is een retrograde? Wanneer een planeet retrograde is, betekent dit dat het lijkt alsof hij achteruit beweegt in zijn baan vanuit ons perspectief op aarde. Je kunt hierbij ‘flashbacks’ krijgen of het gevoel dat je iets eerder hebt meegemaakt. Personen of situaties uit het verleden kunnen opnieuw voorbij komen.

De retrograde vindt plaats in teken Vissen en zal later verschuiven naar Waterman. De eerste periode gaat omintrospectie: luister dus naar je hart en je gevoel. De tweede periode zal draaien om manifestatie. Voer uit wat je in gedachten hebt. Wat er op je hart ligt. Je diepste wens, je grootste geluk.

Kruiden/planten om tijdens Jupiter retrograde 2021 in te zetten

Wil je aan de slag met kruiden en/of planten? Dan zijn de kruiden en planten uit onderstaand lijstje goed om te gebruiken.

  • Ceder
  • Munt
  • Salie
  • Nootmuskaat
  • Limoen
  • Eik
  • Sandelhout

Hoe gebruik je dat dan? Nou, denk aan drankjes en gerechten met bovenstaande kruiden/planten, maar ook het aanschaffen van nieuwe plantjes om ze te verzorgen. Of het roken van wierrook of kaarsen met Sandelhout-geur.

Edelstenen om tijdens Jupiter retrograde 2021 te gebruiken

Er zijn een aantal edelstenen die goed zijn om tijdens Jupiter retrograde in te zetten. Bijvoorbeeld om ze te reinigen, ze op te laden, ermee te mediteren of om ze simpelweg tijdelijk bij je te dragen/in zicht te leggen. Het gaat dan om

  • Turkoois
  • Sodaliet
  • Lapis Lazuli

Deze edelstenen zijn verbonden aan planeet Jupiter en hebben daarom extra kracht deze periode.

Wanneer is Jupiter retrograde 2021?

Jupiter retrograde is van zondag 20 juni 2021 tot en met maandag 18 oktober 2021. Wanneer Jupiter weer direct gaat lopen, zul je klaar zijn met je zoektocht naar bovenstaande punten. Je kunt je rust vinden in de uitkomst en je blik weer richten op de toekomst. 💖

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨