Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Yoga voor beginners
0
Yoga

Yoga voor beginners

Yoga voor beginners

Ben je nieuw in de wereld van yoga? Leuk dat je interesse hebt om te beginnen aan yoga! Ik deel hier yoga-tips voor beginners: van fijne yoga-houdingen tot het shoppen van de mooiste yoga-goodies. 💖

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Wat ik eerder had willen weten over angst, zelfliefde en acceptatie.

Allereerst: yoga is voor iedereen! Je hoeft niet lenig te zijn om te beginnen met yoga. Het is een fabeltje dat je alle oefeningen meteen volledig mee moet kunnen doen. Iedereen begint ergens, en als dat voor jou betekent dat je een klein beetje kan stretchen en een pose heel kort kan vasthouden, dan ben je al een mooi eind op weg. Wees zacht en lief voor jezelf en voor je lichaam.

Yoga ontspant lichaam en geest. Het ontstresst, maakt je soepeler en geeft je meer zelfvertrouwen. En nogmaals: het is écht belangrijk dat je jezelf rust en tijd gunt en de oefeningen langzaam opbouwt. 🧘

Yoga voor beginners: set-up

Voor yoga heb je een aantal dingen nodig, waaronder – om mee te beginnen – een yogamat. Soms gebruik je nog extra goodies, zoals yoga-riemen, yoga-blokken, yoga-(meditatie)kussens, yoga-dekens of yoga-bolsters. Dit hoef je allemaal niet te kopen om met yoga te kunnen beginnen. Als je thuis yoga wil gaan doen, dan is een yogamat de enige essential. Als je yoga-lessen wil gaan volgen bij een sportschool of in een studio, dan hebben ze alle yoga-goodies vaak wel in huis (dus ook de yogamat!). Je mag hier natuurlijk altijd je eigen yogamat meenemen.

Yoga voor beginners: kleding

Yoga wordt doorgaans gedaan op blote voeten. Je doet de oefeningen op een yogamat. Schoeisel heb je dus niet nodig, maar sommigen vinden ‘t fijn om yoga-sokken te dragen. Zorg verder voor een comfortabele outfit, waarin je je gemakkelijk kan bewegen. Zelf kies ik altijd voor een aansluitende yoga-legging en een aansluitende yoga-top. Zo heb je geen losse kleding om ‘t lijf, zit je goed in je outfit en kan je je gemakkelijk bewegen. Het moet dus absoluut niet te strak zitten! Ben je niet zo van nauwsluitende kleding? Loszittende kleding kan ook, zoals een yoga-trui of een yoga-shirt, maar kies dit bij voorkeur alleen bij lessen die minder intensief zijn. Heb je ‘t snel koud, dan is een yoga-vest een uitkomst. In the end gaat ‘t er om dat jij je goed voelt, dus draag wat je zelf wil.

Yoga voor beginners: 5 yogahoudingen die je wil kennen

Er zijn 5 basis yogahoudingen die handig zijn om te weten en waar je mee kunt beginnen. Vergeet niet rustig te bewegen en goed te ademen. In willekeurige volgorde, én in het Engels (de poses worden in de lessen – ook in Nederland – vaak in het Engels aangegeven):

  1. Child’s pose
  2. Downward-Facing Dog
  3. Plank pose
  4. Tree pose
  5. Warrior 2 pose

Child’s Pose

Downward-Facing Dog

Plank Pose

Tree Pose (Vrksasana)

Warrior 2 Pose

Meer rust in je hoofd?

Ga na de yoga-sessie even wandelen. Wandelen na yoga reduceert stress, zorgt voor vetverbranding en het geeft een betere nachtrust. Yoga an sich zorgt ook al voor deze drie voordelen, maar ik merk dat het extra doorwerkt als je na de yoga nog een blokje om loopt. Het ruimt je hoofd nét wat meer op. En als beloning pak je daarna toch even je momentje, bijvoorbeeld met iets van Rituals? 😍 #selfcare

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨