Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Nieuwe maan in Steenbok (januari 2022)
0
Nieuwe maan

Nieuwe maan in Steenbok (januari 2022)

Nieuwe maan in Steenbok

Zondag 2 januari 2022 staat de nieuwe maan in Steenbok 🌑. Dit is de eerste nieuwe maan van 2022. Focus je op je doelen en wat je wilt bereiken, want Steenbok staat voor prestatie en doorzetten. Wil je ergens een (tweede) kans voor? Doe het dan nu! Wat is de betekenis en energie van de nieuwe maan van januari 2022 voor jou? Je leest ‘t hier!

Een nieuwe start maken? Je kunt élke dag beginnen. Haal jouw dagelijkse motivatie, bemoediging, coaching en inspiratie in huis met de NLP scheurkalender: 365 dagen persoonlijke groei. Tijdelijke actie: alléén via deze verborgen link €6,00 vriendenkorting & gratis verzending!

We starten 2022 dus meteen al met een nieuwe maan. Om 19:35 uur staat ze in teken Steenbok ♑, net als de zon en Venus retrograde op dit moment. De maan gaat over emoties en gevoelens. Je gevoel, je (innerlijke) reactie en wat je erbij merkt. De maan gaat diep, net als het gevoel dat daarbij hoort.

Met de maan in Steenbok ben je onafhankelijk en plichtsgetrouw. Je voelt je ‘t beste als je alles onder controle hebt en je verbergt je gevoelens van onzekerheid maar al te graag. Diepe intimiteit kan lastig zijn. Je wil graag doelen stellen om zo ergens naartoe te werken.

Een nieuw jaar is een schone lei

De energie van deze eerste nieuwe maan van het jaar 2022 is flink aanwezig, want met deze maan in Steenbok voel je een krachtig en een doorzetter. Gebruik deze nieuwe maan in Steenbok dan ook om je dromen goed te visualiseren, bijvoorbeeld met een moodboard. Een nieuw jaar is een schone lei. Denk aan de goede voornemens die je hebt gemaakt en wat je dit jaar heel graag wil bereiken. Lees hier hoe je je intenties voor 2022 kunt zetten.

Zoek je inspiratie voor goede voornemens? Wat dacht je van de 2-minuten regel. De 2-minuten regel helpt enorm bij een opgeruimd huis en hoofd. Het werkt heel simpel: kan je een taak binnen twee minuten doen, doe ‘m dan meteen. Bijvoorbeeld vuile was wegbergen, je bed opmaken of rommel van het aanrecht opruimen/wegpakken. Hierbij geldt: niet nadenken, maar doen! Een opgeruimd persoon verlaat een ruimte nooit met lege handen. Er is altijd wel iets dat je mee kan nemen naar daar waar het hoort. Het legen van een klein prullenbakje, sokken uit de was wegvouwen of lege drinkbekers naar de keuken brengen. Het is allemaal binnen 2 minuten te doen. Neem deze gewoonte over in 2022 en je zult zien dat kleine taken geen grote obstakels hoeven zijn. Geeft ook weer rust in je hoofd! Deze tip is onderdeel van ‘7 simpele gewoontes voor het nieuwe jaar‘. Wil je meer inspiratie – lees dan dat artikel.

Dankzij de energie van sterrenbeeld Steenbok (die bekend staan om vastberadenheid en structuur) en het nieuwe jaar zal beginnen met goede voornemens gemakkelijk zijn. Lastiger is, zoals welbekend, om het vol te houden.

Hoe je goede voornemens omzet in gewoontes lees je de komende week in een nieuw artikel. Niks missen? Schrijf je dan in voor de VolleMaanKalender.nl nieuwsbrief.

02-01-2022 numerologie

Qua jaar is 2022 voor numerologie fantastisch. Dit hele jaar bevat een engelengetal, namelijk engelengetal 222. Getal 222 staat voor vertrouwen, hoop en samenkomst. Er zijn diverse bijzondere data in 2022 en daar valt 2 januari 2022 wat ons betreft ook onder. Getal 1 staat voor een nieuw begin, een nieuwe start en getal 2 staat voor relaties, samenzijn en vrede. 

Terugblikken en vooruitkijken

Daarnaast herinnert de nieuwe maan in Steenbok ons om terug te kijken op het afgelopen jaar. In 2021 is er veel gebeurd, niet alleen op ‘t gebied van astrologie. Vrijheid werd – en is – belangrijker dan ooit. Ook persoonlijke vrijheid. Bedenk altijd hoe ver je bent gekomen en wees trots op jezelf. Je leven is veranderd. Jij bent veranderd. En in 2022 ga je hier mee verder. Het is nog niet voorbij, deze turbulente jaren. We staan tenslotte pas aan het begin van disruptief Watermantijdperk. Wil je meer lezen over het nieuwe jaar? 2022 is een universeel 6-jaar in numerologie, daarover lees je meer in het artikel ‘Numerologie 2022 betekenis en persoonlijke voorspelling (horoscoop)‘.

Nieuwe maan in Steenbok 2022 en de invloed op jou: check je geboortehoroscoop

In welke mate de nieuwe maan van januari 2022 van invloed is op jou, ligt aan je geboortehoroscoop. Heb jij bijvoorbeeld Steenbok in je geboortehoroscoop, met name in Zon, Maan of Venus, dan wordt de energie op die vlakken wat intenser. Dat versterkt alle punten van de nieuwe maan. Heb je dat niet, ook dan zul je natuurlijk de energie voelen – maar dan in mindere mate. Lees hier hoe je gratis een geboortehoroscoop kunt maken en hoe je ‘m uit kunt lezen!

📱 Tip: je kunt ook gratis apps downloaden die jouw geboortehoroscoop voor jou berekenen. Handig daarbij is dat je dagelijks tips krijgt om met de energie van dat moment om te gaan. Lees hier onze top 3 gratis astrologie apps.

Manifesteer met de nieuwe maan van 2 januari 2022

Met de nieuwe maan in Steenbok breekt een periode aan om intenties te zetten en nieuwe maan rituelen uit te voeren. Denk dus na over wat je de komende 6 maanden wil manifesteren.

Het thema van je intenties kun je linken aan de energie van aardeteken Steenbok. Dus zet je intenties rondom prestatie en doorzettingsvermogen. Het is een krachtig teken, dat goed geaard is. Gebruik dit dan ook in je voordeel!

  • Maak (opnieuw) contact met de aarde en de natuur, je voorouders en je wortels
  • Reflecteer op hoe ver je bent gekomen sinds januari 2021 en wees trots op wat je reeds hebt bereikt. Doe dit bijvoorbeeld met de gratis End of Year 2021 journal.
  • Welke ambities heb je en wat wil je in 2022 bereiken? Steenbok is ambitieus en gericht op prestatie – nu is een goede tijd om na te denken over je carrière. Voor een aantal sterrenbeelden is 2022 hét jaar voor een carrièremove, het beginnen van een eigen bedrijf of het instappen in een start-up.
    Wil je weten of dit voor jou is, dan kun je bij ons een jaarvoorspelling 2022 bestellen. In maar liefst 30+ kantjes (PDF) ontvang je jouw voorspellingen op basis van je geboortehoroscoop, numerologie en een tarotkaart.

💡 Tip: je vindt hier simpele stappen om de Law of Attraction (Wet van de Aantrekkingskracht) te gebruiken om je droomleven te manifesteren.

Wil je weten wanneer de volgende nieuwe maan is? 🌙 Bekijk dan de nieuwe maan kalender 2022.

Moon Calendar 2023 scheurkalender

Wil je weten hoe je in 2023 van dag tot dag kan leven in harmonie met de maan? Bestel dan nu de Moon Calendar 2023, een prachtige (en praktische!) scheurkalender vol weetjes en tips rondom iedere maanfase.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨