Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Sterrenbeeld edelstenen: deze edelsteen hoort bij jouw sterrenbeeld
0
Kristallen & stenen Sterrenbeeld

Sterrenbeeld edelstenen: deze edelsteen hoort bij jouw sterrenbeeld

Sterrenbeeld edelstenen: deze edelsteen hoort bij jouw sterrenbeeld

Wist je dat je met een passende edelsteen je de (positieve) energie van je sterrenbeeld kan vergroten? Gebruik de edelstenen bijvoorbeeld in je meditaties, affirmaties of als sieraad en ervaar de kracht zelf. Wil je weten welk edelsteen er bij jouw sterrenbeeld hoort, check dan dit overzicht van sterrenbeeld edelstenen en ontdek welke bij jou past!

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Dingen die je hoop geven - Veerkracht vinden in uitdagende tijden.

Astrologie wordt steeds populairder. En dat is niet zo gek, want met astrologie krijg je meer inzicht in jezelf en je leven. Je zonneteken is je sterrenbeeld. Dat is hét teken waar je onder geboren bent. Veel mensen herkennen zich bijna volledig in de kenmerken van hun teken.

Je kunt de energie van je eigen sterrenbeeld vergroten door te werken met de juiste edelstenen voor jou. Van Ram tot aan Vissen: er is voor ieder sterrenbeeld uit de dierenriem een passende steen te vinden.

 • ♈︎ Ram: moedig en gepassioneerd
 • ♓︎ Stier: betrouwbaar en stabiel
 • ♊︎ Tweelingen: nieuwsgierig en flexibel
 • ♋︎ Kreeft: emotioneel en vasthoudend
 • ♌︎ Leeuw: creatief en genereus
 • ♍︎ Maagd: loyaal en hardwerkend
 • ♎︎ Weegschaal: sociaal en gracieus
 • ♏︎ Schorpioen: koppig en vindingrijk
 • ♐︎ Boogschutter: genereus en sympathiek
 • ♑︎ Steenbok: verantwoordelijk en gedisciplineerd
 • ♒︎ Waterman: origineel, inventief en onafhankelijk
 • ♓︎ Vissen: dromerig, wijs en artistiek
Sterrenbeeld edelstenen - deze edelsteen hoort bij jouw sterrenbeeld quote-min

Een overzicht van sterrenbeelden en bijpassende edelstenen

Edelsteen sterrenbeeld: vind jouw perfecte match! Lees gauw verder om te ontdekken welke edelstenen bij jouw sterrenbeeld horen. Elk teken heeft een eigen karakter en dat zie je terug in de bijpassende stenen.

Ram (21 maart – 19 april) ♈

Ram is een vurig teken. Als Ram ga je moedig en vol passie door ‘t leven. Rode edelstenen zoals de Carneool en Rode Jaspis zorgen voor nóg meer vuur en emotie in je lijf, terwijl Aquamarijn juist kalmerend werkt. Alles draait om balans! Bij Ram horen de volgende edelstenen:

Ametrien / Aquamarijn / Carneool / Dalmatiër Jaspis / Leopardiet / Rode Jaspis / Zonnesteen

Stier (20 april – 20 mei) ♉

Stier is een aardeteken. Stieren zijn betrouwbaar en stabiel. En omdat ‘Stabiel’ een hoofdthema is van Stier, kan Mosagaat jou helpen bij evenwicht, zowel lichamelijk als geestelijk. Ook Rozenkwarts is een goede keuze voor Stier. Rozenkwarts geeft een zachte en rustgevende energie af, waardoor je vriendelijker en toegankelijker wordt (en blijft). Dat helpt weer bij je betrouwbaarheid! Bij Stier horen de volgende edelstenen:

Ametrien / Citrien / Groene Aventurijn / Mosagaat / Rozenkwarts / Zonnesteen

Tweelingen (21 mei – 20 juni) ♊

Tweelingen zijn van nature nieuwsgierig en flexibel. Ze passen zich makkelijk aan aan hun omgeving, maar blijven wel altijd bij hun eigen waardes. Met bijvoorbeeld Serpentijn op zak kun je je beter afsluiten voor (negatieve of heftige) invloeden van buitenaf. Ook verlaagt ‘t de stresslevels. Win-win voor de betrokken Tweelingen! Bij Tweelingen horen de volgende edelstenen:

Aquamarijn / Carneool / Citrien / Groene Aventurijn / Rode Tijgeroog / Serpentijn

Kreeft (21 juni – 22 juli) ♋

Emotioneel en vasthoudend zijn twee grote kenmerken van de Kreeft. Ook zijn het familiemensen, maar kunnen ze zich ook volledig terugtrekken in hun eigen wereld. Ze blijven achter hun woord staan en denken nog vaak terug aan ‘vroeger’. Omdat Kreeften erg gehecht zijn aan structuur en (eigen) omgeving, kan een Scoleciet helpen bij het verminderen van stress. Het werkt namelijk rustgevend en kalmerend. Bij Kreeft horen de volgende edelstenen:

Carneool / Goene Aventurijn / Rode Jaspis / Roze Maansteen / Rozenkwarts / Scoleciet / Zwarte Maansteen

Leeuw (23 juli – 22 augustus) ♌

Een Leeuw is creatief en genereus. Het is hét teken van ego en hart en dat zie je ook terug in de geboortesteen Leeuw. Zon hoort bij de Leeuw, dus de Zonnesteen kan niet ontbreken in het rijtje aanbevelingen. Een Leeuw barst doorgaans al van zelfverzekerdheid, maar… diep in ‘t hart kun je altijd wel nét dat extra beetje goedkeuring gebruiken. Met de Zonnesteen ontvang je meer zelfverzekerdheid.BijLeeuw horen de volgende edelstenen:

Citrien / Hematoide Kwarts / Rode Tijgeroog / Zonnesteen

Maagd (23 augustus – 22 september) ♍

Maagden zijn loyaal en hardwerkend. De Leopard Skin Jaspis helpt je bijvoorbeeld bij ‘t verkrijgen van meer zelfvertrouwen, zodat je beter voor jezelf op kunt komen. En dat is fijn: als Maagd ben je loyaal, maar moet je er wel altijd voor waken dat daar geen misbruik van gemaakt wordt. Bij Maagd horen de volgende edelstenen:

Amethist / Boomagaat / Carneool / Citrien / Dalmatiër Jaspis / Groene Aventurijn / Leopard Skin Jaspis / Mosagaat / Rode Jaspis / Rode Tijgeroog

Weegschaal (23 september – 22 oktober) ♎

Weegschalen zijn sociaal. En dat is heel fijn, maar… de andere kant van de weegschaal weegt soms zwaarder. Teveel prikkels en mensen is een ‘no go’, maar daar komen Weegschalen soms te laat achter. Bij dit sterrenbeeld hoort onder andere de Gele Jaspis. Deze edelsteen zorgt voor balans tussen lichaam en geest. Ook geeft deze steen je extra wilskracht en verdeelt ‘ie je energie gelijkmatig. Bij Weegschaal horen de volgende edelstenen:

Ametrien / Aquamarijn / Blauwe Apatiet / Gele Jaspis / Roze Maansteen / Rozenkwarts / Serpentijn / Sneeuwvlok Obsidiaan / Zonnesteen / Zwarte Maansteen

Schorpioen (23 oktober – 21 november) ♏

Schorpioen is het teken van transformatie en welke steen kun je hier beter bij gebruiken dan de bijzondere Sneeuwvlok Obsidiaan? Deze steen geeft je meer zelfinzicht en helpt je daardoor oude trauma’s te verwerken. Ook brengt het – en daar houdt de Schorpioen van – de waarheid naar boven. Of het dan gaat om je eigen waarheid of die van een ander: jij kunt deze steen dus goed gebruiken. Bij Schorpioen horen de volgende edelstenen:

Ametrien / Rode Jaspis / Rode Tijgeroog / Roze Maansteen / Sneeuwvlok Obsidiaan / Unakiet / Zwarte Maansteen

Boogschutter (22 november – 21 december) ♐

Boogschutters staat bekend om hun sympathie. De vrolijke steen Citrien past daarom perfect bij hen! Deze kwarts zorgt voor ontspanning en een positieve vibe. Daarnaast helpt ‘ie je meer zelfvertrouwen te krijgen. Ook een andere gele steen, Gele Jaspis, past perfect bij dit sterrenbeeld. De Gele Jaspis zorgt voor een optimale balans tussen lichaam en geest. Bij Boogschutter horen de volgende edelstenen:

Ametrien / Citrien / Gele Jaspis / Groene Aventurijn

Steenbok (22 december – 19 januari) ♑

Als gedisciplineerd teken heeft Steenbok baat bij een steen zoals Aragoniet. Aragoniet zorgt voor een herstel in evenwicht en helpt je te concentreren op de juiste momenten. Als hardwerkend teken kun je die energie goed gebruiken! Bij Steenbok horen de volgende edelstenen:

Aquamarijn / Aragoniet / Hematoide Kwarts / Rode Jaspis / Sneeuwvlok Obsidiaan

Waterman (20 januari – 18 februari) ♒

Waterman is hét teken van verandering en innovatie. De bijzondere Blauwe Apatiet zorgt voor een boost in motivatie. Dit helpt je jouw dromen en doelen te bereiken. Een ideale steen voor iedereen die ambitieus is (lees: de Waterman dus ;-)). Bij Waterman horen de volgende edelstenen:

Amethist / Aquamarijn / Blauwe Apatiet / Chevron Amethist / Groene Aventurijn

Vissen (19 februari – 20 maart) ♓

Vissen is een spiritueel, intuïtief teken. Ze kunnen ontzettend dagdromen en zijn zeer creatief. Chevron Amethist is een steen die specifiek richt op de geest en dat kan Vissen wel gebruiken. Want waar Vissen van het ‘stille wateren, diepe gronden’-principe zijn, kunnen ze ook in die stroming (of draaikolk!) blijven hangen. En dat zorgt weer voor een negatieve stroom aan gedachten. De Chevron Amethist helpt bij het loslaten van angst en zulke zware, negatieve gedachten. Deze steen is ook ideaal voor meditatiesessies. Bij Vissen horen de volgende edelstenen:

Amethist / Aquamarijn / Chevron Amethist / Groene Aventurijn

Sterrenbeeld edelstenen - deze edelsteen hoort bij jouw sterrenbeeld

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Fresh Spirits. In de foto hierboven zie je een voorbeeld van het aanbod van Fresh Spirits met de edelstenen die wij hebben gekregen: Ametrien, Bergkristal, Mango Calciet, Citrien, Groene Aventurijn, Leopardiet, Serpentijn en Rode Tijgeroog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨