Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Weegschaal-seizoen 2021: balans & relaties
2
Zon

Weegschaal-seizoen 2021: balans & relaties

Weegschaal-seizoen

De zon staat vanaf vandaag in kardinaal luchtteken Weegschaal. We hebben de zomer officieel achter ons gelaten en kijken naar het najaar. Je leest hier over de invloed van Weegschaal-seizoen 2021!

Een nieuwe start maken? Je kunt élke dag beginnen. Haal jouw dagelijkse motivatie, bemoediging, coaching en inspiratie in huis met de NLP scheurkalender: 365 dagen persoonlijke groei. Tijdelijke actie: alléén via deze verborgen link €6,00 vriendenkorting & gratis verzending!

De invloed van Weegschaal

Zoals je in de intro al kon lezen is Weegschaal een kardinaal luchtteken. Kardinale tekens zijn de eerste tekens van het seizoen en dat klopt ook: sinds gisteren zijn we in de herfst van 2021 aangekomen.

Planeet Venus heerst over Weegschaal, dus liefde en relaties staan de komende periode centraal. En als je kijkt naar de twaalf huizen in astrologie, dan behoort Weegschaal tot het zevende huis. Dit huis staat symbool voor sociale activiteiten, legale contracten, vijanden en langdurige partnerschappen. Deze partnerschappen kunnen huwelijken zijn, maar ook werkgerelateerde (zakelijke) relaties vallen hieronder.

Tijdens deze Weegschaal-periode is het goed mogelijk dat we graag mensen om ons heen willen hebben. Ook kun je je eenzaam voelen en (daardoor?) juist meer openstaan voor een potentiële partner. Daarnaast wil je conflicten ‘t liefst uit de weg gaan om de lieve vrede te bewaren, maar let er op dat dat niet ten koste gaat van jezelf. Bewaak je me-time en plan momenten in om tot rust te komen.

Ik deel graag wat tips met je om Weegschaal-seizoen 2021 zo goed mogelijk door te komen!

5 Tips om de energie van Zon in Weegschaal te benutten

 1. Weegschaal is dé sociale vlinder van de dierenriem. Zoek dus gelijkgestemden op en plan een gezellige avond in. Voer intellectuele gesprekken (Weegschaal is erg leergierig en houdt ervan om kennis te vergaren – knowledge is power!), plan een spelletjesavond in of leer je vrienden beter kennen door elkaar persoonlijke vragen te stellen. Dat laatste helpt je vriendschappen weer naar een diepere niveau. Een lekker bourgondisch kaasplankje erbij (met een wijntje of twee) en je hebt een voldaan avondje!
 2. Voel je je eenzaam, emotioneel en/of kwetsbaar? Selfcare is belangrijk, dus pak een kopje thee en plan een rustig moment (me-time!) in. Óók het liefdevol in gesprek gaan met jezelf is belangrijk. Zoek het innerlijke kind op en geef het de aandacht die het nodig heeft. Dit doe je bijvoorbeeld door te mediteren, visualiseren, jezelf te knuffelen, affirmaties op te noemen terwijl je voor de spiegel staat of op papier een brief aan het jongere kind in jezelf een brief te schrijven.
  Bonustip: draag een rozenkwarts steentje bij je! Een vriendin van mij gaf mij ooit eens de tip om alle tijd, ruimte en liefde te pakken die ik nodig had om te helen. Deze tip koester ik nog steeds en geef ik graag door aan jou.
 3. Vergeet deze maand, naast alle leuke activiteiten met anderen, niet om voldoende me-time in te plannen. Een wandeling in het bos of op het strand helpt je te aarden. Kom terug bij je innerlijke zelf, God of engelen door te mediteren of te bidden. Een andere tip is om in (voeten)bad te gaan met epsom zout. Dit helpt je om je energetisch van alle negativiteiten te ontdoen. Plan een dagje spa, boek een massage of blijf lekker (alleen) thuis bankhangen terwijl fijne essentiële oliën door de ruimte verspreiden.
  Bonustip: heb je geen bad of voetenbad? Je kunt natuurlijk een Tubble (een opblaasbaar, luxe bad voor in je badkamer) aanschaffen, maar een dagelijkse douche doet ook wonderen. Douche in de avond om de dagelijkse energieën van je af te wassen. Hierbij kun je visualiseren dat je alle negativiteit van je afwast terwijl je de affirmatie ‘ik was alle negatieve energieën van mij af’ zegt of denkt.
 4. Wees creatief. Weegschaal is zeer creatief teken. Daarnaast helpt creativiteit ook om negatieve energieën te transformeren naar iets positiefs. Pottenbakken, kleuren of schilderen, een gedicht of songtekst schrijven, zingen, dansen, koken, je volledig opmaken en mooi aankleden om vervolgens een fotoshoot te houden… allemaal tips om bezig te zijn met je creativiteit!
 5. Is je werk en/of privéleven uit balans? Heb je je administratie te lang laten liggen? Heb je niet aan je doelen gewerkt? Of wil je al een tijdje de zolder opruimen? Neem deze periode dan de tijd om te evalueren, organiseren en om zaken te herstellen. En ehh, Mercurius retrograde in Weegschaal helpt je daarbij een handje!

Affirmaties om tijdens Weegschaal-seizoen 2021 in te zetten

 • Ik ben het waard om liefde te ontvangen
 • Ik ben liefdevol naar mijzelf en naar een ander
 • Ik heb vrede met mijzelf en met een ander
 • Ik ben goed zoals ik ben
 • Ik ben dankbaar
 • Ik sta in mijn kracht
 • Ik geloof in mijzelf
 • Ik ben een magneet voor wonderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨