Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Review: Heksenkracht boek
0
Hekserij Shop

Review: Heksenkracht boek

Review: Heksenkracht boek

Ben je nieuw in de wereld van hekserij of wil je meer basiskennis rondom hekserij opdoen? Dan is Heksenkracht het boek voor jou. Je leest hier onze review!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Goed om te weten: ik ben zelf echt een nieuwkomer in de wereld van hekserij en ik weet nog niet of het beoefenen van hekserij iets voor mij is. Wel sta ik open om de theorie en basiskennis ervan te leren, zodat ik aan de hand van die informatie altijd nog kan kijken of hekserij ‘mijn ding’ is.

Ik heb het boek Heksenkracht dan ook gelezen vanuit het perspectief van een beginneling. Op basis daarvan vind ik het boek een aanrader voor iedereen die laagdrempelig wil proberen of hekserij iets voor je is. Waarom? Dat leg ik je graag uit.

Ik begin deze review met een stukje basiskennis over hekserij, voordat ik overga op de inhoud van het boek Heksenkracht.

Wat is hekserij?

Eerder schreef gastredacteur Joyce al over hekserij in haar artikel ‘Wat is hekserij nu écht?‘. Dat is natuurlijk haar visie op hekserij, maar dat is voor mij nu een referentiekader. Het komt er in het kort op neer dat alles energie heeft en dat hekserij een van de magische methodes is die je kan inzetten om te communiceren met een of meerdere van deze energieën.

Inhoud boek Heksenkracht

Heksenkracht is een praktische gids voor de moderne heks. Volgens auteur Juliet Diaz heeft iedereen magie in zich. Dit boek helpt je volgens haar de magische krachten in jezelf te ontwikkelen. Ze neemt je stap voor stap mee in de geheimen van natuurreligie en kruidengeneeskunde in en geeft je inspiratie en tips om je magische kwaliteiten tot bloei te laten komen. Zo leert Juliet je onder andere rituelen om met de seizoenen te leven, manieren om met je voorouders te communiceren en drankjes om je van negatieve energie te ontdoen.

Het boek bestaat uit vijf delen, te weten:

Daarnaast vind je in de inhoud van het boek nog een lijst van rituelen, bezweringen, brouwsels en oefeningen. Dat is geen apart deel van het boek, maar een opsomming van alle bovengenoemde items door het boek heen. Handig!

Nog voordat ik in de afzonderlijke delen duik, wil ik nog graag wat vertellen over het inwijdingsritueel van het boek. Je begint je reis naar hekserij namelijk met een ritueel om dit boek te wijden. Een leuke start, want zo ga je laagdrempelig meteen aan de slag! Je hebt hier gedroogde bijvoet, frankincense wierook of palo santo wierook voor nodig, evenals een kommetje, een handje rijst, een snufje zout, een witte kaars en een glas water. Er staat stap voor stap beschreven hoe je deze ingrediënten kunt gebruiken om het boek en jezelf klaar te maken voor gebruik. Dit is natuurlijk niet verplicht, maar het is wel erg leuk om meteen met de energie te werken.

Deel 1: Magisch werk

In het eerste deel van het boek leer je over magie. Want wat is magie eigenlijk? Ook lees je over de kracht van een magische instelling, hoe jij je krachten kunt ontketenen en wat de kunst van zelfliefde is.

‘Magie is uniek voor jouw wezen. Het is van jou: een in elk opzicht heilige en vurige liefdesrelatie.’

Juliet vraagt je om in het dagelijks leven opmerkzaam te zijn. Want magie schuilt in alles. Merk op wanneer je iets voelt, wanneer iets je de pas doet inhouden. Ook al is het maar één tel.

Hoe verkrijg je een magische instelling? Bekijk de lijst hieronder en voel wat het met je doet.

 • Neem verantwoordelijkheid voor je daden
 • Omring je met positieve mensen
 • Wees je bewust van hoe je je voelt
 • Blijf positief
 • Onthoud: shit happens
 • Stel realistische doelen
 • Los dagelijks ergernissen op
 • Besef dat het vaak wel meevalt
 • Beschouw je leven als een zegening
 • Geloof in jezelf
 • Vergelijk jezelf niet met anderen
 • Wees jezelf
 • Bescherm je energie
 • Verwelkom je gevoelens

Het boek gaat er per onderdeel dieper op in, maar dit is de basis van een magische instelling. Die instelling geldt trouwens voor alles rondom spiritualiteit. Je herkent misschien wel elementen uit de Wet van Aantrekkingskracht.

Kan iedereen een heks worden? Daar antwoord het boek resoluut op: jazeker. Het gaat alleen niet vanzelf. Je zult er aandacht aan moeten geven en je kunt niet verwachten dat je binnen een dag de vruchten plukt van wat je doet. Geef het de tijd, probeer het eens twee of drie maanden. Je zult zien dat veranderingen komen.

Er zijn binnen de hekserij diverse stromingen en wegen die je kunt bewandelen. Kies de invulling die bij jou past. Verdiep je dus in de verschillende richtingen en tradities. En onthoud: niets staat vast, jij maakt je eigen waarheid. Doe wat past en goed voelt!

Zwarte magie versus witte magie? Magie en hekserij zijn niet zwart of wit, goed of slecht. Het is neutraal. Natuurlijk zijn er altijd mensen die negatieve dingen doen en anderen willen schaden. Behoef jezelf hiervoor. Als je intuïtief voelt dat iets niet klopt, doe het dan ook niet. Volg hierin altijd je gevoel.

Verbind je met Moeder Aarde. Hekserij gaat ook om het eren van de natuur, het gebruik van natuurlijke producten en het ‘teruggeven’. In Heksenkracht lees je hoe belangrijk is het dat je jouw energie met die van Moeder Aarde verbindt. Je kunt je magische krachten versterken door te werken met de jaarcyclus, seizoenen en astrologische gebeurtenissen.

Maak zelfliefde en zelfzorg belangrijk. Want een heks is zo krachtig als haar liefde voor zichzelf, schrijft Juliet. Je vindt in dit gedeelte van het boek bezweringen om zelfliefde te bevorderen en om jezelf op te laden en te resetten.

Deel 2: De magie ontsluierd

Het tweede deel van Heksenkracht vertelt je hoe je kunt beginnen.

Je vindt er bijvoorbeeld diverse meditatie-oefeningen en er wordt beschreven hoe je kruiden, wierook, essentiële oliën, en kristallen en stenen kunt gebruiken tijdens je meditatie. Er is onder andere een kaarsmeditatie en een chantmeditatie. Ook leer je hoe je energie uit de vier elementen (vuur, water, lucht en aarde) kunt verzamelen, hoe je kunt gronden en hoe je kunt manifesteren.

De maan en de heks. Er staat een heel hoofdstuk in het boek over hoe je als heks met de acht maanfasen mee kunt bewegen. Zo vind je per maanfase uitleg, effectieve bezweringen en kristallen of edelstenen die op dat moment ‘t meest geschikt zijn.

Leven met de heksenseizoenen. Heksenseizoenen zijn andere seizoenen dan die wij regulier gebruiken. Heksen leven met een jaarcyclus van twee equinoxen en zonnewendes, plus vier landbouwfeesten. Dit zijn ze op een rijtje:

 • Samhain (allerheiligen, halloween)
 • Yule (winterzonnewende)
 • Imbole
 • Ostara (lente-equinox)
 • Beltane (walpurgisnacht, meifeest)
 • Litha (midzomer)
 • Lammas
 • Mabon (herfstequinox)

Deel 3: Praktische magie

In dit deel, de praktische kant van magie, lees je hoe je een altaar kunt inrichten en hoe je alles kunt reinigen en beschermen.

Heb je wel eens gehoord van een Grimoire? Of een Boek der Schaduwen? Klinkt spannend, vind je niet? Een Grimoire is een persoonlijk naslagwerk voor iedere heks. Het is een boekje (bijvoorbeeld een journal) met eigen bezweringen, brouwsels, et cetera. Je kunt dit naar wens invullen. Het Boek der Schaduwen is meer een dagboek, waar je noteert wat je voor dromen hebt, wat je voelt, wat je voor tekens ziet, et cetera.

Een altaar inrichten? Dat is ideaal voor hekserij. Het is volgens het boek je krachtplek, waar jij je goden en voorouders kunt eren en magische handelingen kunt uitvoeren. Wat je in je thuisaltaar (sacred space) plaatst, is aan jou. Je hoeft er helemaal geen donker hoekje van te maken; kies wat bij jou past. Een witte, lichte plek is net zo mooi en even krachtig.

Deel 4: De magische kruidentuin van de heks

Als je aan de slag wil met rituelen, brouwsels, bezweringen en oefeningen, zul je veelal kruiden, wortels, bloemen en essentiële oliën nodig hebben. In dit deel van het boek leer je over het gebruik van die benodigdheden en hoe kruidenmagie werkt. Je vindt er bezweringen om liefde aan te trekken, een gebroken hart te helen en meer. Het is een soort mini-receptenboek voor heksen.

Werken je bezweringen niet? Dan vind je er een heel hoofdstuk over hoe dat kan en hoe het eventueel opgelost kan worden.

Deel 5: Neem je verantwoordelijkheid

Dit is een relatief kort deel van het boek, maar zeker niet onbelangrijk. Je leest er hoe je de aarde kunt helen (dus door je eigen goede gewoontes uit te voeren en Moeder Aarde te respecteren), zoals recycling en hergebruik van materialen. Ook wordt er nogmaals benadrukt dat hekserij om waarheid en respect draait en hoe belangrijk dit is.

 • Review: Heksenkracht boek
 • Review: Heksenkracht boek
 • Review: Heksenkracht boek
 • Review: Heksenkracht boek

Heksenkracht is een nieuwe uitgave (oktober 2021) van Altamira. Het is te verkrijgen als hardcover boek en als e-book. Andere boeken van deze uitgeverij zijn Tarot, Stenen & kristallen, Het mysterie van je geboortedag, In harmonie met de maan, Super groen – Etherische oliën en Chakra’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨