Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Review: Het mysterie van je geboortedag
0
Shop

Review: Het mysterie van je geboortedag

Het mysterie van je geboortedag voorkant

Het boek ‘Het mysterie van je geboortedag’ trok meteen mijn aandacht toen ik ‘m zag liggen in de boekenwinkels. Een groot en dik boek met voor íedere dag van het jaar een uitgebreide beschrijving met wat het betekent als je op die specifieke dag geboren bent. Je leest hier onze review!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Het mysterie van je geboortedag telt maar liefst 445 pagina’s op A4-formaat (!). Een flinke uitgave, dus. Dat maakt ‘t boek juist leuk, want aan elk detail is gedacht. Je vindt er – en dat is wat mij betreft het leukste aan dit boek – voor iedere dag van het jaar een uitgebreide omschrijving van hoe je bent. Het boek is geschreven door Gary Goldschneider en de inhoud is gebaseerd op zijn eigen methode die hij ‘personologie’ noemt: een combinatie van psychologie, geschiedenis en astrologie.

De grote levenscyclus

Het eerste deel van het boek gaat in op de cyclus van het leven. Auteur Gary Goldschneider deelt dat een levenscyclus op drie verschillende manieren kan worden geïnterpreteerd: als mensenleven, volgens de natuur of op astrologische wijze. Bij een mensenleven staat de cyclus van geboorte tot de dood, in de natuur is het de cyclus van de vier seizoenen en in de astrologie staat ‘ie symbool voor de twaalf tekens uit de dierenriem. Dit deel legt tevens uit hoe de 365 karakterbeschrijvingen (voor iedere van het jaar) tot stand zijn gekomen.

De vier seizoenen

Het tweede deel van het boek gaat in op de vier seizoenen in het jaar. Van lente (21 maart – 21 juni), zomer (21 juni – 23 september) tot de herfst (23 september – 21 december) en winter (21 december – 21 maart). Er is informatie te vinden over welke tekens bij welk seizoen horen en wat de betekenis is van je seizoen op je persoonlijkheid.

Zo zijn voorjaarspersoonlijkheden doorgaans levenslustig, willen zomerpersoonlijkheden graag nodig zijn, zijn herfstpersoonlijkheden goed in zelfbeheersing en houden winterpersoonlijkheden zich meer bezig met het grote plaatje. Uiteraard gaat het boek per seizoenspersoonlijkheid dieper in op de karakteristieken.

De twaalf tekens

Dit deel van het boek gaat in op de twaalf tekens van de dierenriem. Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen. Ieder sterrenbeeld heeft zo haar eigen kenmerken. Je vindt er per sterrenbeeld…

  • Wat de kenmerken zijn
  • Welke stenen en gebruiken bij je passen
  • Welke kleur bij jou hoort
  • Op welke lichaamsdelen je sterrenbeeld betrekking heeft
  • Welke toonsoorten en muziekstukken met jou resoneren
  • Planten, bomen en heesters die bij jou passen
  • Wat volgens je sterrenbeeld je ideale partner is
  • Beroemde mensen waar je jouw sterrenbeeld mee deelt

De achtenveertig tijdvakken

Persoonlijk vind ik dit een heel interessant onderdeel van het boek. In de achtenveertig tijdvakken wordt aangegeven welke varianten er van je sterrenbeeld zijn. Grofweg is een sterrenbeeld opgedeeld in drie varianten. Afhankelijk van welke datum je geboren bent, hoor je bij een van de varianten.

Zo legt het boek uit wat het betekent als je op 19 maart, 20 maart, 21 maart, 22 maart, 23 maart of 24 maart bent geboren. Je valt dan in de Vissen-Ram cusp: een aantal dagen die precies tussen twee tekens vallen. Je leest er over de Vissen-Ram persoonlijkheid, je vindt er advies en er staan beroemdheden die ook binnen die variant vallen. Absoluut leuk en interessant om eens uit te zoeken!

Wat precies jouw officiële sterrenbeeld is, kun je checken in je geboortehoroscoop.

Het mysterie van je geboortedag inhoud voorbeeld

De dagen van het jaar

Vanaf bladzijde 80 tot en met bladzijde 445 (!) staat er voor iedere dag van het jaar een uitgebreide beschrijving van wie jij bent, gebaseerd op je geboortedag. Je vindt er veel algemene informatie, informatie over je gezondheid, adviezen, je sterke kanten, je zwakke kanten en een meditatie die aansluit bij wat je hebt gelezen.

Dit boek is een ideaal boek voor op de koffietafel of in een wachtkamer. Het is echt zo’n boek dat je aanschaft en erbij pakt op verjaardagen en feestjes. Bespreek jouw gegevens met die van de ander en je kunt er een leuke tijd over praten.

Het mysterie van je geboortedag inhoud voorbeeld

Het boek ‘Het mysterie van je geboortedag’ is uitgebracht door Altamira. Je koopt ‘m voor €27,99 bij Bol.com. Andere boeken van deze uitgeverij zijn Stenen & kristallen, Tarot, Heksenkracht, Super groen – Etherische oliën en Chakra’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨