Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Review: Tarot boek
0
Shop

Review: Tarot boek

Review: Tarot boek

Het boek ‘Tarot – 78 kaarten voor positieve veranderingen in je leven’ leert je alles over het mysterie van tarot. Lees hier de review!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Auteur Lisa Butterworth legt in het boek ‘Tarot – 78 kaarten voor positieve veranderingen in je leven‘, dat vooral een handboek is dat je in de kast wil hebben staan, alle kaarten uit het klassieke Rider Waite deck uitgebreid uit. Deze kaarten staan bekend om hun symbolen, iconen, kleuren en verhalen. Bij tarot gaat ‘t er niet om dat je de daadwerkelijke informatie van een kaart goed leert. Wél is het prettig om enigszins richting te hebben om de betekenis van een tarot kaart te duiden en te kunnen interpreteren in een lezing. En dat is precies wat dit boek jou biedt.

Je hoeft trouwens geen gebruik te maken van de kaarten van Rider Waite, maar makkelijk is het natuurlijk wel. Andere tarot- en orakeldecks die zijn gebaseerd op het ‘klassieke tarot deck’ kun je ook middels dit boek duiden.

Basiskennis van tarot

In het begin van het boek leer je wat tarot is. Ben je nieuw in deze wereld, dan kan het fijn zijn om je eerst in te lezen. Want wat is tarot eigenlijk? In de basis is tarot een waarzegmiddel, maar daadwerkelijk je toekomst ermee voorspellen kun je niet. Wel geeft tarot jou richting, inzichten en thema’s mee. Zo kun je zélf aan de slag met de uitkomst van de gelegde kaarten.

Je hebt tarot decks in allerlei soorten en maten, maar wat hetzelfde is, is de opbouw van het deck. Een tarot deck is altijd opgedeeld in de Grote Arcana (22 kaarten) en de Kleine Arcana (56 kaarten). Onder de Kleine Arcana vallen vier groepen die elk hun eigen symbool en element in de tarot hebben, namelijk Staven, Bekers, Zwaarden en Pentakels.

De voordelen van tarot zijn onder andere…

  • Meer inzicht in jezelf (door te reflecteren en stil te staan bij patronen, acties en verlangens)
  • Een scherpere intuïtie (omdat je je beter kunt openstellen en alerter bent op bepaalde boodschappen kunnen tarotkaarten bij jou een dieper niveau van inzicht aanwakkeren)
  • Inzicht in je heden, verleden en toekomst (je draagt je verleden altijd mee – ook onbewust – en door tarot leer je dit onder ogen te zien, zodat je stappen kunt ondernemen om meer in het nu te leven)

Daarnaast volgt een hoofdstuk over de geschiedenis van tarot. Daarover lees je ook iets in dit artikel: ‘Waarom het klassieke Rider Waite tarot mij niet altijd meer ligt…‘.

Symboliek en tarot

In dit hoofdstuk leer je symbolieken uitlezen. Want, zo stelt het boek, het tarotspel bevat weinig tot geen woorden, maar geeft de boodschap door via talloze symbolen. Door symbolieken te leren lezen, ontwikkel je je intuïtie optimaal. Dit komt je ten goede tijdens een legging. Je zult merken dat, hoe meer je hier op let en je hiermee oefent, hoe beter en vloeiender je tarotspel is! Er is een uitleg over kleuren in tarot (en hun betekenis per kleur), symbolen en de groepen uit de Kleine Arcana (Staven, Bekers, Zwaarden en Pentakels en hun bijbehorende elementen en kleuren).

Je tarotkaarten reinigen

Het is goed om je tarotkaarten te reinigen en te ontdoen van ‘oude’ energie, bijvoorbeeld als je een deck nieuw (of tweedehands) hebt of een legging hebt gedaan. Het boek legt drie methodes uit, te weten

  • Baden in het licht van de volle maan
  • Meditatie
  • Reinigen met rook

Je leest natuurlijk per methode wat meer in het boek zelf. Wil je je tarotkaarten opladen of behoeden voor negatieve energie? Ga dan voor een kristal, zoals kwarts of seleniet. Behandel je kaarten met liefde en respect, zo geeft het boek aan, en berg ze ook zo op.

Je tarotkaarten leren kennen

Het is belangrijk om je tarotkaarten ‘eigen’ te maken. Ze te leren kennen, zodat je ze goed en vloeiend kunt interpreteren. Bekijk de kaarten voordat je ze gebruikt. Welke kaarten spreken je aan en welke kaarten spreken je niet aan? Schrijf je inzichten op in dagboekje dat je hier speciaal voor hebt: je tarot journal.

Aan de slag met een tarot legging

Kies een legging. Je kunt slechts één kaart pakken (die staat dan voor een thema, bijvoorbeeld), maar je kunt ook met meerdere kaarten een legging doen. Bekende leggingen met meer kaarten zijn de driekaartleggingen (verleden, heden en toekomst), de chakralegging en het Keltisch Kruis.

Schud je kaarten op gevoel en stel – terwijl je daarmee bezig bent – de vraag. Je kunt het hardop uitspreken, maar je mag de vraag ook in je hoofd herhalen. Een ‘goede’ tarot vraag is een open vraag (‘wat’, ‘hoe’, ‘waarom’), die betrekking heeft op het heden of de nabije toekomst én waarbij je jezelf (of de persoon waar je de kaarten voor trekt) als onderwerp hebt. Soms vallen er tijdens het schudden al kaartjes uit. Hier kan je mee aan de slag gaan. Vallen er teveel uit of valt er niets uit, begin dan opnieuw. Je kunt ook een waaier van kaarten op tafel leggen, met je hand over de kaarten heengaan en de kaarten op gevoel kiezen.

Heb je je kaarten, dan is het tijd om ze te interpreteren. Bekijk alle kaarten en merk op of er bepaalde kaarten, symbolen of kleuren uitspringen. Houd de vraag uiteraard altijd in je hoofd. Geef de kaarten eerst jouw persoonlijke betekenis mee, voordat je in dit handboek opzoekt wat ze betekenen. Zo krijg je een mooie mix tussen je eigen interpretatie en de algemene betekenis van de kaarten. Noteer alles.

  • Voorkant boek Tarot
  • Inhoud voorbeeld
  • Koningin van Staven uitleg
  • Uitleg pagina's

Review: perfect handboek voor de tarotist

Na alle basisinfo komt ‘t grootste gedeelte van het boek: de uitleg van de 78 tarot kaarten. Het boek is prachtig vormgegeven, met veel fotografie en kleur. Per kaart zijn er één of twee bladzijdes, met altijd de afbeelding van de kaart en een uitgebreide uitleg over wat je ziet, hoe je de kaart kan interpreteren en wat de symbolieken zijn. Juist vanwege deze uitgebreide uitleg is dit boek een ideaal handboek voor iedere tarotist – beginner én gevorderde.

Het boek ‘Tarot – 78 kaarten voor positieve veranderingen in je leven‘ is uitgebracht door Altamira. Je koopt ‘m voor €15,99 bij Bol.com. Andere boeken van deze uitgeverij zijn Stenen & kristallen, Het mysterie van je geboortedag, Heksenkracht, In harmonie met de maan, Super groen – Etherische oliën en Chakra’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨