Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Kaarsenmagie: kaarsen en hun betekenis per kleur
1
Hekserij Spiritualiteit

Kaarsenmagie: kaarsen en hun betekenis per kleur

Kaarsen en hun betekenis per kleur

In dit artikel lees je alles over kaarsenmagie, kaarsen en de spirituele betekenis per kleur kaars. Elke kleur kaars heeft een bepaalde energie. Ontdek de magie van kaarsen!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Kaarsen staan symbool voor het element ‘Vuur’. Ze staan universeel symbool voor licht en spirituele verbondenheid. Een kaars kan ook je eigen spirituele kracht symboliseren: je innerlijke licht.

Je kunt kaarsen op heel veel manieren inzetten: tijdens rituelen, spreuken, affirmaties of bijvoorbeeld in een thuisaltaar of sacred space. Het inzetten van kaarsen bij bovengenoemde zaken noem je ook wel kaarsenmagie.

Welke kleur kaars je kiest, is aan jou. Het is afhankelijk van welk doel je wens of ritueel heeft. Elke kleur heeft namelijk een eigen energie. Kies de kleur kaars voor de energie die jij nodig hebt. In dit artikel lees je alles over kaarsenmagie en de betekenis per kleur. Zo ga je goed voorbereid aan de slag met kaarsenmagie!

Betekenis van kaarsen per kleur

Hieronder lees je over de meestvoorkomende kleuren kaarsen en wat de betekenis per kleur is. Zoals je zult lezen heeft een enkele kleur kaars vaak meerdere betekenissen. Bekijk het lijstje goed en vind uit voor welke kleur kaars jij het beste kunt gebruiken bij jouw spreuk, ritueel of intentie.

Betekenis van een blauwe kaars

De blauwe kaars staat voor waarheid, inspiratie, wijsheid, occulte krachten, geestelijke bescherming, begrip en goede gezondheid. Blauwe kaarsen zijn uitstekend geschikt voor het vinden van waarheid en licht, evenals voor de verbinding met je hogere zelf. Gebruik blauwe kaarsen bij meditatie, healing en het openen van poorten. Ook vervangt een blauwe kaars woede en haat door kalmte en begrip. Je kunt een blauwe kaars inzetten bij (verlichting van) slapeloosheid, koorts en hoofdpijn. Let op: dit is geen medisch advies. Ga uiteraard altijd langs je huisarts.

Betekenis van een bruine kaars

Bruine kaarsen kunnen helpen bij diverse soorten magie, zoals aardemagie, dierenmagie en huismagie. Ook helpt een bruine kaars bij landbouw, reizen, groei, geldwinst en spreuken voor balans, aarden en stabiliteit. De kleur bruin biedt ondersteuning en bescherming. Een bruine kaars is daarom veelzijdig in gebruik.

Betekenis van een gele kaars

De gele kaars staat voor intellect, de kracht van de creatieve verbeelding, herinnering en communicatie. Gele kaarsen versterken je focus, kennis en visualisatie. Ook werkt een gele kaars goed voor het vergroten van je eigen kracht, zelfrespect, geluk en optimisme. Je kunt een gele kaars inzetten bij klachten rondom je spijsvertering en bij suikerziekte. Let op: dit is geen medisch advies. Ga uiteraard altijd langs je huisarts.

Betekenis van een gouden kaars

Een gouden kaars staat voor mannelijke energie, de zon, rijkdom, weelde en spirituele verworvenheid. Het is een luxe kaars, die staat voor je eigen schittering. Een gouden kaars kan worden ingezet bij eigen succes, ambities en voorspoed.

Betekenis van een groene kaars

De groene kaars staat voor overvloed, vruchtbaarheid, geluk en harmonie. Groene kaarsen worden vaak gebruikt in spreuken voor een nieuw begin en manifestaties. De kleur groen staat symbool voor groei, fysieke en mentale genezing en vernieuwing. Ook kun je een groene kaars inzetten bij verlichting van verkoudheid en hoofdpijn. Let op: dit is geen medisch advies. Ga bij uiteraard altijd langs je huisarts.

Betekenis van een oranje kaars

Een oranje kaars is qua kleur een combinatie van geel (het intellect en de verbeelding) en rood (energie). Oranje kaarsen bevorderen kracht, energie en uithoudingsvermogen, maar ook vreugde en vruchtbaarheid.

Betekenis van een paarse kaars

De paarse kaars staat voor financieel succes, paranormale krachten, idealisme en spirituele krachten. Ook verminderen paarse kaarsen spanning en slapeloosheid.

Als je bezig bent met het ontwikkelen van je spirituele en/of paranormale gaven, kan het nuttig zijn om een paarse kaars te gebruiken en aan te steken. Dit versterkt de energie. Een paarse kaars is daarom dan ook ideaal voor je thuisaltaar.

Betekenis van een rode kaars

De rode kaars staat voor gezondheid, seksuele potentie en moed. Rode kaarsen staan symbool voor het element vuur en worden om die reden ook verbonden met persoonlijke kracht, energie en vitaliteit. Rode kaarsen worden gebruikt om actie aan te wakkeren en pure passie te brengen.

Betekenis van een roze kaars

De roze kaars staat voor romantiek, liefde, affectie en vriendschap. Roze kaarsen worden dus vaak gebruikt in liefdesmagie. Bij roze kaarsen gaat het, in tegenstelling tot rode kaarsen, om emotionele liefde in plaats van fysieke liefde.

Betekenis van een witte kaars

De witte kaars staat voor zuiverheid, spiritualiteit en vrede. Witte kaarsen helpen ook bij het helen van emotionele wonden. Daarnaast beschermt het jou en stoot een witte kaars negatieve energie af. Gebruik witte kaarsen om spanning los te laten, bij de yoga of bij een meditatie. In sommige culturen is een witte kaars ook de keuze voor alles omtrent de dood en rouw.

Betekenis van een zilveren kaars

Een zilveren kaars staat voor het tot stand brengen van een diepe verbinding met je voorouders. Ook staan zilveren kaarsen voor telepathie, helderheid, geweten, waarzeggerij en dromen.

Betekenis van een zwarte kaars

De zwarte kaars staat voor bescherming. Zwarte kaarsen worden namelijk gebruikt om het kwaad af te weren, om negatieve energieën te absorberen en om negatieve energie te vernietigen. Zwart absorbeert alle kleuren en wordt daarom ook vaak gebruikt om zwarte magie te verwerpen. Daarnaast staat een zwarte kaars symbool als bescherming tegen ziekte.

Shop ‘Magic Spell’ kaarsen in diverse kleuren

Wil je zelf aan de slag met gekleurde kaarsen? Shop hier dan Magic Spell kaarsen in de kleur die jij nodig hebt! Deze kleine kaarsen branden ongeveer een uurtje, de grotere kaarsen kunnen tot 70 uur branden.

Lees hier tips voor ‘t zetten van je intenties of check nieuwe maan rituelen en volle maan rituelen.

(1) Comment

  1. Witte kaarsen vind ik zelf erg mooi. Ook lees ik vaker dat de kleur wit de kleur van rouw is. Toch wordt rouw toch vaak met de kleur zwart geassocieerd in Nederland. Dit is ergens wel contrasterend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨