Volle Maan Kalender
Je leest nu...
Kaarsen en hun betekenis per kleur
1
Spiritualiteit

Kaarsen en hun betekenis per kleur

Kaarsen en hun betekenis per kleur

In dit artikel lees je alles over kaarsen en de (spirituele) betekenis per kleur. Ook lees je wat het verschil in gebruik is tussen aangestoken kaarsen en niet-aangestoken kaarsen en ontdek je hoe je je intenties kunt zetten met behulp van een kaars.

Ontdek de magie van kaarsen!

Kaarsen staan symbool voor het element ‘Vuur’. Ze staan universeel als symbool voor licht en spirituele verbondenheid. Een kaars kan ook je eigen spirituele kracht symboliseren: je innerlijke licht.

Je kunt kaarsen op heel veel manieren inzetten: tijdens rituelen, spreuken, affirmaties of bijvoorbeeld in een thuisaltaar of sacred space. Welke kleur kaars je kiest, is natuurlijk aan jou. Ga voor de kleur kaars en de energie die jij nodig hebt. Voor de kaars die goed voelt bij wat je wil uitdragen.

Aangestoken kaarsen versus niet-aangestoken kaarsen

Bij bijna alle spreuken en rituelen moet je een kaars aansteken. Dit is een belangrijke stap bij het gebruiken van kaarsen. Sterker nog, het is dé stap die de kracht van transformatie inzet. Want een kaars gaat van onverlicht naar verlicht. Maar wist je dat je ook een niet-aangestoken kaars kunt gebruiken? En dat dit ook een belangrijke manier is?

Waar een aangestoken kaars symbool staat voor element vuur, staat een niet-aangestoken kaars symbool voor het element aarde. Je kunt een niet-aangestoken kaars in je handen vasthouden, terwijl je met je voeten stevig op de grond staat. Gebruik deze manier van aarden om intenties uit te spreken. Wanneer je je intenties, affirmaties of wensen goed hebt uitgesproken (of in gedachten hebt herhaalt), kun je de kaars aansteken. Zo activeer je het vuur-element en krijgt je intentie, affirmatie of wens de juiste energie. Ook helpt het verlichten van de kaars bij het (innerlijk) verlichten van jezelf en je spirituele ontwikkeling.

Betekenis van kaarsen per kleur

Hieronder lees je over de meestvoorkomende kleuren kaarsen en wat de betekenis per kleur is. Zoals je zult lezen heeft een enkele kleur kaars vaak meerdere betekenissen.

Betekenis van een groene kaars

De groene kaars staat voor overvloed, vruchtbaarheid, geluk en harmonie. Groene kaarsen worden vaak gebruikt in spreuken voor een nieuw begin en manifestaties. De kleur groen staat symbool voor groei, fysieke en mentale genezing en vernieuwing.

Shop hier direct groene kaarsen.

Betekenis van een gele kaars

De gele kaars staat voor intellect, de kracht van de creatieve verbeelding, herinnering en communicatie. Gele kaarsen versterken je focus, kennis en visualisatie. Ook werkt een gele kaars goed voor het vergroten van je eigen kracht, zelfrespect, geluk en optimisme.

Shop hier direct gele kaarsen.

Betekenis van een oranje kaars

Een oranje kaars is qua kleur een combinatie van geel (het intellect en de verbeelding) en rood (energie). Oranje kaarsen bevorderen kracht, energie en uithoudingsvermogen.

Shop hier direct oranje kaarsen.

Betekenis van een rode kaars

De rode kaars staat voor gezondheid, seksuele potentie en moed. Ze staan symbool voor het element vuur en worden om die reden ook verbonden met persoonlijke kracht, energie en vitaliteit. Rode kaarsen worden gebruikt om actie aan te wakkeren en pure passie te brengen.

Shop hier direct rode kaarsen.

Betekenis van een roze kaars

De roze kaars staat voor romantiek, liefde, affectie en vriendschap. Roze kaarsen worden dus vaak gebruikt in liefdesmagie. Bij roze kaarsen gaat het, in tegenstelling tot rode kaarsen, om emotionele liefde in plaats van fysieke liefde.

Shop hier direct roze kaarsen.

Betekenis van een paarse kaars

De paarse kaars staat voor financieel succes, paranormale krachten, idealisme en spirituele krachten. Ook verminderen paarse kaarsen spanning en slapeloosheid.

Shop hier direct paarse kaarsen.

Betekenis van een blauwe kaars

De blauwe kaars staat voor waarheid, inspiratie, wijsheid, occulte krachten, geestelijke bescherming, begrip en goede gezondheid. Blauwe kaarsen zijn uitstekend geschikt voor het vinden van waarheid en licht, evenals voor de verbinding met je hogere zelf. Ook vervangen blauwe kaarsen woede en haat door kalmte en begrip.

Shop hier direct blauwe kaarsen.

Betekenis van een zwarte kaars

De zwarte kaars staat voor bescherming. Zwarte kaarsen worden namelijk gebruikt om het kwaad af te weren, om negatieve energieën te absorberen en om negatieve energie te vernietigen. Zwart absorbeert alle kleuren en wordt daarom ook vaak gebruikt om zwarte magie te verwerpen. Daarnaast staat een zwarte kaars symbool als bescherming tegen ziekte.

Shop hier direct zwarte kaarsen.

Betekenis van een bruine kaars

Bruine kaarsen kunnen helpen bij diverse soorten magie, zoals aardemagie, dierenmagie en huismagie. Ook helpt een bruine kaars bij landbouw, reizen, groei, geldwinst en spreuken voor balans, aarden en stabiliteit. Een bruine kaars is veelzijdig in gebruik.

Shop hier direct bruine kaarsen.

Betekenis van een witte kaars

De witte kaars staat voor zuiverheid, spiritualiteit en vrede. Witte kaarsen helpen ook bij het helen van emotionele wonden. Daarnaast beschermt het jou en stoot een witte kaars negatieve energie af. Gebruik witte kaarsen om spanning los te laten, bij de yoga of bij een meditatie. In sommige culturen is een witte kaars ook de keuze voor alles omtrent de dood en rouw.

Shop hier direct witte kaarsen.

Betekenis van een zilveren kaars

Een zilveren kaars staat voor het tot stand brengen van een diepe verbinding met je voorouders. Ook staan zilveren kaarsen voor telepathie, helderheid, geweten, waarzeggerij en dromen.

Kaarsen gebruiken om je intenties te zetten

Wil je kaarsen gebruiken om je intenties, dromen en doelen te zetten? Volg dan dit stappenplan. Pas het gerust aan naar hoe ‘t voor jou goed voelt!

  • Bedenk wat jouw intentie, droom of doel is. Maak ‘t zo concreet mogelijk! Wees realistisch en houd ‘t dicht bij jezelf. Het moet gaan om iets dat jíj voor jezelf wil. Het werkt niet als je het gedrag van anderen wil beïnvloeden. Bedenk ook hoe je zou willen dat het uitkomt.
  • Pak de kaars in beide handen en laat ‘m even in je handpalmen rusten. Voel de energie van je wens en breng het over op de kaars.
  • De volgende stap is om de kaars aan te steken. Dit is het moment van transformatie. Het vuur staat symbool voor energie die je in je intentie stopt.
  • Doe je ogen dicht en visualiseer nogmaals heel duidelijk wat je wil. Dat mag in gedachten, maar je mag het ook hardop prevelen. Doe wat goed voelt voor jou! Dit doe je net zolang als voor jou werkt.
  • Het is aan jou: blaas je de kaars uit of laat je ‘m opbranden? Het universum doet de rest van het werk. Jij hebt jouw deel gedaan.
  • Lees hier meer over manifesteren en de Law of Attraction (Wet van Aantrekkingskracht).

Lees ook: Zelf kaarsen maken

Shop ‘Magic Spell’ kaarsen in diverse kleuren

Wil je zelf aan de slag met gekleurde kaarsen? Shop hier dan Magic Spell kaarsen in de kleur die jij nodig hebt! Lees hier tips voor ‘t zetten van je intenties of check nieuwe maan rituelen en volle maan rituelen.

Volg VolleMaanKalender.nl via social media

Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden meer updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan.

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan aan via onderstaande button.

(1) Comment

  1. Witte kaarsen vind ik zelf erg mooi. Ook lees ik vaker dat de kleur wit de kleur van rouw is. Toch wordt rouw toch vaak met de kleur zwart geassocieerd in Nederland. Dit is ergens wel contrasterend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Shop ✨