Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Review: Stenen & Kristallen boek
0
Shop

Review: Stenen & Kristallen boek

Review: Stenen & Kristallen boek

Je leest hier de review van het boek ‘Stenen & Kristallen – De natuurlijke kracht van 68 stenen en kristallen’. Een prachtig vormgegeven handboek dat als naslagwerk onmisbaar is in jouw boekenkast.

In Stenen & kristallen legt auteur Lisa Butterworth de natuurlijke kracht van 68 stenen en kristallen aan je uit. Het boek begint met een korte instructie over hoe je edelstenen kunt toepassen in je leven, en vervolgens volgt de uitleg per kristal of steen. Op de linkerpagina wordt van elke steen de helende werking beschreven en voor welke chakra en welk doel deze steen ingezet kan worden. Op de rechterpagina staat een grote kleurenfoto van de betreffende steen.

Edelstenen, mineralen en kristallen zijn schatten uit de natuur. Ze worden al sinds mensenheugenis door bijna elke bekende beschaving gebruikt als talisman en instrument voor emotionele, spirituele en lichamelijke genezing. De kennis hierover gaat van generatie door op generatie. Werken met kristallen en stenen helpt je om blokkades uit de weg te ruimen, je energiestroom te verbeteren en je systeem in balans te brengen. En er is zoveel meer! Met dit boek kun je praktisch aan de slag met de door jou gekozen stenen en kristallen.

Wat zijn mineralen, kristallen en stenen?

Het boek begint met een algemene definitie van mineralen, kristallen en stenen. 

  • Een mineraal is volgens het boek een anorganisch chemisch bestanddeel 
  • Een kristal is volgens het boek een mineraal met een geometrische structuur met micro- en macroscopisch gefaceteerde vlakken
  • Een steen is volgens het boek een solide massa die uit meerdere mineralen bestaat

Zoals alle materie trillen kristallen met energie. Het is aarde-energie in de puurste vorm. Deze energie kun je voelen wanneer je een kristal, steen of mineraal vasthoudt of wanneer je in de buurt bent. Ook de uiterlijke verschijning van een kristal of steen heeft positieve en krachtige uitwerkingen. De kleuren bieden kleurentherapie en zullen je wel of niet aanspreken. Wat je hierbij voelt, zegt al een heleboel. Rode kleuren staan veelal voor passie en paarse tinten zorgen bijvoorbeeld voor meer magie. 

Kristallen en stenen kopen

Hoe leg je een eigen verzameling aan? Werken met kristallen en stenen is een intuïtief proces. Je bouwt gaandeweg je leven een verzameling op. Je koopt mineralen, kristallen en stenen namelijk op gevoel. Je komt de juiste steen tegen wanneer je er aan toe bent.

Ga je voor ruw, trommelsteen of knuffelsteen of kies je voor gevormd? Er zijn tig varianten, vormen en maten kristallen en stenen te vinden. De ruwe variant is de ongepolijste variant. Ze komen rechtstreeks van de aarde. Volgens sommigen brengt dit een hogere energie met zich mee. De trommelsteen (ook wel knuffelsteen) is een kleine, ronde en gepolijste variant. Trommelstenen neem je gemakkelijk met je mee, gebruik je vaak in (kleine) crystal grids en leg je vaak op je lichaam. Gevormde stenen en kristallen zijn varianten die in bepaalde vormen zijn geslepen, zoals bijvoorbeeld in de vorm van een pyramide of een bol.

Zoek je specifiek kristallen voor in huis, op het werk, onderweg of voor als cadeau? Er is in dit boek een mooi overzicht te vinden van welk kristal waarbij past. Zo is Woestijnroos bijvoorbeeld geschikt voor onderweg, omdat ‘t helpt bij fobieën (vliegangst) en wagenziekte en zorgt Amazoniet voor heldere communicatie op de werkvloer.

Uitgebreide uitleg per steen en kristal

Vanaf pagina 21 tot en met 157 (bijna ‘t gehele boek) vind je uitleg van tientallen stenen en kristallen, inclusief toepassingsmogelijkheden, chakra en gebruikelijke vindplaats. Ideaal als handboek om er zo nu en dan eens bij te pakken. Je kunt natuurlijk ook op basis van deze kennis je stenen-collectie uitbreiden.

Bekijk vooral ook de foto’s hieronder voor een impressie van het boek en hoe de pagina’s (prachtig en praktisch) zijn vormgegeven.

  • Review: Stenen & Kristallen boek voorkant
  • Review: Stenen & Kristallen boek inhoud
  • Review: Stenen & Kristallen boek inhoud
  • Review: Stenen & Kristallen boek chakra's
  • Review: Stenen & Kristallen boek inhoud

Review: fijn en overzichtelijk handboek

Dit boek is als handboek geschikt voor de liefhebber van edelstenen en kristallen. Het boek biedt een fijn overzicht per steen. Wat ik als aandachtspuntje wil opmerken is de index voorin: de stenen zijn niet op alfabetische volgorde gerankschikt. Dat had ik dan zelf prettig gevonden. In het register achterin vind je wel alles op alfabetische volgorde. De toepassingen per steen zijn praktisch.

Het boek ‘Stenen & Kristallen – De natuurlijke kracht van 68 stenen en kristallen’ is uitgebracht door Altamira. Je koopt ‘m voor €14,99 bij Bol.com. Andere boeken van deze uitgeverij zijn Tarot, Het mysterie van je geboortedagHeksenkracht, In harmonie met de maan, Super groen – Etherische oliën en Chakra’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨