Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Review: Handboek voor moderne heksen
0
Shop

Review: Handboek voor moderne heksen

Review: Handboek voor moderne heksen

Ben je op zoek naar een boek dat jou een volledige inleiding geeft in de wereld van de moderne hekserij? Dan is Handboek voor moderne heksen het boek voor jou. Dit boek leert jou stap voor stap de wereld van de moderne hekserij en hoe jij dit praktisch kunt toepassen. Lees onze review!

Wat is hekserij?

Hekserij is voor iedereen anders, maar volgens auteur Sally Morningstar is hekserij is een oude religie, een levenswijze, van en met de natuur. Hekserij helpt je samen te werken met de natuur zodat je in vrede, geluk en harmonie kunt leven. Met hekserij kun je je plek als behoeder van de planeet innemen, en niet als uitbuiter. Jezelf spiritueel ontwikkelen is een groot deel van hekserij. Hoe meer je je ontwikkelt, hoe beter je in staat bent de kracht van de natuur en magie te verenigen. Magie zit altijd al in je en is overal om ons heen. Met behulp van Handboek voor moderne heksen en de praktische toepassingen uit het boek, leer je er mee te werken.

Heks of Wicca?

Er worden vaak twee termen gebruikt. De auteur legt in haar boek uit dat de term Wicca meestal slaat op een moderne beoefenaar van hekserij, en dat de term Heks wijst op iemand die ‘van bloed’ een heks is. Dus iemand die misschien al wel honderden jaren terug te volgen is via traditionele heksencovens. Hoe kun je jezelf nu het beste noemen? Of je jezelf een Wicca of een Heks noemt, mag je zelf bepalen legt ze uit. Kies wat bij jou past.

Gebruik de kracht van hekserij om jezelf te ontplooien

Handboek voor moderne heksen is een praktische handleiding waarin je alles leert over de eeuwenoude geschiedenis van hekserij, de vele rituelen, seizoensfeesten, rites en spreuken en wat het betekent om een heks te zijn. Je ontdekt hoe je kan leven volgens de principes van de natuur, hoe je jezelf spiritueel kan ontplooien dankzij wicca en hoe je je innerlijke magie kan aanboren en vergroten.

Je leert onder andere hoe je…

 • Liefde kunt aanroepen
 • Een altaar in kunt richten
 • Met het Jaarwiel kunt werken
 • Met de elementen kan werken
 • De magische eed kunt afleggen
 • Wat de betekenis van bomen en Dryaden is
 • Met Runen kunt werken en wat ze betekenen
 • Gebeurtenissen, zegeningen en rituelen kunt uitvoeren
 • Contact kunt zoeken met Moeder Aarde en Vader Hemel
 • Kruiden en bloesems in kunt zetten als natuurlijke remedies

Magische amuletten

In het boek leer je meer over magische amuletten (en hoe je deze kunt maken). Amuletten zijn magisch geladen voorwerpen die gemaakt worden door (of voor) de drager om negativiteit af te wenden of geluk aan te trekken. Elk amulet is uniek; gebruik vooral je fantasie en creativiteit om er een te maken.

Als je een amulet maakt, moet je deze vormgeven met voorwerpen die overeenkomstig zijn met het doel dat de amulet moet dienen. In het geval van een liefdesamulet gebruik je items die te maken hebben met de liefde. Denk hierbij aan de kleuren groen en roze, godin Aphrodite en de planten en kruiden mirte, roos en basilicum. Ook kun je de amulet zegenen met wierook of olie. In een schematisch overzicht vind je welke voorwerpen overeenkomstig zijn met bepaalde doelen.

 • Review: Handboek voor moderne heksen
 • Review: Handboek voor moderne heksen
 • Review: Handboek voor moderne heksen
 • Review: Handboek voor moderne heksen

Review

Het Handboek voor moderne heksen bestaat uit 160 full-color pagina’s vól weetjes over hekserij, spiritueel ontwikkelen en magie. Het is een nice to have handboek voor iedereen die zich wil verdiepen in deze mooie wereld, zonder dat het zweverig wordt. De illustraties in dit boek – eigenlijk de gehele vormgeving wel – zijn prachtig om te zien. Het is een zeer visuele uitgave (en dat zie je al aan de cover), dat spreekt tot de verbeelding. De inhoud is praktisch en volledig.

Bekijk ook de slideshow hierboven voor een impressie van het handboek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨