Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Dit is de energie van de zomerzonnewende 2022
0
Astrologie

Dit is de energie van de zomerzonnewende 2022

De zomerzonnewende wordt ook wel de langste dag van het jaar genoemd. Daar tegenover staat de kortste nacht van het jaar. Vanaf nu is het (astronomisch gezien) zomer. Dinsdag 21 juni is het zover: de zomerzonnewende 2022. Lees hier over de energie en spirituele betekenis van deze dag!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

De zon… De zon is belangrijk vandaag! Ze heeft tijdens de zomerzonnewende de meeste tijd om te stralen. In astrologie staat de zon voor jouzelf. Jij mag vandaag stralen! De energie is torenhoog. Als je normaal niet vooruit te branden bent, vind je jezelf vandaag terug in een actieve houding. Deze dag brengt je bijzondere ontmoetingen en kansen… Staan jouw zintuigen op scherp om alle tekens van het universum te zien?

Vurige energie

Niet alleen de zon zorgt voor een vurige energie. Tijdens de zomerzonnewende 2022 staat er namelijk een stellium in Ram. De maan, Jupiter, Mars, Chiron en Eros staan 21 juni 2022 allemaal tegelijk in dit energieke vuurteken. Een stellium geeft extra veel energie mee, maar een stellium in Ram betekent het dat de energie torenhoog is.

Ram is avontuurlijk en zelfverzekerd, maar ook zelfgericht en impulsief. Je voelt daarom ook de kracht om te doen wat je wil doen. Alles is mogelijk! Er heerst op dinsdag 21 juni 2022 een sterke leiderschapsenergie. Je bent deze dag daadkrachtig en standvastig.

Zon in Kreeft

Nog even terug naar de energie van de zon, want vanaf dezelfde dag, dinsdag 21 juni 2022, gaat de zon over naar Kreeft. We nemen afscheid van Tweelingen-seizoen 2022, waarin we gericht waren op ‘buiten’. Hoewel 21 juni een krachtige dag is, vol vurige energie, zal de periode daarna juist meer gedimd zijn. Het is tijd voor ‘binnen’. De komende tijd zul je je meer in jezelf keren. Jezelf ontdekken en ontwikkelen. Focus op je familie, je huis en je thuis. En dat is hard nodig om je batterij op te laden en gezond te houden.

Zomerzonnewende spreuk voor kracht

De zon staat in astrologie symbool voor jezelf, voor je ego. Jij bent het middelpunt van de wereld. Nu de zon haar langste dag heeft, kun je daar de vruchten van plukken. Met deze spreuk geef je je persoonlijke kracht en ego een boost! Voer de spreuk bij voorkeur uit tijdens het middaguur, als de zon op haar sterkst is.

Benodigdheden voor deze spreuk: goudkleurig of geel papier, een paarse pen of stift en een touw (of draad)

  • Knop drie even grote cirkels uit het goudkleurige of geelkleurige papier (tip: gebruik een bordje om de omtrek te maken)
  • Teken op alle cirkels met een paarse pen een spiraal die van het midden naar buiten loopt. Neem hier de tijd voor en zeg:
    • ‘Krachten groeien in de lucht, krachten groeien in mij. Krachten groeien boven mijn hoofd, krachten in drievoud maken me blij.’
  • Teken de spiraal op de cirkels steeds een beetje sneller. Als je klaar bent met de derde, houd ze dan omhoog naar de zon en zeg:
    • ‘Kracht van de zon, revitaliseer me, maak me sterk en laat me groeien!’
  • Prik gaatjes in de cirkels en rijg ze aan het touw. Hang ze voor een zonnig raam om je te herinneren aan je persoonlijke groei.

Deze spreuk komt uit ‘Elke dag een beetje magie‘: hét dagboek vol spreuken en rituelen voor elke dag van het jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨