Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Aromatherapie: de voordelen van lavendel olie
0
Aromatherapie

Aromatherapie: de voordelen van lavendel olie

Aromatherapie: de voordelen van lavendel olie

Lavendel is misschien wel een van de bekendste geuren als het gaat om aromatherapie. Het zit verwerkt in etherische oliën, doucheproducten, thee en meer. Maar waarom is lavendel zo populair? En wat zijn nou eigenlijk de voordelen van lavendel olie? Je leest ‘t in dit artikel!

Een nieuwe start maken? Je kunt élke dag beginnen. Haal jouw dagelijkse motivatie, bemoediging, coaching en inspiratie in huis met de NLP scheurkalender: 365 dagen persoonlijke groei. Tijdelijke actie: alléén via deze verborgen link €6,00 vriendenkorting & gratis verzending!

Lavendel olie werking

Lavendel aromatherapie kent vele voordelen, want lavendel helpt onder andere bij slapeloosheid, het stelt je gerust bij angsten, het verlicht hoofdpijn en migraine en het bevordert rust. Daarnaast ontspant lavendel olie je spieren.

Dit zijn de 10 voordelen van lavendel aromatherapie

 • Bevordert ontspanning, rust en kalmte. Lavendel olie wordt vaak gebruikt om te helpen bij stress, angst en slapeloosheid.
 • Kalmeert huidirritaties. Lavendel olie heeft ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen en kan worden gebruikt om verschillende huidaandoeningen te behandelen, waaronder acne, eczeem en brandwonden.
 • Verlicht hoofdpijn, spanning en migraine. Lavendel olie kan worden gebruikt om hoofdpijn en spanning te verlichten.
 • Verbetert de slaap. Lavendel olie wordt vaak gebruikt om te helpen bij het slapen, omdat het ontspanning en kalmte kan bevorderen.
 • Verbetert de stemming. Van lavendel olie wordt aangenomen dat het opbeurende en stemmingsbevorderende effecten heeft.
 • Vermindert littekens. Lavendel olie kan littekens helpen verminderen en genezing bevorderen.
 • Stimuleert het immuunsysteem. Men gelooft dat lavendel olie immuunsysteembevorderende eigenschappen heeft. Er is niet iets wetenschappelijk bewezen hierin.
 • Helpt de gezondheid van haar en hoofdhuid te verbeteren. Lavendel olie kan worden gebruikt om roos, een droge hoofdhuid en haaruitval te helpen.
 • Helpt insecten af te weren. Lavendel olie wordt vaak gebruikt als natuurlijk insectwerend middel.
 • Om de lucht te verfrissen. Lavendel olie kan worden gebruikt om de lucht te verfrissen en een aangenaam aroma te verspreiden.

Lavendel olie toepassing

Nu je de werking en voordelen van lavendel olie kent, kun je na gaan denken over de juiste toepassing. Aromatherapie is meer dan alleen een paar druppels olie in de diffuser. Wij lichten hier wat ideeën voor je uit:

 • Indirecte inhalatie
  • Gebruik lavendel olie voor een goede, rustige slaap. Hoe? Breng een paar druppels lavendel olie aan op je kussen, vlak voordat je naar bed gaat.
 • Massage
  • Spierpijn en spierspanning verlichten met lavendel? Los 15 druppels lavendel olie op in 30 ml basisolie. Breng de olie aan op de huid en masseer de pijnlijke, gespannen plekken.

Let op: lavendel olie kan huidirritatie of een allergische reactie veroorzaken. Als je last krijgt van misselijkheid, braken of hoofdpijn, stop dan onmiddellijk met het gebruik. Ook moet je etherische olie absoluut niet innemen.

Shop lavendel aromatherapie producten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨