Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Astrologie kalender januari 2023
0
Kalender

Astrologie kalender januari 2023

Astrologie kalender januari 2023

Wat staat jou januari 2023 te wachten op het gebied van astrologie en de maan? Dat lees je in de astrologie kalender januari 2023.

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Wat ik eerder had willen weten over angst, zelfliefde en acceptatie.

Als eerste; de beste wensen voor het nieuwe jaar! Hopelijk heb je een fijne jaarwisseling gehad. Heb je nog nagedacht over de lessen die 2022 jou heeft gegeven? En wat je achter je wil laten? Het is nooit te laat om dit alsnog te doen. Iedere dag is uiteindelijk een nieuw begin.

Ook dit jaar vind je weer deze maandelijks astrologie kalender op VolleMaanKalender.nl. Gebruik dit om plannen te maken en te begrijpen waarom je je (soms) op een bepaalde manier voelt. Het kan ook nét dat zetje zijn dat je nodig hebt om iets wel (of juist niet) te doen.

Astrologie januari 2023

Zondag 1 januari is de eerste poortdag van het jaar: de 1/1 Engelenpoort. Een energie van een nieuw begin en de poort naar méér mogelijkheden dan je dacht.

Maandag 2 januari gaat Venus in Waterman. Waterman is hét teken van tech, communities en de toekomst. Gebruik het nieuwe jaar dan ook als excuus om die dating-apps te downloaden (die je eigenlijk niet wilde, zie dit als teken). De komende drieënhalve week kun je onder de invloed van Venus in Waterman je sociale netwerken uitbreiden (goed voor de rest van het jaar!) en mensen vinden met wie je (zakelijk) een toekomst kunnen opbouwen.

In de nacht van 6 januari op 7 januari staat de volle maan in Kreeft. Kreeft is een gevoelig waterteken dat gaat over huis en hart. Gebruik deze volle maan om lekker thuis te zijn met je geliefden, met de mensen om je heen die net als jij zijn. Je hoeft deze maan verder niets, vooral genieten van het ‘zijn’ in het hier en nu. Tijd om de werk-privé balans op te maken voor dit gehele jaar. Heb jij als goed voornemen minder werken en meer genieten, wees daar dan ook serieus in.

Donderdag 12 januari gaat Mars weer direct na een periode van retrograde (je noemt dit direct, als een planeet weer ‘vooruit’ gaat). Met Mars in Tweelingen (vanaf nu) voel je je misschien wat rebels in hoe je praat en doet. Het is niet zo dat je klaar bent voor de strijd, maar je bent ook niet bang om uit te spreken wat je denkt. Of nouja, denken… Mars in Tweelingen is snel, dus je spreekt voor je denkt. Maar omdat dit geen ‘oorlogspad’-plaatsing is, spreek je eigenlijk alleen je eigen waarheid uit. Hier maak je geen vijanden mee, hoor! Dit is een verder een fijne plaatsing.

Op dezelfde dag gaat Juno in Ram. Juno is een asteroïde. Dit is een vurige plaatsing, want Juno in Ram kan een ‘strijd’ geven binnen je relatie over wie het meest dominant is. Juno in Ram geeft passie, maar het kan ook verbranden.

Ken je de uitdrukking ‘feeling blue‘? Dit betekent dat je je down/depri voelt. Maandag 16 januari is het Blue Monday 2023: de ‘meest depressieve dag van het jaar’. De naam van die dag komt weg van de uitdrukking. Op een dag als vandaag is het goed om stil te staan bij mentale gezondheid.

Woensdag 18 januari gaat Mercurius direct na een periode van Mercurius retrograde in Steenbok (die nog in het vorige jaar begon). Met Mercurius in Steenbok (het teken van hard werken en ambitie) en Mercurius (de planeet van communicatie) is dit een goede tijd om je LinkedIn en CV een update te geven. Laat de buitenwereld zien wie jij (zakelijk) bent!

Vrijdag 20 januari is het tijd om afscheid te nemen van Steenbok-seizoen en verwelkomen we luchtteken Waterman. Waterman-seizoen 2023 is officieel geopend! Waterman is een innovatief teken, dus houd rekening met verandering en toekomstbestendige plannen.

Zaterdag 21 januari is de eerste nieuwe maan van 2023: de nieuwe maan in Waterman. Met de nieuwe maan in Waterman mag je uit je comfortzone stappen om te kijken wat er op onbekend terrein te ontdekken valt. Heb lef en wees niet bang. Achteraf zul je denken ‘was dit waar ik bang voor was?’

Zondag 22 januari gaat Uranus direct in Stier. Na een periode van stilstand, of soms terugkeer naar oude gewoontes, is het nu tijd om weer vooruit te kijken. There is no turning back! Pak nu definitief die goede voornemens op.

新年快乐, of zoals wij het zeggen: gelukkig nieuwjaar! Zondag 22 januari is het Chinese nieuwjaar. Van het Jaar van de Tijger gaan we nu naar het Jaar van het Konijn 2023. Dit Chinese nieuwjaar staat symbool voor waakzaamheid, vindingrijkheid en humor.

Aan het einde van de maand, donderdag 26 januari, maakt Venus nog een transit: van Waterman naar Vissen. Met Venus in Vissen komt er een dromerige, romantieke aard naar boven bij iedereen. Ja, ook bij jou!

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨