Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Steenbok-seizoen 2022: intenties voor het nieuwe jaar
0
Zon

Steenbok-seizoen 2022: intenties voor het nieuwe jaar

Steenbok-seizoen

Vanaf woensdag 21 december 2022 staat de zon in aardeteken Steenbok. Een teken dat hard werkt, van overzicht houdt en altijd zorgt voor een stevige fundering. Aardser dan dit wordt het bijna niet. Lees hier over de betekenis van Steenbok-seizoen 2022 en wat je kunt verwachten!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Teken Steenbok staat voor hard werken, discipline en ambitie. Steenbok staat bekend om vastberadenheid. Presteren doen ze graag, zowel thuis als in hun loopbaan. Ze kunnen echter ook gereserveerd en traditioneel zijn en het kan even duren voordat ze zich openstellen voor nieuwe ideeën of mensen.

Lees ook: 10 kenmerken van sterrenbeeld Steenbok

Tijdens Steenbok-seizoen 2022 krijgt iedereen wat van deze energie mee, ook als je geen Steenbok bent. Dit kan een tijd zijn waarin je je meer gefocust en gedisciplineerd voelt en meer geneigd bent om aan langetermijndoelen en projecten te werken. Het kan ook zijn dat je je serieuzer en verantwoordelijker voelt en meer plannen voor de toekomst wil maken.

Niet zo gek dat Steenbok-seizoen altijd samenvalt met de periode rondom oud en nieuw. Het is echt het oude jasje loslaten (en alles wat jou niet meer dient) en ruimte creëren voor iets nieuws. Eerst mentaal (dat je voor je gevoel duidelijk hebt wat je wil) en dan ook qua acties. Nu tot en met eind januari is een perfecte periode om alles praktisch en gegrond te benaderen en na te denken over wat je in de toekomst (lees: 2023) wilt bereiken.

Dat de zon over gaat naar Steenbok valt tegelijk met de midwinterzonnewende, ook wel Yule genoemd. Lees hier meer over jaarfeest Yule en hoe jij dit kunt vieren.

Intenties zetten voor het nieuwe jaar

  1. Denk na over wat je wil (en wees helder in de hoe, wat en waarom)
  2. Hoe wil je dat je leven er over een jaar uitziet?
  3. Nog even terug naar 2022: wat heb je van dit jaar geleerd?
  4. Stel jezelf deze belangrijke vraag: ‘Wat kan ik bij mezelf veranderen, zodat ik vasthoud aan mijn intenties voor 2023?’
  5. Aan de slag: maak een (online) moodboard, maak afspraken met jezelf, plak post-its op je spiegel ter herinnering, schrijf jezelf kleine briefjes voor gedurende het jaar (ter motivatie/inspiratie)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨