Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Chinese Nieuwjaar: Jaar van het Konijn 2023
0
Oosterse spiritualiteit & astrologie

Chinese Nieuwjaar: Jaar van het Konijn 2023

Jaar van het Konijn - Chinese Astrologie - VolleMaanKalender.nl

新年快乐, of zoals wij het zeggen: gelukkig nieuwjaar! Zondag 22 januari is het Chinese nieuwjaar. Van het Jaar van de Tijger gaan we nu naar het Jaar van het Konijn 2023. Specifiek het jaar van het Yin Water Konijn. Dit Chinese Nieuwjaar staat symbool voor opmerkzaamheid, sociaal zijn en vriendelijkheid.

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Wat ik eerder had willen weten over angst, zelfliefde en acceptatie.

Chinese astrologie

De geschiedenis van de Chinese astrologie gaat meer dan duizenden jaren terug in de tijd en is – voor zover we weten – veel ouder dan de Westerse astrologie zoals we ‘m hier in Nederland gebruiken. Met Chinese astrologie bedoelen we de Chinese sterrenbeelden (de twaalf dieren uit de Chinese dierenriem), de vijf elementen en Yin en Yang. Even jaartallen zijn Yang en oneven jaartallen zijn Yin. Het jaar 2023 is dus een Yin-jaar.

Elk jaar en elk teken valt in de de Chinese astrologie onder een element. De energie van dat element overheerst dan in dat jaar. Zo heb je elementen aarde, metaal, hout, vuur en water.

2023 is het Jaar van het Yin Water Konijn.

Konijn in de Chinese Dierenriem

Het Konijn is het vierde teken uit de Chinese dierenriem. Konijnen zijn sociaal en streven naar een veilig en geregeld leven. Konijnen zijn kalm en vriendelijk en kunnen goed overweg met anderen. Ze hebben stijl en finesse en kunnen zich goed, welgespraakt en effectief uitdrukken. Ze zijn oplettend en kunnen mensen en situaties goed inschatten. En wanneer ze conflicten of problemen zien ontstaan, zullen ze proberen de situatie te kalmeren of te vermijden. Konijnen hebben een hekel aan onaangename dingen en willen dat dan ook voorkomen. Dit kan zo ver gaan dat ze soms negeren wat er gebeurt in een poging de vrede te bewaren. Omdat ze voorzichtig zijn, kunnen ze soms koel en afstandelijk overkomen, maar dat is eigenlijk hun verdedigingsmechanisme.

Jaar van het Konijn 2023

Iedere twaalf jaar komt het teken Konijn terug. Het Jaar van de Konijn begint op zondag 22 januari 2023. Is dit jouw jaar, Konijn? Je bent qua Chinees sterrenbeeld een Konijn als je bent geboren in 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011 of 2023. Let op: ben je in januari geboren, kijk dan naar het teken van het jaar daarvoor. Baby’s die worden geboren in 2023 zijn Konijn, en specifiek Water Konijn.

Het Jaar van het Konijn 2023 brengt vrede, kalmte en stabiliteit, evenals voorspoed en geluk. Iedereen krijgt te maken met de (zachte) eigenschappen van het Konijn. Dit komende jaar is een goede tijd voor het opbouwen van relaties, voor het maken van langetermijnplannen en het doen van investeringen in de toekomst.

Omdat 2023 specifiek het jaar is van het Yin Water Konijn, zal het een emotioneel, creatief én verfrissend jaar worden. Water staat voor emoties, maar ook voor flexibiliteit. Je aanpassen aan de situatie die zich voordoet, als dat nodig is. Go with the flow. Volg je gevoel, uit je emoties (met behulp van creativiteit, zoals schilderen) en vind gelijkgestemden die dit ook op die manier willen doen.

Healing / Meditatie voor het Jaar van het Konijn 2023

Focus je en laat je meevoeren onder begeleiding van deze fijne 528 Hz (de frequentie van wonderen en liefde) toon. De lengte van de video, de audio en het beeld samen vormen een krachtige healing om je zorgen te laten varen en innerlijk geluk, licht en liefde in je hart te ontvangen.

  • Zoek een rustige en comfortabele plek om te zitten, waar je niet gestoord wordt.
  • Sluit je ogen en adem diep in door je neus en uit door je mond.
  • Stel je voor dat je bij een vredige rivier staat. Terwijl je inademt, stel je voor dat het water van de rivier je lichaam binnenstroomt en je vervult met een gevoel van kalmte en rust.
  • Terwijl je uitademt, stel je voor dat alle spanning of stress in je lichaam met je adem naar buiten stroomt en meegevoerd wordt door de rivier.
  • Terwijl je diep blijft ademen, stel je je een konijn voor dat langs de rivieroever springt. Laat de vredige energie van het konijn je vullen en je een gevoel van balans en harmonie geven.
  • Blijf nog een paar minuten diep ademen, concentreer je op de vredige energie van de rivier en het konijn en laat alle stress of spanning wegspoelen.
  • Als je er klaar voor bent, open dan langzaam je ogen en neem even de tijd om op te merken hoe je je voelt.

Je kunt deze meditatie zo vaak doen als je wil en naar eigen voorkeur aanpassen/persoonlijker maken. Waar je ‘hardheid’ voelt, is waar je aan mag werken. Gebruik deze healing/meditatie om je emoties toe te laten, je los te maken van het verleden en het Jaar van het Konijn 2023 (met alle zachte energie) te verwelkomen!

Het Jaar van het Konijn 2023 duurt tot 9 februari 2024. Dan komt het Jaar van de Draak (2024).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨