Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Lilith in astrologie betekenis en uitgebreide uitleg
0
Astrologie

Lilith in astrologie betekenis en uitgebreide uitleg

Lilith in astrologie betekenis en uitgebreide uitleg

In de astrologie wordt Lilith gezien als een symbool van het ‘rebelse’ vrouwelijke. Ze wordt vaak geassocieerd met thema’s als onafhankelijkheid, seksualiteit en non-conformiteit. In dit artikel vind je waar jouw Lilith in staat (Lilith berekenen in je geboortehoroscoop) en wat de betekenis van deze plaatsing is.

Je voelt dat het tijd is om aan de slag te gaan met jouw helingsproces, maar hoe? Laat je ondersteunen door het Healing Membership van de Higher Spirit Academy! Het Healing Membership voorziet je van 100+ energetische sessies, meditaties, trainingen, tools en tips om jezelf te transformeren. Oh, en een boekentip van de redactie: Wat ik eerder had willen weten over angst, zelfliefde en acceptatie.

In de astrologie is Lilith een hypothetisch hemellichaam dat soms ook wel Donkere Maan of Zwarte Maan wordt genoemd. Het is het punt in de baan van de maan dat het verst van de aarde verwijderd is. Het is dus geen echt astronomisch object, maar een theoretische constructie die in sommige astrologische systemen wordt gebruikt om de diepste, meest primaire en instinctieve aspecten van de psyche weer te geven.

De betekenis van Lilith

Lilith gaat in de astrologie over je eigen schaduwzijde en de ‘donkere kant’ van het vrouwelijke. Hiermee bedoelen we de aspecten van vrouwelijkheid die vaak worden onderdrukt of ontkend in de samenleving. Dit omvat thema’s als seksueel verlangen, macht en de drang naar onafhankelijkheid en autonomie. Lilith wordt vaak geassocieerd met het taboe of verboden iets. Heb jij een sterke Lilith-invloed in je horoscoop, dan voel je je waarschijnlijk aangetrokken tot een onconventionele levensstijl.

Lilith wordt ook geassocieerd met wedergeboorte en transformatie, aangezien ze vaak wordt afgebeeld als een krachtig en transformerend figuur in alle verhalen. In de astrologie kan dit worden geïnterpreteerd als een symbool van het vermogen om obstakels en uitdagingen te overwinnen om te groeien en te evolueren.

Nog even over één van de thema’s van Lilith: seksualiteit. Heb jij een sterke Lilith-invloed in je geboortehoroscoop, dan heb je waarschijnlijk een sterke seksuele energie. Ook kun je opener en expressiever zijn op het gebied van seksualiteit. Je wordt aangetrokken om je eigen verlangens en grenzen te verkennen en om je eigen behoeften beter te begrijpen.

Bij welk sterrenbeeld hoort Lilith? Lilith wordt geassocieerd met sterrenbeeld Schorpioen, dat bekend staat om intensiteit. Heb jij met sterke Lilith-invloed in je geboortehoroscoop, dan kun je (emotioneel) intenser zijn en kun je een diepe en complexe innerlijke wereld hebben. Je kan je ook aangetrokken voelen om jezelf met je eigen schaduwen te confronteren (om te groeien en te transformeren), ook wel schaduwwerk genoemd.

Lilith berekenen: waar staat Lilith in je geboortehoroscoop?

Om Lilith in je geboortehoroscoop te berekenen, moet je je geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats weten. Klik hier door naar cafeastrology.com om je Lilith te berekenen. Je krijgt meteen het resultaat. Hieronder kun je vervolgens uitlezen wat de plaatsing betekent.

Lilith in de tekens

Wat is de betekenis van Lilith in de twaalf tekens van de dierenriem? Bekijk hieronder het overzicht van Ram tot en met Vissen.

Lilith in Ram

Heb je Lilith in Ram in je geboortehoroscoop? In de astrologie wordt het teken Ram geassocieerd met assertiviteit, onafhankelijkheid en een sterk zelfgevoel. Het wordt ook geassocieerd met een verlangen naar actie en de behoefte om controle te hebben. Met Lilith in Ram kan dit erop wijzen dat je een sterke behoefte hebt om je individualiteit en onafhankelijkheid te laten gelden en dat je niet bang bent om risico’s te nemen om je eigen doelen na te streven. Je kunt een diep besef hebben van je eigen verlangens en behoeften en je bent niet bereid om je eigen behoeften op het spel te zetten om anderen te plezieren. Deze plaatsing van Lilith kan ook duiden op een sterk verlangen naar aandacht en erkenning en de bereidheid om alles te doen wat nodig is om je doelen te bereiken.

Lilith in Stier

Heb je Lilith in Stier in je geboortehoroscoop? Het teken Stier staat voor stabiliteit, veiligheid en materiële bezittingen. Lilith in Stier duidt op een spanning tussen een verlangen naar onafhankelijkheid en een behoefte aan veiligheid en stabiliteit. Het kan ook wijzen op een verlangen om in opstand te komen tegen maatschappelijke verwachtingen of normen met betrekking tot materiële bezittingen of financiële zekerheid.

Lilith in Tweelingen

Heb je Lilith in Tweelingen in je geboortehoroscoop? Lilith in Tweelingen staat voor de onafhankelijke en intellectuele aard van jou als persoon. Het gaat om jouw vermogen om effectief te communiceren en je aan te passen aan veranderende situaties. Het symboliseert ook de strijd tussen je verlangen naar vrijheid en je behoefte aan intellectuele stimulatie en conversatie met anderen. Met Lilith in Tweelingen ben je nieuwsgierig en flexibel, maar je kunt ook moeite hebben met besluiteloosheid en last hebben van bindingsangst.

Lilith in Kreeft

Heb je Lilith in Kreeft in je geboortehoroscoop? Lilith in Kreeft staat voor je emotionele en instinctieve aard, je verlangen naar zorg en bescherming en je vermogen om verbinding te maken met anderen op dieper/intiem niveau. Het kan ook een innerlijke strijd aangeven tussen je behoefte aan emotionele veiligheid en de angst om gekwetst te worden. Mensen Lilith in Kreeft ben je empathisch, maar kun je ook struggelen met aanhankelijkheid en (overmatige) afhankelijkheid.

Lilith in Leeuw

Heb je Lilith in Leeuw in je geboortehoroscoop? Lilith in Leeuw geeft je zelfverzekerde en dominante aard weer, evenals je verlangen naar aandacht en erkenning. Het geeft de innerlijke strijd aan tussen het verlangen om in de spotlights te staan en de behoefte aan vrijheid en onafhankelijkheid. Met Lilith in Leeuw ben je waarschijnlijk charismatisch en heb je een sterk gevoel van zelf. Maar aan de andere kant kun je ook ook worstelen met gevoelens van jaloezie en onzekerheid. probeert te beheersen.

Lilith in Maagd

Heb je Lilith in Maagd in je geboortehoroscoop? Lilith in Maagd staat voor je analytische en praktische kant. En ook voor je verlangen naar perfectie en verbetering. Deze plaatsing geeft de strijd aan tussen je verlangen naar perfectionisme en de angst om niet goed genoeg te zijn. Met Lilith in Maagd ben je waarschijnlijk detailgericht en behulpzaam, maar kun je ook enorm last hebben van kritiek op jezelf. Dit maakt dat je soms de neiging hebt om overdreven kritisch te zijn op anderen.

Lilith in Weegschaal

Heb je Lilith in Weegschaal in je geboortehoroscoop? Lilith in Weegschaal geeft een gedurfde en onconventionele energie aan dit verder evenwichtige en harmonieuze teken. Deze plaatsing kan wijzen op een strijd tussen je verlangen naar evenwicht en harmonie in relaties en je behoefte aan persoonlijke vrijheid en individualiteit. Met Lilith in Weegschaal kun je moeite hebben om een relatie aan te gaan, omdat je bang bent je gevoel van ‘zelf’ te verliezen. Deze plaatsing kan ook duiden op een neiging tot besluiteloosheid en de noodzaak om voortdurend externe validatie te zoeken. Wanneer je deze energie positief inzet, leidt dit tot een sterk verlangen naar eerlijkheid en rechtvaardigheid in alle relaties.

Lilith in Schorpioen

Heb je Lilith in Schorpioen in je geboortehoroscoop? Lilith in Schorpioen geeft een krachtige energie aan dit toch al intense en transformerende teken. Deze plaatsing kan duiden op een sterke verbinding met je eigen verlangens en passies, evenals een verlangen om de waarheid te ontdekken en in de diepten van het onbekende te duiken. Met Lilith in Schorpioen kun je worstelen met vertrouwen en intimiteit in relaties, omdat je misschien wel bang bent om kwetsbaar te zijn of misbruikt te worden. Deze plaatsing kan ook duiden op een neiging tot obsessie of jaloezie. Wanneer deze energie positief wordt gebruikt, kan dit leiden tot een krachtige transformatie en wedergeboorte, evenals een diep begrip van jezelf en anderen om je heen.

Lilith in Boogschutter

Heb je Lilith in Boogschutter in je geboortehoroscoop? Lilith in Boogschutter verwijst naar een gedurfde en avontuurlijke energie aan dit toch al vrijgevochten en optimistische teken. Deze plaatsing duidt op een sterk verlangen naar persoonlijke vrijheid en een behoefte aan uitbreiding en (h)erkenning. Met Lilith in Boogschutter kun je maatschappelijke normen en conventies uitdagen en kun je een sterke onafhankelijke inslag hebben. Deze plaatsing kan ook wijzen op een neiging tot impulsiviteit en een minachting voor de gevolgen hiervan. Wanneer deze energie positief wordt ingezet, kan dit leiden tot een onbevreesd najagen van je passies en je verlangen om je leven ten volste te leven.

Lilith in Steenbok

Heb je Lilith in Steenbok in je geboortehoroscoop? Lilith in Steenbok voegt een vleugje rebelse energie toe aan dit praktische en gedisciplineerde teken. Deze plaatsing kan duiden op een strijd tussen je verlangen naar succes en macht en je behoefte aan vrijheid en individualiteit. Met Lilith in Steenbok kun je een sterke drang hebben naar professionele prestaties, maar kun je je ook verstikt voelen door maatschappelijke verwachtingen en conventies. Deze plaatsing kan ook duiden op een neiging tot het beheersen of manipuleren van relaties, evenals op angst voor afwijzing of verlating. Wanneer deze energie positief wordt aangewend, kan dit leiden tot een succesvolle balans tussen traditie en innovatie in je persoonlijke en professionele leven.

Lilith in Waterman

Heb je Lilith in Waterman in je geboortehoroscoop? Lilith in Waterman voegt een rebelse en onconventionele energie toe aan dit toch al innovatieve en vooruitstrevende teken. Deze plaatsing kan duiden op een sterk verlangen naar individualiteit en vrijheid in relaties en persoonlijk leven. Mensen met Lilith in Waterman kunnen maatschappelijke normen uitdagen en grenzen verleggen in hun zoektocht naar waarheid en gerechtigheid. Deze plaatsing kan ook duiden op een sterke band met humanitaire doelen en een verlangen om iemands unieke vaardigheden en capaciteiten te gebruiken om een positieve impact op de wereld te maken.

Lilith in Vissen

Heb je Lilith in Vissen in je geboortehoroscoop? Lilith in Vissen vertegenwoordigt de onbewuste, onderdrukte verlangens en instincten. Het benadrukt de behoefte aan individualiteit, zelfexpressie en creativiteit, ondanks de verleiding om te voldoen aan maatschappelijke normen en verwachtingen. Lilith in Vissen benadrukt ook het belang van het onder ogen zien en integreren van iemands donkere, meer taboe verlangens en emoties, in plaats van ze te ontkennen of te onderdrukken. Deze plaatsing kan leiden tot een verhoogde gevoeligheid, kwetsbaarheid en creativiteit, maar ook tot de mogelijkheid om emotioneel gemanipuleerd of misbruikt te worden als iemand niet in contact is met zijn eigen grenzen en verlangens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨