Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Ceres retrograde 2023: ken je deze belangrijke asteroïde al?
0
Retrograde

Ceres retrograde 2023: ken je deze belangrijke asteroïde al?

Ceres retrograde 2023: ken je deze dwergplaneet al?

Vrijdag 3 februari 2023 tot en met zaterdag 6 mei 2023 is Ceres retrograde. Ceres – huh? Ja, dit mag misschien een ‘klein’ hemellichaam zijn; de energie is er niet minder om. In dit artikel ontdek je wat Ceres is en wat de energie is van Ceres retrograde 2023 in Weegschaal en Maagd!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Wat is Ceres?

Ceres is de eerste asteroïde die werd ontdekt. Vernoemd naar de Romeinse godin van de landbouw en vruchtbaarheid, wordt Ceres gezien als een van de belangrijkste asteroïden in de astrologie, samen met Juno, Vesta en Pallas. Samen worden zij wel de vier godinnen genoemd.

Ceres gaat over voeding, landbouw, opvoeding, moederschap en familierelaties. Maar misschien nog wel belangrijker: ze staat symbool voor alle cycli van de vrouw. Dat maakt dat Ceres impact heeft op hoe je voor iemand zorgt, hoe iemand voor jou zorgt, wat je relatie was met je moeder/familie en hoe je de opvoeding doet. Ceres draait om groeipotentieel, maar ook om afbreken wat jou niet meer dient.

De impact van Ceres retrograde 2023

Retrograde duiden altijd op een periode van (her)beoordeling en introspectie. Dat geldt ook voor Ceres retrograde.

Met Ceres retrograde in Weegschaal zul je je relaties, eigen behoeften en zorgen (her)beoordelen. Het is een tijd van naar binnen keren om te (door)voelen wat werkt voor jou. Omdat Ceres retrograde is in Weegschaal, wil je een nieuwe balans. Eentje die voor jou en alle andere partijen werkt. Ben je te vaak een mantelzorger, geldschieter of ‘moeder’ voor je partner? Dan is de balans ver te zoeken. Dit kan natuurlijk gewoon jullie dynamiek zijn, maar als je diep van binnen voelt dat het niet klopt is dit de juiste periode om dat onderbuikgevoel om te zetten in een lijst met punten. Voor jezelf, en wellicht zelfs om later met je partner te bespreken.

Van Weegschaal naar Maagd

Woensdag 22 maart gaat Ceres retrograde over van Weegschaal in Maagd. Maagd is het teken van perfectionisme, dus deze periode van de retrograde mag jij gebruiken om al je wensen te finetunen. En gestructureerd, want ook daar houdt Maagd van. Je kunt het gevoel hebben dat je al je verantwoordelijkheden en plichten nog eens na wil lopen, niet alleen of het nog in balans is, maar ook of het nog wel efficiënt wordt ingevuld.

En dat is lastig, want je kunt je verscheurd voelen tussen je eigen wensen en behoeften en je verantwoordelijkheidsgevoel om voor de ander te zorgen. En ook een goede vraag om bij stil te staan: krijg je wel de zorg en aandacht (die je geeft) terug? Of is daar ook geen goede balans?

Ceres retrograde 2023

Gedurende Ceres retrograde 2023 kun je je daarom ook gefrustreerd en/of ontevreden voelen. Je weet dat je meer voor je eigen behoeften mag opkomen, maar hoe? Als er geen balans meer is in je relatie, dan is zo’n gesprek mega lastig om te beginnen. Gebruik deze retrograde periode, die duurt tot begin mei, dan ook als periode om alles te onderzoeken. Je emoties, de situatie, je verhoudingen met anderen.

En denk eens na: waar zie jij patronen? Alles draait in cycli. Ken jij zulke relaties van hoe je ouders hun relatie hadden? Of is het misschien wel hoe je ouders met jou omgingen toen je jong was? Begin je al iets te herkennen? Dan kan het zijn dat je je mag verdiepen in innerlijk kind werk, of de moederwond.

Verbeter deze weken je gezondheid en je welzijn. Ga de natuur in, drink veel water en schrijf je hoofd leeg. Selfcare zorgt voor persoonlijke groei en dat kun je nu wel gebruiken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨