Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Groene Komeet 2023: een ‘once in a lifetime’ event
1
Nieuws

Groene Komeet 2023: een ‘once in a lifetime’ event

Groene Komeet 2023: een 'once in a lifetime' event

Vanavond is er iets bijzonders! In de nacht van woensdag 1 februari 2023 op donderdag 2 februari 2023 scheert de Groene Komeet, ook wel C/2022 E3 (ZTF) genoemd, vlak langs de Aarde. Dit is echt een once in a lifetime event, want dit is iedere 50.000 jaar en de vorige keer was in het Stenentijdperk. Wat betekent dit spiritueel gezien? Waar, hoe en hoe laat kun je de Groene Komeet zien? Dat lees je in dit artikel!

Spirituele betekenis Groene Komeet 2023

De spirituele betekenis van de Groene Komeet C/2022 E3 (ZTF) is vooral af te lezen aan de kleur en het feit dat het een komeet is.

De kleur groen staat symbool voor de komst van de lente, een nieuw begin, groei en vernieuwing. Groen wordt ook gezien als de kleur van mededogen, gezondheid, overvloed en vrede. Kortom: er staat ons harmonie en balans te wachten. Waar we wel voor moeten waken is dat de kleur groen qua betekenis ook een andere kant heeft: zo staat groen ook voor afgunst en jaloezie. Een komeet staat voor transformatie, vernieuwing en een herinnering aan de vluchtige aard van al het leven. ‘Het kan zo voorbij zijn’.

Dat maakt dat de Groene Komeet (C/2022 E3), dit bijzondere astronomische event, een belangrijke boodschap voor ons draagt, namelijk: leef je leven in harmonie met hoe jij het wil, want het is zo voorbij. Ga voor verandering – als dat nodig is – en zet negatieve emoties (zoals afgunst en jaloezie) van je af. Dit is een nieuw begin; het teken waar je op gewacht hebt.

– tekst gaat verder onder de video –

Groene Komeet waar te zien?

Nu wil je deze komeet natuurlijk zelf spotten. Snappen we! Maar hoe? Waar en hoe laat is de Groene Komeet goed te zien? Zoek als eerste de Poolster (tip: gebruik een app om te sterrenhemel te kunnen ‘uitlezen’). Iets rechts van de Poolster raast de Groene Komeet aan ons voorbij. De tijd maakt niet heel veel uit, maar je kunt het beste kijken wanneer het op z’n donkerst is.

Kun je de Groene Komeet met het blote oog zien? Goede vraag. Het antwoord is ‘Ja, je kunt de Groene Komeet met het blote oog zien’. Je ziet dan een vaag, groen stipje met een goudgele ‘staart’. Om het beter te kunnen zien heb je toch echt wel een verrekijker of telescoop nodig. En er zijn nog wat voorwaarden. Zo moet de hemel helder zijn (geen bewolking) en moet je geen last hebben van lichtvervuiling. Ga dus de natuur in, waar het buiten zo donker mogelijk is.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨