Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Van de zomer naar de herfst: dit is de spirituele betekenis van de herfstequinox
0
Spiritualiteit

Van de zomer naar de herfst: dit is de spirituele betekenis van de herfstequinox

Van de zomer naar de herfst: dit is de spirituele betekenis van de herfstequinox

Zaterdag 23 september 2023 gaan we over van de zomer naar de herfst. De dag en de nacht zijn evenlang. Het is een keerpunt. Deze overgang, ook wel equinox of herfstequinox genoemd, staat symbool voor een heleboel dingen. Wat is de spirituele betekenis van de herfstequinox en wat kunnen we van deze overgang, dit mooie moment, leren? En wat heeft jaarfeest Mabon hiermee te maken? Je leest ‘t in dit artikel!

Een nieuwe start maken? Je kunt élke dag beginnen. Haal jouw dagelijkse motivatie, bemoediging, coaching en inspiratie in huis met de NLP scheurkalender: 365 dagen persoonlijke groei. Tijdelijke actie: alléén via deze verborgen link €6,00 vriendenkorting & gratis verzending!

Wat is de herfstequinox?

Met de herfstequinox gaan we uit de ‘extraverte’ periode in de ‘introverte’ periode. We laten de ‘lichte’ periode achter ons en gaan naar de ‘donkere’ dagen toe. En je ziet dit aan de natuur. De natuur laat los en maakt zich klaar voor de winter, waarin het zich terugtrekt. Dat is het mooie van leven met de seizoenen; de natuur wéét hoe dingen gaan. Wij als mensen kunnen daarvan leren. We denken dat we sociaal moeten bloeien in het najaar, vooral rond de feestdagen, maar eigenlijk is dit juist geen tijd van sociaal doen. De herfst roept je om te vertragen, naar binnen te keren en de focus te verleggen naar persoonlijke groei en zelfzorg. Dit is niet de tijd om je te verliezen in sociale verplichtingen, maar juist om te luisteren naar je eigen behoeften.

Lees ook: Déze verzwaringsdeken van de Action wil je hebben dit najaar

Zelfreflectie en innerlijke balans

Terwijl je de seizoensveranderingen buiten je ziet, is de herfstequinox ook een uitnodiging om interne veranderingen te maken. Dit is namelijk hét seizoen van zelfreflectie. Heb je je doelen voor dit jaar al bereikt? Zo niet, wat heb je nodig om deze doelen te behalen in de resterende maanden?

Het is ook de tijd om te kijken naar emotionele en mentale ballast die je kunt loslaten. Net zoals de natuur zich voorbereidt op de winter door alleen het essentiële te behouden, kun jij ook kijken wat echt belangrijk voor je is en wat je kunt loslaten.

Jaarfeest Mabon en de herfstequinox

Jaarfeest Mabon is een feest van dankbaarheid, oogsten en het delen van overvloed. Het helpt je om je meer af te stemmen op de cyclische natuur van het leven en de seizoensveranderingen diepgaand te ervaren. Mabon-rituelen zoals het aansteken van kaarsen, het decoreren van een altaar met herfstsymbolen of het delen van een feestelijke maaltijd, kunnen je helpen bij een fijne start van de herfst.

Lees ook: Herfstequinox 2023 voor tweelingzielen, zielsconnecties en lichtwerkers

Zon in Weegschaal en de herfstequinox

Bij de komst van de herfstequinox treedt de zon ook het sterrenbeeld Weegschaal binnen. Dit is het moment om een spirituele balans op te maken. Misschien ontdek je dat je te veel tijd hebt besteed aan de behoeften van anderen en te weinig aan jezelf? Of wellicht realiseer je je dat je meer balans nodig hebt tussen werk en privé? Weegschaal-seizoen 2023 helpt je deze zaken helder te zien en biedt je de mogelijkheid om je leven beter in evenwicht te brengen.

Lees meer over de herfst...

Er valt veel te vertellen over de herfst. Daarom hebben we een dossier gebouwd met de spirituele betekenis van diverse herfst-gerelateerde items. Bekijk de lijst hieronder en ontdek de boodschap voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Spirituele boeken ✨