Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Spirituele betekenis Allerheiligen & Allerzielen
0
Spiritualiteit

Spirituele betekenis Allerheiligen & Allerzielen

Dit is de betekenis van Allerheiligen & Allerzielen

Dinsdag 1 november is het Allerheiligen en woensdag 2 november is het Allerzielen. Op deze donkere dagen besteden we extra aandacht aan overledenen. Schenk hen – en de wereld – licht en liefde door een kaarsje op te steken. 🕯️ Doe je mee? Lees hier over de spirituele betekenis van Allerheiligen en Allerzielen!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Voor ik iets over Allerheiligen en Allerzielen zeg, wil ik nog even kijken naar Samhain (Halloween). Samhain is het Keltische nieuwjaar dat elk jaar op 31 oktober wordt gevierd. Er wordt gezegd dat de sluiers tussen de wereld van de levenden en de wereld van de overledenen dun zijn op en rondom 31 oktober, dus op die dag is het goed om je grootouders, overledenen, zielen, spirit, et cetera te eren. Dan kan door voor hen een extra bordje aan tafel te zetten tijdens het eten, een stom diner te hebben (stom als in: in stilte) of een kaarsje te branden bij een foto/altaar.

De katholieken eerden hun overledenen de dagen erna; tijdens Allerheiligen en Allerzielen. Waarbij er op Allerheiligen de heiligen werden geëerd, en tijdens Allerzielen iedereen die ze maar lief hadden. Vaak zijn er (kerk)diensten, worden er namen uitgesproken en branden er veel kaarsjes.

Een kaarsje aansteken 🕯️

Het aansteken van een kaarsje geeft de wereld licht en liefde en als we dit met z’n allen doen dan verbinden we onszelf hiermee. Het is een krachtige, eervolle traditie. Het staat voor hoop en liefde. Voor het vieren van het leven, maar voor stilstaan bij de overledenen. Allerzielen is een prachtige dag om dit met heel de wereld te doen.

Je kunt een kaarsje aansteken op het kerkhof, maar natuurlijk ook bij een foto thuis. Of op de favoriete plek van die persoon in huis/buiten. Alles is goed en je mag zoveel kaarsjes aansteken al je maar wenst. Kom samen, eet de favoriete maaltijd van deze persoon en spreek verhalen en herinneringen uit.

Lichtjesavond

Vaak wordt er een Lichtjesavond georganiseerd rondom deze dagen. Tijdens een Lichtjesavond word je door een begraafplaats (bijvoorbeeld) uitgenodigd om met zoveel mogelijk te komen en lichtjes op te steken / kaarsjes aan te steken om overleden dierbaren te herinneren en te eren. Hierover vind je mogelijk informatie via je lokale nieuwsvoorziening.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.