Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Review: Praktisch handboek etherische oliën
0
Aromatherapie Shop

Review: Praktisch handboek etherische oliën

Review Praktisch Handboek Etherische Oliën

Het boek ‘Praktisch handboek etherische oliën’ is een laagdrempelig boek waarin niet alleen uitleg staat van een aantal etherische oliën en basisoliën, maar ook heel veel fijne recepten om direct mee aan de slag te gaan. Lees hier onze review!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Wanneer je net start met het toepassen van etherische oliën kan het soms een behoorlijke zoektocht zijn. Maar ook wanneer je etherische oliën al een langere tijd gebruikt zijn er zo veel toepassingen die je ongetwijfeld nog niet kent. Etherische oliën zijn namelijk meer dan een fijne geur in huis. Iedere etherische olie heeft z’n eigen geur én werking.

Praktisch handboek etherische oliën

Het Praktisch handboek etherische oliën bestaat uit drie delen:

 • Het begin
 • Portretten van de oliën
 • Bereidingen en toepassingen

Het eerste deel van het boek staat vol kennis: Wat is aromatherapie? Wat zijn etherische oliën? De geschiedenis van aromatherapie en ook een stukje onderzoek komt aan bod. Daarnaast word er uitgebreid aandacht geschonken aan hoe je de etherische oliën veilig kunt gebruiken (zoals tijdens de zwangerschap en bij jonge kinderen) en waar je op moet letten bij het aanschaffen van etherische oliën. Het eerste deel is daarmee vooral veel theorie, maar wel op een fijne en laagdrempelige manier.

In het tweede deel komt de praktijk al meer aan bod. Hierin worden onder andere populaire basisoliën uitgelicht, maar ook dertig soorten enkelvoudige etherische oliën worden hier beschreven. Per enkelvoudige olie vind je wat basiskennis, zoals de herkomst en een algemene omschrijving. Daarnaast wordt er uitgebreid omschreven hoe de etherische olie toegepast kan worden en waarvoor (zowel lichamelijk als therapeutisch). Ook fijn: er wordt ook uitgelicht met welke andere etherische oliën de olie gecombineerd kan worden.

Alle basiskennis per enkelvoudige olie wordt hierin dus op een laagdrempelige manier uitgelegd. Hartstikke fijn! Zo weet je al snel dat Eucalyptus olie fijn is om in te zetten bij klachten aan de luchtwegen, bij pijnlijke spieren en daarnaast ook goed gebruikt kan worden in het huishouden.

Aan de slag met etherische oliën

In het derde deel wordt het pas echt leuk! Het derde deel staat namelijk vol met fijne recepten op basis van etherische oliën. Persoonlijk werd ik er meteen enthousiast van en ging al snel aan de slag met een aantal recepten.

Deel drie is opgedeeld in vijf verschillende hoofdstukken, zo kun je makkelijk en snel recepten opzoeken die passen bij waar jij naar op zoek bent:

 • Lichamelijke gezondheid
 • Mentaal welzijn
 • Voor het gezin
 • Persoonlijke verzorging
 • Voor in huis

In de verschillende hoofdstukken vind je bijvoorbeeld hoe je zelf een massageolie kunt maken bij spierpijn, hoe je een stoomtablet tegen stress maakt, hoestbalsem voor kinderen, een fijne haarspray of een frisse waspoeder.

 • Review: Praktisch handboek etherische oliën
 • Review: Praktisch handboek etherische oliën
 • Review: Praktisch handboek etherische oliën
 • Review: Praktisch handboek etherische oliën
 • Review: Praktisch handboek etherische oliën
 • Review: Praktisch handboek etherische oliën

Review

De mogelijkheden met etherische oliën zijn eindeloos, dat wist ik al… Maar in dit boek staat heel veel heerlijke inspiratie om op een laagdrempelige manier zelf aan de slag te gaan met etherische oliën. Zodat ze niet alleen zorgen voor een fijne geur in huis, maar je écht kunnen helpen met heel veel klachten en kwaaltjes en zelfs in het huishouden! Je vindt er meer dan 90 bereidingen, geschikt voor allerlei verschillende aspecten.

Het boek heeft een soft cover, waardoor deze makkelijk is om even snel doorheen te bladeren als je iets specifieks zoekt. De opmaak van het boek is rustig en natuurlijk, wat helemaal past bij het thema van het boek. Wat mij betreft een perfect boek om in je kast te hebben staan als je meer bezig wilt met etherische oliën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

✨ Aromatherapie ✨