Tarot uitleg & artikelen

Tarot is flink populair. En niet zonder reden! De decks zijn prachtig om te zien, maar naast dat geeft tarot je antwoorden op vragen die je hebt. Wat is tarot en hoe werkt tarot? Je leest ’t hier!

Je gebruikt tarot dus om antwoorden te krijgen op je vragen. Dat kunnen vragen zijn die jij voor jezelf hebt, maar dat kunnen ook vragen zijn die anderen hebben. Op gevoel trek je één of meerdere kaarten, die je voor je neerlegt. Zo kun je jezelf, of iemand anders helpen door middel van tarot.

In dit artikel lees je hoe een tarot deck eruit ziet, wat je nodig hebt om te beginnen met tarot, hoe je tarot kaart(en) kunt trekken, hoe je een tarot legging doet en welke vragen je bijvoorbeeld kunt stellen.

Hoe ziet een tarot deck eruit?

Je hebt tarot decks in allerlei soorten en maten, maar wat hetzelfde is, is de opbouw van het deck. Een tarot deck is altijd opgedeeld in de grote arcana (22 kaarten) en de kleine arcana (56 kaarten). Onder de kleine arcana vallen vier elementen die elk hun eigen symbool in de tarot hebben, namelijk:

ElementSterrenbeeldSymbool
VuurRam, Leeuw en BoogschutterStaven (Wands)
AardeStier, Maagd en SteenbokPentakels (Pentacles)
LuchtTweelingen, Weegschaal en WatermanZwaarden (Swords)
WaterKreeft, Schorpioen en VissenBekers (Cups)

Zoals je ziet matchen de elementen uit de astrologie met de symbolen van de tarot kaarten. Vuurtekens horen bij Staven in tarot, aardetekens horen bij Pentakels in tarot, luchttekens horen bij Zwaarden in tarot en watertekens horen bij Bekers in tarot.

Daarnaast heeft elk sterrenbeeld een eigen tarot kaart uit de grote arcana. De betekenis van de tarot kaart past bij de energie van je sterrenbeeld. Voor Weegschaal is dat bijvoorbeeld de tarot kaart Gerechtigheid. Meer weten? Lees dan verder in dit artikel over tarot kaarten en sterrenbeelden!

Zelf aan de slag met tarot: wat heb je nodig?

Wil je zelf met de energie van de tarot kaarten aan de slag? Begin dan met het veelgebruikte en populaire tarot deck van Rider Waite. Dit is het bekendste deck en deze is geschikt voor zowel beginners als ervaren gebruikers. Bij het deck zitten alle kaarten uit de kleine arcana en de grote arcana, inclusief boekje met uitleg over iedere kaart. En vooral dat boekje is erg prettig voor als je beginner bent.

Andere populaire decks zijn die van The Wild Unknown en die van The Illuminated Tarot.

Naast de decks heb je verder niets nodig om te beginnen met tarot, maar je kunt het natuurlijk naar wens uitbreiden. Denk bijvoorbeeld aan (gekleurde) kaarsen, kristallen en/of stenen, salie en/of wierook, een moodboard of een zoutlamp. Ook beeldjes of andere spirituele items kun je neerleggen. Wil je je tarot spread (zo heet het als je je kaarten legt) mooi neerleggen, gebruik dan een spiritueel kleed zoals deze hieronder.

Een tarot kaart trekken: hoe doe je dat?

Je kunt op meerdere manieren een tarot kaart trekken. Een van de varianten is door alle kaarten – op kop natuurlijk – te spreiden in een waaier op tafel en intuïtief één of meerdere kaarten (afhankelijk van je vraag/legging) te pakken en om te draaien. Je kunt echter ook je deck schudden en afwachten tot er kaarten ‘uitvallen’. Dat zijn dan de kaarten waar je mee gaat werken.

Artikelen over tarot 💖

Nieuwsbrief: meld je nu aan voor astro-updates in je inbox!

Bezig…
Yay, gelukt! Je staat op de lijst.