Spiritueel Magazine VolleMaanKalender.nl
Je leest nu...
Zegewagen in tarot betekenis en uitleg
0
Tarot

Zegewagen in tarot betekenis en uitleg

Heb je de Zegewagen (The Chariot) tarotkaart getrokken in je lezing? Je leest hier over de betekenis van de Zegewagen!

Heb je de Zegewagen (The Chariot) tarotkaart getrokken? Je leest hier over de betekenis van de Zegewagen, inclusief uitleg over hoe je ‘m kunt interpreteren!

Gratis healings en meditaties beluisteren? Abonneer je dan op het VolleMaanKalender YouTube-kanaal!

Deze pagina is geschreven op basis van het Modern Witch Tarot deck, dat weer een spin-off is van het klassieke Rider Waite tarot deck. Met de meeste tarot decks kun je deze kaart op dezelfde manier interpreteren, maar kijk vooral goed naar eigen symbolieken en kleuren. Volg ook altijd je gevoel.

Zegewagen betekenis

De Zegewagen is de zevende kaart in de Grote Arcana. In tarot staat de Zegewagen voor wilskracht, volharding, controle en succes. De kaart staat ook wel bekend als The Chariot.

Op de Zegewagen kaart zie je, afhankelijk van welk deck je hebt, een man of een vrouw die sterk en trots is. Deze persoon straalt vastberadenheid uit.

Zegewagen symbolen

Er zijn twee grote symbolen te ontdekken op de kaart, namelijk de sfinxen en de sterren.

  • De sfinxen, wit en zwart, staan voor tegengestelde krachten en dualiteit
  • De sterren symboliseren een Goddelijke verbinding

Uiteraard valt er veel meer te zien, zoals vorm en kleur. Gebruik jouw intuïtie en kijk eens goed naar de kaart. Wat voel je hierbij?

  • Zegewagen in tarot betekenis en uitleg
  • Zegewagen in tarot betekenis en uitleg
  • Zegewagen in tarot betekenis en uitleg

Betekenis Zegewagen rechtop

Komt de Zegewagen rechtop in je lezing, dan betekent dit een boost in je zelfvertrouwen. Je pad is juist en leidt jou naar succes. Je beschikt over alle vaardigheden en de vastberadenheid om je doel te behalen. Blijf je eigen koers volgen, wat er ook op je afkomt. Verhoog je focus en onderneem actie in de richting van wat je wil. Het is nu niet de tijd om achterover te leunen.

De Zegewagen staat ook symbool voor reizen en beweging.

Betekenis Zegewagen ondersteboven

Komt de Zegewagen ondersteboven in je lezing, dan heb je mogelijk het gevoel dat je je niet richting je doel begeeft, maar dat je de controle aan het verliezen bent. Je weet niet welk pad je moet kiezen. Onthoud dat jij altijd zelf de controle houdt, ook als dat niet zo lijkt te zijn. Je kunt misschien geen invloed uitoefenen op de situatie, maar wél op hoe jij je erbij voelt en hoe je erop reageert. De Zegewagen wil jou vertellen dat jij tot meer in staat bent dan je misschien denkt. Kop op!

Doen als de Zegewagen in je lezing komt…

  • Krijg jij de Zegewagen in een legging over je droom, wens of toekomst? De Zegewagen is een actiekaart. Neem dan ook concrete stappen in de richting van je droom, wens of doel. Weet je even niet wat voor stap je nu kunt zetten? Ga dan een rondje wandelen. Zet letterlijk stappen en maak je hoofd leeg. Zo komt de rest vanzelf!
  • Krijg je de Zegewagen in een liefdeslezing en ben je op zoek naar een geliefde? Maak dan een lijst van alles wat jij wil zien in je geliefde. Wees zo specifiek mogelijk.
  • Krijg jij de Zegewagen in een carrière kaartlegging? Maak dan de weg vrij voor méér van wat je wil door letterlijk je bureau/werkplek op te ruimen en schoon te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.